Hilde Schoonjans


Het leven is vaak een aaneenschakeling van gebeurtenissen die je allemaal ondergaat. Je stroomt mee met het leven zonder er echt bij stil te staan.


Soms word je ziek, daarna voel je je goed.

Het leven gaat zijn gangetje.

En toch loopt het niet allemaal zoals je zou willen.


Je wordt vaker ziek, zit niet goed in je vel, vlucht weg op één of andere manier, je lacht minder dan vroeger, je eet ongezonder, …Mama zijn 

is voor mij

een proces"Bij mij was dit ook het geval. Als jongste van een gezin met drie kinderen, heb ik een mooie jeugd gehad. Ik heb nooit fysieke tekorten ervaren en mijn ouders zijn liefdevol en hebben steeds het beste met me voor.

In de EN, schuilt ook een MAAR. Want hoewel ze me willen beschermen, leggen ze onbewust beperkingen op in mijn leven. Als individu heb ik het recht om fouten te maken en daaruit te leren. Soms moet je daarvoor eerst eens goed hard op je bek gaan! Stappen, lopen en fietsen, leer je ook niet zonder vallen!

Toegegeven, als ouder wil je je kinderen alleen maar beschermen. Zelf ben ik mama van 3 zonen en een dochter: Djurre (2010), Feiko (2012) en Reitse (2014) en Tiechje (2016).

Het mama zijn, is voor mij een proces. Ik heb steeds het beste voor met de kinderen en heb alles gedaan wat ik kon maar als ik er nu op terug kijk dan is mijn beleving anders. Bij elke zwangerschap ben ik steeds meer gaan beseffen dat ik er moet staan voor de kinderen. Vooral bij de zwangerschap van Reitse drong het door dat ik mijn leven anders moest aanpakken. De betekenis van Reitse zijn naam is niet voor niets raadgever.

Tijdens de vierde zwangerschap, ervaarde ik dat de tijd gekomen was om stil te staan bij wat ik echt wil in mijn leven. De stroom even tegenhouden, bewust worden van mijn wensen en verlangens, stil staan en me focussen op waar ik gelukkig van word.

Vandaar dat ik me professioneel een jaar gaf om het iets rustiger aan te doen.

Het bleek een heel verhelderend jaar en het bracht me veel creatieve ideeën waar ik 100% achter sta!


 

Djurre van Hanegem
Feiko van Hanegem
Reitse van Hanegem
Tiechje van Hanegem

 

Tijdens mijn studententijd kreeg ik klierkoorts. Dit is blijven hangen in mijn lichaam en de vermoeidheid werd zo groot dat ik als diagnose CVS kreeg. Ik volgde het programma van het CVS referentiecentrum UZ Gent maar daar had ik weinig baat bij.

Ik heb mijn studies van Bachelor in de Podologie doorsparteld en in avondonderwijs volgde ik reflexologie. De vermoeidheid was enorm. Naast de klassieke behandeling volgde ik complementaire therapieën zoals voedingsaanpassingen, acupunctuur en homeopathie. Dit hield me op de been maar was eigenlijk geen oplossing.


Gedurende mijn loopbaan heb ik de nodige cursussen gevolgd en veel therapieën ondergaan om mijn bestaande klachten te reduceren. Hierdoor kwam ik tot de vaststelling dat, luisteren naar mijn lichaam en voelen hoe ik reageer op bepaalde activiteiten, het enige was wat echt hielp.


Maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb er 10 jaar over gedaan en wil het voor jou gemakkelijker maken.

Alles modderde maar aan en ik had weinig daadkracht.
Herkenbaar?

"Alles modderde aan

en ik had

weinig daadkracht"

 

e-boek bewuster leven

 

"Ik help je

jouw thuis voelen

bij jezelf, 

ontdekken wat je wilt 

en het waarmaken!"

Om jou te ondersteunen heb ik bijkomend verschillende cursussen coaching gevolgd, vingerreflexologie en hypnose.

Aromatherapie en nog vele andere bijscholingen die ik integreer in mijn praktijk.


Ik kan niet helemaal in jouw lichaam kruipen, maar ik heb in elk geval wel een idee hoe jij je nu voelt en hoe je vooruit wilt maar het op één of andere manier toch niet lukt. Ik had dat ook! Zowel op lichamelijk vlak als op professioneel vlak.


Ik weet dat vele mensen zich zullen herkennen in mijn verhaal.

Die gewoon hun leven ondergaan. 

Hen wil ik helpen door enerzijds te ontdekken wat ze nu echt willen in hun leven en hen ondersteunen in het realiseren ervan.

 


In een leven kruisen veel leuke dingen, kansen en mogelijkheden.
Soms zijn ze zo voor de hand liggend dat je ze meteen aanneemt, soms zijn ze minder vanzelfsprekend of zie je ze gewoon nog niet.

In januari 2018 kwam er een kans mijn richting uit, maar ik heb ze naast me heen laten liggen.

Heb ik daar spijt van?
Neen, van keuzes mag je geen spijt hebben. De tijd was er nog niet rijp voor en mijn focus lag op iets anders.


Maar 9 maanden later ging ik wel aan de slag met deze kans!

Eerder om een collega een plezier te doen. Zij was namelijk gestart met etherische oliën en ik had mijn merk waar ik reeds 10 jaar mee werkte, ik had mijn opleiding tot aromatherapeut gevolgd,... Ik zat dus heus niet op iets nieuws te wachten!


Dus uit dankbaarheid voor onze samenwerking startte ik met de oliën waar zij zo wild van was. En al snel begreep ik waarom! De kwaliteit was fenomenaal! Ik probeerde het op mezelf en mijn gezin uit. Het ene succesverhaal na het andere volgde. Ook had het een positief effect op mijn emoties dus ook in mijn praktijk integreer ik de oliën. Ik ben er zo van overtuigd dat ze voor jou ook méga waardevol zijn en jou op verschillende vlakken kunnen ondersteunen. Daarom nodig ik jou graag uit op een gratis workshop!

De workshop kan je op 2 manieren volgen en op verschillende tijdstippen. Klik op de afbeeldingen voor meer info!

"Dankbaarheid 

bracht me

nieuwe kansen."

Offline workshop
Online workshop

 

Wil je me nog beter leren kennen?
Lees dan zeker mijn blogs want ik kan alleen maar schrijven waar mijn hart sneller van slaat!

De kunst van reflectie

De kunst van reflectie

Een cruciaal maar vaak vergeten aspect van persoonlijke groei en het bereiken van doelen: reflectie en aanpassing. Het leven is geen rechte weg naar succes; het is eerder een kronkelend pad vol onverwachte wendingen. Omarmen dat we soms moeten stoppen, rondkijken en mogelijk een andere richting moeten inslaan, is essentieel Lees verder...

Zelfreflectie

Zelfreflectie

Vandaag duiken we dieper in de eerste en meest cruciale stap op onze reis naar zelfontdekking en persoonlijke groei: zelfreflectie. Zelfreflectie is het fundament waarop we bouwen, het beginpunt van elke reis naar binnen. Het is een proces van het stellen van diepe, soms uitdagende vragen aan onszelf om te Lees verder...

Bewustwording rond woke

Bewustwording rond “woke”

Ik wil vandaag met jullie praten over een onderwerp dat mij nauw aan het hart ligt: de ‘woke’-beweging en hoe we, als samenleving, kunnen navigeren door de complexiteit van collectieve verandering en individuele groei. Geen idee waarom het me steeds opnieuw raakt, maar het doet iets met mij. Laten we Lees verder...