DIY: voetbad met etherische oliën

Als ik een voetbad boven haal staan ze hier thuis in de rij.
Bezig zijn met voeten, het zit in mijn bloed want mijn opa was ook heel begaan met zijn voeten. Al heeft hij nooit geweten dat ik er effectief beroepsmatig iets mee ging doen.

Ik studeerde Bachelor in de Podologie en ondertussen in avondschool deed ik voetreflexologie. Het was vooral de voetreflexologie die me boeide. Dat was mijn startpunt en mijn rode draad in mijn verdere keuzes.

Voeten, voeten, voeten!

Maar tijdens mijn middelbare school voelde ik wel al dat ik vooral met vrouwen wilde werken. De kracht die in vrouwen zit, wordt te weinig erkend! Gek genoeg is het de vrouw zelf die haar kracht niet durft erkennen, en dat vind ik bijzonder jammer.

Een eenvoudig voetbad

Een voetbad kan je heel eenvoudig nemen. Een teil lauw water en je voeten er in.

Nu ik dit zo schrijf, herinner ik me dat ik als kind regelmatig oorontstekingen had. Ik ben eigenlijk best veel ziek geweest. Eén van de behandelingen was een voetbad met dan bepaalde kruiden in.
De herinneringen komen naar boven: bruin papier waar iets was ingewreven en dat een nacht op de borstkas. Dat papier kriebelde vreselijk.
Ik versta dat wel dat je als mama naast de conventionele geneesmiddelen extra ondersteuning zoekt bij andere huis-, tuin- en keukenmiddeltjes.

Het is iets wat ik zelf ook doe, voor mezelf en mijn gezin.
Vandaar dat ik zo hou van de term complementaire behandelingen. Ze zijn aanvullend! En dit om zo snel mogelijk geholpen te zijn.

De kunst van een voetbad

Wanneer je jezelf wilt verwennen, of je neemt om een bepaalde reden een voetbad, dan kan je etherische oliën toevoegen.

Op een voetbad nemen we maximaal vier druppels etherische olie.

Afhankelijk van het doel kan je een mengeling maken.
Ik geef enkele voorbeelden uit de starterskit van Young Living.
Als je nog geen starterskit hebt, geen probleem. KLIK HIER om hem aan te vragen!
Het is de beste investering die je kan doen.

Olie drijft op water

Nu is het zo dat etherische olie drijft op water. Dus wanneer je in je voetbad gewoon vier druppels doet, dan zal dit blijven drijven en zich niet vermengen met het water.

Daarom heb je een drager nodig.

Iets wat wel mengt met water en ook iets waarin je etherische oliën kan mengen. Er zijn een aantal mogelijkheden. Ik ga ze niet allemaal opnoemen. Graag kijk ik naar eenvoudige middeltjes die je waarschijnlijk al staan hebt.

Al gebruik ik in de video iets wat je niet staan hebt, maar wel veelzijdig is om te gebruiken. Dus ook iets wat je kan op verschillende manieren kan gebruiken! Zeker onderstaande video bekijken, want ik kan het nogal goed uitleggen.

Deze video komt uit mijn online cursus AROMATHERAPIE
KLIK HIER voor meer info

Dragers voor een voetbad

  • Koffiemelk of volle melk
  • Suiker of honing
  • Klei

Eerst je etherische olie vermengen met je drager, en dan pas in je voetbad.

Temperatuur van je water

De temperatuur van je voetbad kan je wat kiezen. Natuurlijk moet de temperatuur wel aangenaam zijn om er een 15 tal minuten in te blijven zitten.

Na een voetbad

Ik hou er van om na het afdrogen van mijn voeten, mijn voeten in te smeren met de neutrale V-6 olie van Young Living met enkele druppels etherische olie in.

Maar dan spreek ik al meer over crèmes en massagemengsels.

Daarover later meer!

Geef in de tussentijd alvast een like aan dit bericht of…

Deel dit bericht !