Binge watching maakt jouw leven beter

Binge watching, ik ben er zeker van dat je dit ooit al eens gedaan hebt in je leven!
Maar wat is binge watching en wat doet het met jou?
Ontdek het in dit artikel.

Binge watching maakt je leven beter

Het is geen geheim dat wanneer ik moet rusten, ik dit doe terwijl ik naar de televisie kijk. Van kindsbeen af ben ik al een televisiekijker geweest. Ik herinner me nog dat mijn grootmoeder me wilde portretteren en dat ze me toen voor de televisie zette omdat ik toen stil zat.

Binge watching is een relatief nieuwe term en in het Nederlands kan je die beschrijven als comakijken. Iedereen geeft er een beetje zijn eigen definitie aan. Voor de meesten is het 2 of meerdere afleveringen na elkaar kijken van eenzelfde serie.

Natuurlijk, kinderen kijken ook met een ijzersterke focus naar de televisie. Rondom hen mag van alles gebeuren, ze merken het niet op. Slechts met bepaalde woorden kan je hen uit hun “coma” halen.

Hypnose is een vergelijkbaar fenomeen. Al ga je bij hypnose de beelden zelf maken en doordrukken in je onderbewustzijn, terwijl je via de televisie de beelden gewoon binnen krijgt.

Door de fascinatie komt alles gewoon binnen. We stellen ons op dat moment ook geen vragen. Ons bewuste denken is uitgeschakeld.

Vandaar dat reclames in het begin van een reclameblok extreem duur zijn. En waarom mannen bier associëren met voetbal. Al hoop ik zo dat hier eens een verandering in komt… En dat zal ooit wel, al brengt het veel geld op. Maar ja, dat was ook het geval bij roken en daar hebben ze gelukkig ook een totaalverbod kunnen doorvoeren. Met effect want de jeugd rookt opvallend minder!

Nu nog die dwaze alcohol!
Maar dat is een andere discussie.
Laat me wel meteen duidelijk stellen dat ik vaak versta waarom mensen drinken.
Dat is om bepaalde emoties door bepaalde situaties te verdoven!
Al weet ik dat er andere manieren zijn.

Zoals binge watching…

Binge watching is een goede manier om je bewuste denken even lam te leggen.
Dat heeft voor- en nadelen.

Het grootste voordeel kan snel opbuigen naar een nadeel dus wanneer je van plan bent om series te kijken, hou rekening met een aantal richtlijnen.

  • Zorg dat je grootste taken gedaan zijn!
  • Discipline, maak met jezelf een afspraak hoeveel afleveringen en hou je er aan!
  • Wees bewust waarom je naar televisie kijkt

Wanneer je bewust kiest om een serie te kijken voorbeeld omdat je echt nood hebt aan rust en ontspanning dan is binge watching een hele goede activiteit. Doordat je bewuste denken uitgeschakeld is, spelen er geen piekergedachten.

Piekeren is een activiteit die heel veel energie vraagt van je lichaam.
Wanneer je gebonden bent aan je bed of zetel om wat voor reden ook dan rust jouw lichaam niet zolang jij jouw bewuste denken/piekeren niet uitschakelt.
Die rust heb je nodig om te herstellen.

Dus binge watching heeft als voordeel dat niet alleen je geest tot rust komt, maar ook jouw lichaam.

Kom zeker langs voor een coaching want binge watching is eens leuk maar in het echte leven staan nog veel meer! Ik ontvang jou met plezier om samen te bespreken hoe we jouw leven opnieuw betekenis kunnen geven.

afspraak maken met Hilde Schoonjans

PS: in een volgende blog deel ik iets leuks over één van mijn favoriete series