Een gezonde levensstijl met en na een detox kuur

Een detox kuur volgen is weinig zinvol als je je opnieuw vol propt met van alles en nog wat.
Je krijgt dan een jojo-effect en dat is op lange termijn eerder demotiverend.

Mijn doel is om jou te inspireren en te motiveren op een eenvoudige en efficiënte manier.
Zo heb je resultaten die lang zullen blijven en die je bovendien energie geven.

Detoxen is een leuke ervaring om met een aantal vriendinnen te doen. Deel deze blog en spreek een datum af. Zo kunnen jullie ervaringen delen met elkaar of eens samen sporten.

De start van je detox kuur

Het eerste wat je moet beslissen is waarom je wilt detoxen.
Bewustwording is dus ook hier enorm belangrijk. Dit omdat elke reden een net iets andere aanpak vraagt. In grote lijnen komt het wel op hetzelfde neer: water drinken, gezond eten en meer bewegen. Maar toch…

Detoxen is zo een modern woord en wordt in zoveel verschillende contexten gebruikt dat jij voor jezelf echt je doel goed voor ogen moet hebben.

 • Meer energie en daadkracht
 • Gewicht verliezen algemeen
 • Een strakkere buik
 • Een betere gezondheid algemeen
 • Specifiek voor een bepaalde klacht (darmproblemen, CVS, aambeien, huidklachten,…)

Afhankelijk van je doel zullen extra stappen of aanpassingen nodig zijn. Elk mens is een uniek wezen en reageert anders dan de andere.
Er zijn misschien wel enkele algemeenheden, maar jij bent een uniek persoon! Jij bent bijzonder! En jij mag zijn wie je bent!

Ik ga het in deze blog vooral hebben over detoxen op lichamelijk vlak. Om zo meer energie en daadkracht te bekomen. En van daaruit komt automatisch meer zelfvertrouwen.

Detox kuur en meer water drinken

Je moet ergens beginnen en het eenvoudigste en bovendien ook het goedkoopste is: meer water drinken. Lust je geen water, dan kan je het pimpen met een etherische olie. Deze kan je detox nog extra ondersteunen.

Detox kuur en meer water drinken

Laat een week je koffie, wijntjes, aperitiefjes, frisdranken,… en drink water in de plaats. De enige drank die je lichaam ondersteuning geeft is zuiver water!

Door voldoende water te drinken gaat je stoelgang vlotter zijn weg naar buiten vinden waardoor de afvalstoffen niet opnieuw kunnen opgenomen worden in het lichaam. Straks ga ik hier nog dieper op in.

Maar voldoende water drinken heeft tal van voordelen.

Ik som er enkele op:

 • Als je vaker water drinkt, leer je onderscheid maken tussen honger en dorst
 • Met water drinken kun je heel goed afvallen. Als je meer water gaat drinken, krijg je ook minder honger
 • Uitdroging veroorzaakt giftige stoffen in de weefsels, gewrichten en organen. Water ruimt dit op
 • Water helpt stress en depressie verminderen
 • Het is de belangrijkste bron van energie. Water wekt elektrische en magnetische energie op in iedere cel van het lichaam. Hierdoor krijg je de kracht om te leven
 • Water is de verbindende stof in de structuur van je cellen
 • Het is goed voor je huid
 • Water is het belangrijkste oplosmiddel voor alle voeding, vitaminen en mineralen. Het is nodig bij de vertering van voeding
 • Water is nodig voor de transport van alle stoffen in het lichaam
 • Water onttrekt giftige stoffen aan het lichaam en voert ze af
 • En water voorkomt schade aan het DNA en zorgt voor reparatie, waardoor er minder afwijkend DNA wordt gemaakt

Hoe lastig je het ook vindt om 2 liter water per dag te drinken, denk aan de vele voordelen! Dat helpt om je mindset hoog te houden en elke keer opnieuw een glas water te drinken. Maar zo zijn er wel meerdere tips die je mindset ondersteunen tijdens een detox kuur.

