Over mij

Het leven is vaak een aaneenschakeling van gebeurtenissen die je allemaal ondergaat. Je stroomt mee met het leven zonder er echt bij stil te staan. Soms word je ziek, daarna voel je je goed. Het leven gaat zijn gangetje.

En toch loopt het niet allemaal zoals je zou willen. Je wordt vaker ziek, zit niet goed in je vel, vlucht weg op één of andere manier, je lacht minder dan vroeger, je eet ongezonder, …

“Mama zijn is voor mij een proces”

Bij mij was dit ook het geval. Als jongste van een gezin met drie kinderen, heb ik een mooie jeugd gehad. Ik heb nooit fysieke tekorten ervaren en mijn ouders zijn liefdevol en hebben steeds het beste met me voor.

In de EN, schuilt ook een MAAR. Want hoewel ze me willen beschermen, leggen ze onbewust beperkingen op in mijn leven. Als individu heb ik het recht om fouten te maken en daaruit te leren. Soms moet je daarvoor eerst eens goed hard op je bek gaan! Stappen, lopen en fietsen, leer je ook niet zonder vallen!

Toegegeven, als ouder wil je je kinderen alleen maar beschermen. Zelf ben ik mama van 3 zonen en een dochter: Djurre (2010), Feiko (2012) en Reitse (2014) en Tiechje (2016).

Het mama zijn, is voor mij een proces. Ik heb steeds het beste voor met de kinderen en heb alles gedaan wat ik kon maar als ik er nu op terug kijk dan is mijn beleving anders. Bij elke zwangerschap ben ik steeds meer gaan beseffen dat ik er moet staan voor de kinderen. Vooral bij de zwangerschap van Reitse drong het door dat ik mijn leven anders moest aanpakken. De betekenis van Reitse zijn naam is niet voor niets raadgever.

Tijdens de vierde zwangerschap, ervaarde ik dat de tijd gekomen was om stil te staan bij wat ik echt wil in mijn leven. De stroom even tegenhouden, bewust worden van mijn wensen en verlangens, stil staan en me focussen op waar ik gelukkig van word.

Vandaar dat ik me professioneel een jaar gaf om het iets rustiger aan te doen.

Het bleek een heel verhelderend jaar en het bracht me veel creatieve ideeën waar ik 100% achter sta!

“Alles modderde aan en ik had weinig daadkracht”

Tijdens mijn studententijd kreeg ik klierkoorts. Dit is blijven hangen in mijn lichaam en de vermoeidheid werd zo groot dat ik als diagnose CVS kreeg. Ik volgde het programma van het CVS referentiecentrum UZ Gent maar daar had ik weinig baat bij.

Ik heb mijn studies van Bachelor in de Podologie doorsparteld en in avondonderwijs volgde ik reflexologie. De vermoeidheid was enorm. Naast de klassieke behandeling volgde ik complementaire therapieën zoals voedingsaanpassingen, acupunctuur en homeopathie. Dit hield me op de been maar was eigenlijk geen oplossing.

Gedurende mijn loopbaan heb ik de nodige cursussen gevolgd en veel therapieën ondergaan om mijn bestaande klachten te reduceren. Hierdoor kwam ik tot de vaststelling dat, luisteren naar mijn lichaam en voelen hoe ik reageer op bepaalde activiteiten, het enige was wat echt hielp.

Maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb er 10 jaar over gedaan en wil het voor jou gemakkelijker maken.

Alles modderde maar aan en ik had weinig daadkracht.
Herkenbaar?

Ik help je jouw thuis voelen bij jezelf, ontdekken wat je wilt en het waarmaken!

Om jou te ondersteunen heb ik bijkomend verschillende cursussen coaching gevolgd, vingerreflexologie en hypnose.

Ik kan niet helemaal in jouw lichaam kruipen, maar ik heb in elk geval wel een idee hoe jij je nu voelt en hoe je vooruit wilt maar het op één of andere manier toch niet lukt. Ik had dat ook! Zowel op lichamelijk vlak als op professioneel vlak.

Ik weet dat vele mensen zich zullen herkennen in mijn verhaal. Die gewoon hun leven ondergaan. Hen wil ik helpen door enerzijds te ontdekken wat ze nu echt willen in hun leven en hen ondersteunen in het realiseren ervan.

Mijn doel= eenvoudig