De leukste en mooiste kerst- selfies nemen met deze tips

Met kerst doen we ons opperste best om er mooi uit te zien en helemaal uitgedost is dit het perfecte moment om selfies te nemen.

Maar ja, de leukste en mooiste selfies nemen is niet vanzelfsprekend als je, net als mij, aanleg hebt voor een dubbele kin. Zo heb ik ook een aantal selfies genomen dit jaar die ik uiteindelijk niet heb gebruikt.

Lelijke selfies

Ik las trouwens dan een dubbele kin niet enkel voor oudere mensen is. Maar steeds meer jonge mensen hebben het! Dit komt door het constant naar beneden kijken op smartphone, tablet, pc,…

Hou dus je hoofd recht en ga vol zelfvertrouwen het leven door!

Wist je trouwens dat je meer zelfvertrouwen krijgt door een reeks leuke selfies of foto’s van jezelf te zien? Ja, echt! Weet je, wanneer je in de spiegel kijkt dan focus jij je vaak op één aspect. En meestal op dat aspect waar jij niet blij mee bent.

Elk mens is mooi, iedereen kan stralen van geluk!
Tijd om het beste in jezelf naar boven te halen.

Stralen doe je het meeste wanneer je gelukkig bent.
Al is het zo dat we op intens gelukkige momenten meestal geen foto’s nemen omdat we echt in dat moment zitten. Maar wanneer je ontspannen en gelukkig bent, zullen je selfies sprekender zijn!

Dus meteen de eerste tip.

Neem selfies wanneer je ontspannen bent!

Geniet van het nemen van selfies en experimenteer. In het begin is het wat zoeken en meerdere foto’s trekken eer je tevreden bent. Maar dat gaat echt snel hoor! Trouwens, je hoeft heus niet elke selfie te gebruiken voor jouw sociale media!

Waarom nemen mensen selfies?

Daar is al meermaals onderzoek naar gedaan. Er kwamen verschillende redenen naar voren.

Bevestiging

De meeste selfies worden getrokken om bevestiging te krijgen. Dit vind ikzelf een reden die er helemaal niet mag toe doen. Want wanneer je in dit geval een selfie post op Instagram of Facebook en je krijgt slechts 3 likes, dan hou je er geen goed gevoel aan over.

Dat maakt je juist neerslachtiger.

De levenskracht zit in jezelf. Jij moet je leven in eigen handen houden wat een ander ook van je denkt! Je kan wel eens de mening van anderen vragen om je oogkleppen te verwijderen. Maar jouw geluk bepaal je zelf. KLIK HIER voor nog een inspirerende blog.

Mocht je toch niet helemaal in je kracht staan, maak dan meteen een afspraak voor een coaching.
Je leven is veel te waardevol om zomaar langs je vingers te laten glippen!

Maak dus een afspraak via mijn online agenda!

afspraak maken met Hilde Schoonjans

Selfies ter herinnering

Deze reden past helemaal in de kerstsfeer!
Je hebt een leuke tijd, er is een leuk decor, toffe vrienden,… Een selfie is dan echt iets fijns.

Want telkens je naar die selfie kijkt, geeft het je opnieuw een instant gelukkig gevoel.
Je wordt weer naar dat moment gezogen en je herbeleeft het.

Selfies nemen om te tonen: wat ik heb, wat ik doe en waar ik ben

Eigenlijk valt dit onder de reden bevestiging.

Stoefen over iets, mensen hun ogen uitsteken,… Jij toont je groter dan de rest. Je geeft de andere een kleiner gevoel. En dit doe je waarschijnlijk niet eens zo bewust!
Maar de meeste mensen die zulke foto’s posten doen dit om hun minderwaardigheidscomplex te verhullen. Ze gaan overcompenseren.

Denk maar aan wat in de volksmond gezegd wordt over mannen en hun dure, grote wagen…
Al is dit bij niet iedereen het geval. Een luxewagen kan evengoed een bewuste keuze zijn!

Over bewuste keuzes gesproken… Nu kom ik tot de vierde reden waarom mensen selfies nemen.

Selfies nemen om aan te tonen wie ik ben en wat mijn persoonlijkheid is

Dit is de hoofdreden van mijn selfies. Tja, ik wil nu eenmaal dat mensen me leren kennen om wie ik ben. Ik ben een mama van vier kinderen. Soms loopt dat goed, soms is dat lastig! En om die lastige periodes op te vangen gebruik ik etherische oliën, ik geniet zelf van voetreflexologie, ik ben graag creatief bezig,… Maar ik heb best een eenvoudig leven. Waarmee ik bedoel dat ik zelden in een vliegtuig stap, naar hippe feestjes ga,… Ik hou echt gewoon van thuis zijn. Vogeltjes in de tuin zien vliegen, de haard die brand, een warme chocolademelk,… Tja, kleine dingen in het leven.