Detox kuur met een juiste mindset

Water drinken is bijzonder gezond. Natuurlijk ben ik de laatste persoon die jou terecht mag wijzen op het niet drinken van water. Want als ik echt heel eerlijk ben, en als je me kent dan weet je dit ook, ik drink vooral cola. Al wil ik dat afbouwen en meer water drinken. Bij momenten lukt me dat goed, andere momenten wat minder. Als ik dan kijk op lange termijn hé.

Het lukt me vooral goed wanneer ik me heel goed voel.
Dus doordat ik dat weet, is meer water drinken geen goed beginpunt, voor mij, om mijn levensstijl op lange termijn te verbeteren. Het kan voor jou echter wel een goed begin zijn!

In het kader van een detox kuur kan ik me wel focussen om meer water te drinken. En dan komen we op bewustwording en mindset.

Bewustwording is eveneens een goed startpunt. In het verlengde ligt meditatie, affirmatie, coaching, mindset,… Dat is iets waar ik helemaal dol op ben!

Maar je weet ook dat je bewust zijn van iets te weinig is. Je kan analyseren en overanalyseren. Dat slaat dan om in piekeren en dan raak je vast.

Actiepunten zijn nodig

Mijn doelen vasthouden doe ik bijvoorbeeld d.m.v. een moodboard, een droombord, een visionboard en zo zijn er nog wel meerdere namen.

Ik leg je er alles over uit tijdens mijn webinar over etherische oliën omdat deze je ondersteunen om actie te ondernemen.

Laat hieronder je gegevens achter en dan krijg je meldingen wanneer het webinar door gaat.


Weet je, ik wil best wat kilo’s minder wegen na de zwangerschappen. Maar niet enkel gewicht verliezen is belangrijk, ook de spieren mogen wat strakker.
Want wat ben je met 62kg of 65 kg (ben 1,70m) als je buikwand niet stevig is en meteen je buik opzwelt na een maaltijd of tijdens de periode van de maand? Of euh… wat dacht je van op een trampoline springen na het krijgen van 4 kinderen (zelfs bij 2 of 3) zonder een stevige bekkenbodem…

De juiste spiergroepen trainen is echt wel belangrijk. En hoewel ik niet de meest sportieve persoon ben, vind ik het wel leuk om iets te doen qua beweging. Vooral omdat ik mijn oefeningen kan doen in een heerlijk warme cabine en onder begeleiding van Sophie.

En het leuke aan sporten bij Sophie is dat ze het belang ziet van de mens in zijn geheel. Dus niet enkel bewegen en voeding maar ook mindset. Dat bewijst deze post op haar Facebookpagina.
https://www.facebook.com/afslankcentrumSoLigna/

Sophie

Ik kan het je alleen maar aanraden om daar je spieren te trainen. Dus niet alleen om er nu mooi uit te zien en een platte buik te hebben, maar ook met het oog op de toekomst.


Tijdens een detox kuur mag je focus echt liggen op het zuiveren

Het leuke is dat doordat dingen worden opgeruimd er plaats komt voor nieuwe dingen.
En die nieuwe dingen moet je weer bewust kiezen.

Volg zeker het webinar want je zal er zo veel aan hebben!
We gaan dan ook aan de slag tijdens het webinar met de dingen die jij meer wilt in je leven.

Detoxen

Detoxen betekent ontgiften.
Je steekt gedurende het jaar van alles in je mond, je ademt van alles in en je huid trekt verschillende schadelijke chemische stoffen naar binnen.

Mochten dat niet heel veel stoffen zijn dan kan het lichaam dit allemaal perfect verwerken. Ons lichaam is nu eenmaal een prachtig bouwwerk dat zichzelf zuivert en herstelt. Vroeger vond ik anatomie en fysiologie nogal droge materie maar nu ik het ken ben ik zo dankbaar omdat ik er veel meer inzichten door heb!

