Hypnose

Blog

gallery/vermageren
gallery/vermageren 3
gallery/vermageren 4

Na een gesprek waarin we elkaar leren kennen en jouw hulpvraag besproken wordt, breng ik je onder een lichte hypnose waardoor je steeds bij bewustzijn blijft.

 

Door hypnose ben je ontvankelijker voor suggesties en veranderingen. Hierdoor kunnen bepaalde angsten, verslavingen en gedachtenpatronen sneller doorbroken worden. Er is een direct contact met het onderbewustzijn. Daar ligt vast wie we werkelijk zijn en wat we echt voelen.

 

Gemiddeld zijn 5 tot 8 sessies nodig.

 

Kim M over haar resultaat:

"De hypnose van de vorige keer doet zijn werk. De goesting naar suiker is eigenlijk weg. Ik eet ook maar drie keer per dag, zonder tussendoortjes en dat lukt tot hiertoe. Vorige week zaterdag ben ik bij Momade (overheerlijke cupcakes) geweest en gewoonlijk komt de lekkere geur me tegemoet en ik heb dit niet geroken. Ik had een aantal cupcakes gekocht om te delen met mijn dochter. Ik heb ze wel opgegeten, gewoon om te proeven en heb ze niet achter elkaar opgegeten zoals ik anders zou doen. Gewoon gegeten bij mijn eten en gedeeld. Ze waren heel lekker, maar het verlangen naar meer was er niet. Het trucje van " de helft " werkt. Ik heb het geprobeerd en inderdaad de helft blijft over in mijn bord. Ik ben dus blij dat het werkt."

 

gallery/reflexologieruimte 1

De werking van hypnose kan vergeleken worden met een computer

 

Als je geboren wordt, beschik je over allerlei basisfuncties (besturingssystemen bij een computer) die hoofdzakelijk automatisch worden uitgevoerd om in leven te blijven.

 

Door de interactie met mensen in je directe omgeving en gebeurtenissen start het leerproces. Als jong kind neem je informatie op zonder er kritisch over na te denken en te redeneren. Personen in je omgeving programmeerden je zowel bewust als onbewust waardoor je op een later tijdstip bepaalde reacties en gedragingen gaat vertonen.

 

In je ontwikkeling naar jong volwassene bouw je een kritisch en redenerend vermogen op. Dit kritisch en redenerend vermogen kan je vergelijken met een firewall van een computer. Voor wie weinig kennis heeft van computers: een firewall heeft als doel om bedreigingen van buitenaf tegen te houden. Concreet bepaalt jou kritisch en redenerend vermogen wat relevant is, wat niet en welke informatie belangrijk is voor het onderbewuste. Jouw “firewall” zal je beschermen bij gevaar en het onderbewuste aanzetten tot actie. Het geeft aan hoe we met emoties en gebeurtenissen in onze omgeving kunnen omgaan.

 

Belangrijk is (een zinnetje dat ik altijd onthouden heb van mijn broer) dat er geen dingen uit een computer kunnen komen die er nooit in werden geprogrammeerd. In een stressvolle situatie grijpen we als eerste reactie dus terug naar wat we ooit geleerd hebben.

 

Jouw “firewall” kan je ook tegenwerken. Als je bijvoorbeeld wilt stoppen met roken, dan is het eerder aangeleerde rookgedrag zo sterk in je onderbewuste geprogrammeerd dat je wilskracht bijna niet door je “firewall” kan breken. Hierdoor is het bijzonder moeilijk om dit gedrag blijvend te elimineren.

Hypnose is hier een ideaal hulpmiddel. Hypnose omzeilt je “firewall” waardoor het onderbewuste rechtstreeks vatbaar is voor suggesties. Hierdoor kan het stoppen met roken direct worden aangepakt.

Hypnose zal dus je kritisch en redenerend vermogen tijdelijk passeren, waardoor aanvaardbare suggesties direct door het onderbewuste worden opgenomen.

 

Hier is het woord aanvaardbare belangrijk.

Het is dus niet mogelijk om suggesties binnen te laten dringen die voor jou onaanvaardbaar zijn!

gallery/afspraak

Ik kan me voorstellen dat jij eerst wat meer over hypnose wilt weten voor je effectief over gaat tot het maken van een afspraak.

 

Vandaar dat ik speciaal voor jou een reeks met enkele video's gemaakt heb over wat hypnose is, hoe het werkt, wat je mag verwachten,...

Je kan het aanvragen door je gegevens hieronder in te vullen.