Waarom onze kids niet buiten mochten spelen

Een week met heerlijke zomerse temperaturen. En een huis met kinderen die nood hebben om buiten te spelen en ruimte te hebben. Elke morgen plan ik de dag in grote lijnen in. Ondertussen komt het meestal op hetzelfde. In de voormiddag huiswerk maken, warm eten, een “rustje” en dan buiten spelen. We eten boterhammen en daarna pyjama aan en afhankelijk van het uur, nog even TV kijken of meteen naar boven.

Dinsdag keek ik uit naar het moment dat de kindjes buiten zouden spelen. Het was zo mooi weer en de vrijdag ervoor hadden we in de voortuin een kamp gebouwd met takken. Takken die de kids kregen van de buurman. Het is echt een leuke plaats geworden!

Maar goed, dinsdagmiddag mochten de kindjes dus toch niet buiten spelen!

Waarom mochten de kindjes niet buiten spelen?

De drie jongsten hadden tijdens hun rusten er niet beters op gevonden dan elkaar te masseren met etherische olie. De geur van StressAway kwam me tegemoet. Heerlijke geur, dat wel!

Maar StressAway is een blend van Young Living, dus een mengeling van verschillende oliën, en met oliën die een interactie kunnen geven tussen de huid en UV stralen. Dit noemt men een fototoxische reactie.

De etherische oliën die dit geven zijn hoofdzakelijk de citrussoorten : orange, bergamot, lemon, tangerine, grapefruit,…

Wanneer je een massageolie of bodylotion gebruikt met cirtussen, mag dat ingesmeerde lichaamsdeel gedurende minstens 8 uur niet worden blootgesteld aan UV stralen/zonlicht. De huid zou sneller kunnen verbranden. Er komt roodheid, branderigheid en blaasjes. Het is bovendien heel pijnlijk. En eens de roodheid is weggetrokken, bestaat de mogelijkheid dat er een bruine verkleuring achter blijft, die heel lang blijft zitten.

Ik was blij dat de kinderen echt een moment namen om liefdevol met elkaar om te gaan. Eens even geen ruzie of frustratie, want ja, die zijn hier zeker ook!

Een massage of zelfs een eenvoudige knuffel heeft zoveel waarde! Je endorfinegehaltes veranderen, net als je hormoonlevels. Spierkrampen verminderen, ondersteuning voor je circulatiesysteem,…

Maar het risico kon ik niet nemen om ze buiten te laten spelen!

Het was wel opvallend dat de kindjes verstonden dat ze niet buiten mochten spelen. Hopelijk hebben ze er iets uit geleerd!

Nog even ter info…

Dosering van etherische olie in mengsels om op de huid te gebruiken

  • Baby’s: 10 dr in 100 ml drager
  • Kinderen: 1 tot 6 jaar: 20 dr in 100 ml drager
  • Standaard: 30 dr in 100 ml drager

Wil je nog meer leren over het veilig gebruik van etherische olie, volg dan zeker mijn online cursus aromatherapie (KLIK HIER voor meer informatie)