Tijdens een detox kuur beperk je zoveel als mogelijk belastende middelen voor je lichaam.
Een detox kuur kan je zo heftig maken als je zelf wilt. Ik ben van mening om je detox kuur liever wat langer te laten verlopen of meerdere keren per jaar. Sommigen gaan er meteen stevig tegenaan met soorten sapjes.

Een mildere vorm heeft als voordeel dat het langer vol te houden is en het geen stress geeft in je lichaam.

Bij het detoxen komt het er op neer om je spijsverteringsstelsel te reinigen.
Je spijsverteringsstelsel vraagt veel energie en wanneer deze niet optimaal werkt, vraagt het nog meer energie.

Daarjuist sprak ik al even over de darmen

Een verstopte dunne of dikke darm heeft invloed op elk aspect van je lichaam. Het kan toxinen toestaan om zich naar andere organen van het lichaam te verplaatsen en uiteindelijk allerlei ziekteprocessen te veroorzaken.

Vandaar dat die sapjes zo een succes zijn… voor even…
Maar qua smaak word ik er niet gelukkig van en echt een verzadigd gevoel is het ook niet.

En waarom sapjeskuren zo succesvol zijn op de weegschaal?

Wist je dat er in je darmen, voornamelijk de dikke darm, zo een 3 kilo gestagneerde stoelgang kan zitten? Dus eens deze er uit is, de eerste, tweede of derde dag heb je meteen een totaal ander getal op de weegschaal!

Detoxen is sowieso een goed begin als je wilt vermageren. Maar evengoed als je een gezondere levensstijl wilt.

Want laten we eerlijk zijn het heeft weinig zijn om een volledige week hard je best te doen om te zuiveren en eens die week voorbij is stouw je je vol met chocolade, frietjes, chips, ijsjes, koekjes,…

Bewust leven en omgaan met je lichaam is belangrijk.
Zo hangt op mijn moodboard de zin: “Wees lief voor je lijf”

Onderzoek

Dr. Leanne Deardeuff en Dr. David Deardeuff hebben een prachtig wetenschappelijk boek geschreven aangaande deze materie, “Inner Transformations Using Essential Oils”. Zij stellen dat een goede darmreiniging nodig is, maar vaak komen andere producten te kort om ook je nieren en lever te ondersteunen terwijl je reinigt.

Veel toxinen worden vrijgelaten tijdens het reinigen. Dit kan in het begin zorgen voor misselijkheid, hoofdpijn of zwakte. Vandaar dat het belangrijk is om dit te doen onder begeleiding. Ik wil jou hier bij ondersteunen. Persoonlijk dan!

Maar ook dien je groen licht te hebben van je arts.
Detoxen wanneer je een stoornis hebt in je lever en/of nieren doet meer kwaad dan goed.
Losgekomen afvalstoffen kunnen je lichaam nog steeds niet verlaten en hechten zich opnieuw ergens vast. Zeker eerst eens bij je arts langs gaan dus!

Ook wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, dien je eerst je arts te consulteren.

De producten die ik gebruik om me te ondersteunen in een detox kuur zijn:

Het Cleansing trio van Young living:

 • Balance Complete
 • NingXia Red
 • Digest + Cleanse

Je kan ze bestellen via mijn webshop:
https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Wanneer jij je registreert als lid ontvang je een mooie ledenkorting op de producten. Jaja, 24%!
Wees er wel aandachtig op dat je mijn naam ziet staan bij de introductiepersoon en sponsor. Zo krijg je zeker mijn begeleiding.
Mocht je een lidnummer van me moeten invullen dan is dit: 16114238

Ik kijk er alvast naar uit om je te verwelkomen in mijn team want er komen dan heel wat leuke bonussen je richting uit!


Dit trio is echt fantastisch!

Het zorgt dat je jezelf niet beroerd gaat voelen, dit omdat ze gelijk ook enzymen toevoegen die je helpen bij de vertering! Dus niet enkel alles er uit, maar meteen ook een gezonde basis leggen.