Al durf ik wel toegeven dat een selfie van mezelf wel stimulerend werkt voor mijn zelfvertrouwen. Van sommige foto’s kan ik dan ook echt zeggen dat het een leuke is of ik zie dan dat bepaalde kleren en kleuren me beter staan dan anderen. Dus dan ga ik op die goede dingen wat meer mijn aandacht leggen. Tuurlijk wel! Maar dat komt dan vooral vanuit mezelf. En laten we eerlijk zijn, waarom zou je stoppen met dingen dragen die comfortabel zitten en je staat er mee???

Meteen een extra tip:

Als je twijfelt tussen twee of drie outfits voor de feestdagen, trek ze aan en trek telkens een selfie (Kijk hieronder naar de tips). Kies dan wat jou het meeste aanspreekt.

Dus wie ben jij en wat is jouw persoonlijkheid?
En dat zijn ook wat creatievere selfies!
Heel leuk om die ook van anderen te zien omdat ik graag de persoonlijkheid van iemand ontdek en dat gaat verder dan de façade “wat ik heb, wat ik doe en waar ik ben”.

Selfies ter afwisseling

Soms worden selfies genomen om een profiel of tijdslijn op te smukken. In die zin dat het nogal saai is voor de “volgers” om enkel quotes te lezen of enkel blogs voorbij te zien komen. Of enkel producten. Ik weet zeker dat mocht je enkel foto’s zien van etherische oliën of van voeten, je het voor even leuk vindt, maar dat het je snel zal vervelen.


Nog even dit…

Wat ik wel belangrijk vind dat jij moet weten is dat heel veel mensen een “performance” opvoeren. Hierdoor creëren ze een online identiteit die niet strookt met de realiteit. Dit doen ze door bepaalde spullen of een bepaalde achtergrond zichtbaar te maken in de selfie. Vooral op Instagram is dit nu het geval. Hier ziet men Instagram als het podium en de volgers als het publiek.

Zelf durf ik ook al eens een selfie nemen om iets of iemand in de kijker te zetten, maar dan is dit wel omdat dit ook samenhangt met wie ik ben!

Dit is er toch over…

Laatst zag ik een programma op TV, heb relatief snel weg geklikt omdat ik het echt wel gezien had, over een jonge vrouw die een “brand” wilde creëren rond zichzelf via Instagram. Ze had hiervoor een fotograaf, ze liet een bad vollopen met rode wijn, ze leende een chique wagen van een vriend van een vriend voor een fotoshoot,…

En dat gaat voor mij te ver! Wanneer jij mij in het echt ontmoet, dan wil ik dezelfde persoon zijn dan dat je nu in je hoofd hebt.

Wil je mijn verhaal lezen, klik dan hier!

Waarom nemen mensen selfies

Zullen we nu maar eens over gaan naar die tips om de leukste en mooiste kerst- selfies te nemen?

Neem je selfie een beetje vanuit profiel

Wanneer je een selfie neemt, doe dit dan niet van recht vooraan.
Dit geeft je gezicht een platte vorm, dus draai je hoofd een klein beetje naar links of naar rechts.

Hou je camera iets hoger

Nu ook niet te veel. Wanneer je je camera beneden houdt dan verdik je meteen een paar kilo’s op beeld. Een leuke waarheidsgetrouwe selfie nemen betekent niet dat je niet enkele trucjes mag toepassen hé!

Trek een foto aan het raam

Natuurlijk licht zal het meest flatterend werken. Dus zet ook je flitser uit want dit geeft een bombardering aan licht wanneer je camera te dichtbij staat. Dus ook niet echt flatterend bij het selfie nemen.

Kijk naar je achtergrond

Bij een selfie ben jij natuurlijk het hoofdonderwerp, maar de achtergrond is toch wel belangrijk. Deze is best zo neutraal mogelijk wanneer de aandacht echt op jezelf moet gericht zijn. En denk ook hier aan kleuren die je net iets beter staan dan andere.

Geen gekke gezichten

De tijd van de duckface is achter de rug! Gelukkig maar. Ik trok er op de Young Living conventie wel enkele met mijn coaches Katinka en Corinne. Heel leuk moment. Gek doen mag wel eens in het leven! Trouwens Gek zijn is gezond!

Gekke bekken foto's

Corinne gaf trouwens nog de leuke tip om een “giraffennek” te maken wanneer je een foto maakt. Dus je nek iets uitsteken en je hoofd wat naar voor. Wanneer je het helemaal in profiel maakt is het natuurlijk een gek zicht. Maar als je een foto maakt van je gezicht, dan ben je met deze tip wel meteen je dubbele kin kwijt!

Foto's maken

PS: stralen doe je met natuurlijk gezond haar, dus lees zeker ook mijn vorige blogs met kersttips!