Het is belangrijk dit rustig op te bouwen en voldoende water (2 liter) te drinken.
Heb je het in het begin toch nog lastig?
Pas dan de hoeveelheid aan naar een lager niveau.
Dit wil zeggen dat de reiniging voor jou zeker niet te vroeg kwam!

Luister naar je lichaam en wees lief voor je lichaam!
Iedereen reageert anders.
Durf te luisteren naar jezelf en ga niet steeds af op wat een ander zegt.

Hoe zit de detox kuur in elkaar?

De detox kuur zelf duurt 5 dagen. Maar ik benadruk het nogmaals: “hou het prettig voor jezelf!”

Digest + Cleanse

Neem een uur voor elke hoofdmaaltijd een softgel van Digest + Cleanse.

Het is een supplement van een viertal etherische oliën die de spijsvertering en het ontgiftingsproces ondersteunen. Door o.a. stress, overdadig eten en de ophoping van gifstoffen uit ons voedsel, raakt het spijsverteringsstelsel uit balans of geïrriteerd. Hierdoor kan het zijn werking niet meer goed doen. Voedingsmiddelen worden onvoldoende afgebroken en de nodige
voedingsstoffen niet goed opgenomen.

Digest + Cleanse heeft een dubbele werking. Naast het ondersteunen van een goede afbraak en vertering van ons voedsel, wat een betere opname van essentiële voedingsstoffen tot gevolg heeft, zorgt het ook voor ondersteuning in het ontgiftingsproces van ons lichaam.

Dit heeft tot gevolg dat onze darmwerking geoptimaliseerd wordt, een normale darmactiviteit wordt bewerkstelligt, overdadige gasvorming wordt tegengegaan en de werking van de maag wordt ondersteund.

Balance Complete

Gedurende deze 5 dagen vervang je minstens 2 maaltijden door de Balance Complete.
Bij voorkeur zelfs je 3 hoofdmaaltijden. Balance Complete is een maaltijdvervanging en is 100% natuurlijk, net zoals alle andere Young Living producten. Vol met voedingstoffen en vezels voor een goede spijsvertering.

Zelf maak ik mijn Balance Complete met 250 ml vers fruit-en/of vruchtensap en 2 schepjes Balance Complete. Er zit een doseerschepje in elke pot. En ik doe er nog een koffielepel ICP bij ter extra ondersteuning voor mijn darmen.

Op de pot van Balance Complete staat dat je de poeder mag oplossen met water of de verschillende soorten melk (rijst, soya, kokos,…) Ik probeerde het maar het was niet mijn ding. Zelfs niet met een druppel etherische olie erbij. Zoals gezegd, iedereen is anders en zoek iets wat voor jou prettig is! Voor mij is het met vers fruit-en/of vruchtensap.

NingXia Red

Drink per dag 180 ml NingXia Red.
’s Morgens 90 ml en in de namiddag ook 90 ml.

Ningxia Red is een zeer krachtige drank die o.a. bestaat uit gojibessen en een combinatie van etherische oliën van Young Living.

Op welke gebieden kan Ningxia Red je o.a. ondersteuning bieden?
Stabiele bloedsuikerspiegel, gezonde lever- en nierfunctie, boosten immuunsysteem, gezonde cholesterolwaarden, verbetering van het geheugen, onderdrukken van allergieën, energieniveau verhogen, hoofdpijn en duizeligheid verminderen, beter slapen, op gezond gewicht blijven, gewrichtspijn, gezonde botten en spieren, gezonde spijsvertering en het beschermen van je DNA.

Nog even een overzicht van de detox kuur:

 • Neem een uur voor elke hoofdmaaltijd een softgel van Digest + Cleanse
 • Vervang minstens 2 hoofdmaaltijden door Balance Complete
 • Drink 180 ml NingXia Red
 • Eet fruit en groentesnacks tussendoor
 • Drink 2 liter water
Overzicht detox kuur

Hoe moet het nu na je detox kuur?

Hoe het verder moet na je detox kuur hangt wat af van je doel. Vandaar dat ik hierboven vermeld heb waarvoor de producten dienen. Zo kan je zelf zoeken naar wat jij jou past op lange termijn.

Standaard na een detox kuur

Bouw je hoofdmaaltijden opnieuw op. Ga na 5 dagen vervangmaaltijden niet meteen zware maaltijden nuttigen. Blijf in elk geval nog 1 hoofdmaaltijd vervangen door Balance Complete. Bij mij is dit meestal ’s morgens. En wanneer ik geen eetlust heb ’s middags of ’s avonds zal ik ook eerder mijn Balance Complete gebruiken. Wanneer je wilt vermageren dien je wel nog 2 hoofdmaaltijden te vervangen.

De softgel van Digest + Cleanse gebruik je nog één keer per dag. Een uur voor je zwaarste maaltijd van die dag.

NingXia Red blijft ook in je dagelijkse routine. Ik drink hem meestal tussen 15u en 16u.
60 ml is genoeg. Je kan kiezen of je nog de flessen koopt (ze blijven lang goed na opening als ze in de koelkast staan) of je over schakelt naar de zakjes. Daar zit 60 ml in, dus echt handig. Ook ideaal om mee te nemen.


Naast de producten die je reeds gebruikte tijdens je detox kuur zijn er nog een aantal andere supplementen die je kan nemen om je algemeen welzijn te verhogen.

Longevity

Vage klachten, niet lekker in je vel zitten, word je geopereerd of ben je vaak verkouden ?

Werk aan je weerstand en neem Longevity, 1 à 2 per dag!

Het is een melange van etherische oliën zoals Frankincence, Clove, Thyme en Orange. Het is ontwikkeld voor een optimale bescherming, met één van de krachtigste antioxidanten die als supplementen beschikbaar zijn, met een ORAC score (Oxygen radical absorbance capacity) van 150.000. Ter vergelijking bevat deze formule 700 maal de antioxidanten kracht van wortels.

Wat doet het concreet?
Het beschermt het DHA niveau voor de hersenfunctie en bloedvaten, maar versterkt ook de gezonde celregeneratie, ondersteunt de leverfunctie, verhoogt de immuunsysteem en versterkt het zenuwstelsel.

JuvaPower

Gary Young had groot inzicht toen hij de Young Living JuvaPower formuleerde. Het supplement bleek zo effectief dat zowel hij als zijn vrouw, Mary, het iedere dag gebruikten. Bij de ontwikkeling van dit product, richtte Gary zich specifiek op de lever, een orgaan dat vaak te lijden heeft onder een drukke levensstijl.

De lever is een van de belangrijkste organen in het lichaam; als belangrijkste taak filtert en zuivert de lever het bloed uit het spijsverteringskanaal voordat het wordt afgegeven ter circulatie aan de rest van het lichaam. De lever ontgift de chemicaliën en zet koolhydraten om in energie in de vorm van glycogeen en vetten. Daarbij scheidt de lever gal uit die eindigt in de darmen.

JuvaPower helpt bij de bestrijding van de negatieve effecten van een moderne levensstijl door het verstrekken van veel van ’s werelds beste lever ondersteunende, voedzame voedingsmiddelen: rijstzaadzemelen, spinazieblad, tomaat, rode biet, lijnzaad zemelen, haverzemelen, broccolibloem/-stengel, komkommer, dillezaad, gerst gekiemde zaden, en vele andere natuurlijke ingrediënten, evenals Young Living etherische oliën anijs (Pimpinella anisum) zaad en venkel (Foeniculum vulgare) zaad.

Wanneer deze whole food (onbewerkte) vezels worden gegeten, zal het lichaam het vermogen van de vezels gebruiken om de normale werking van de lever te optimaliseren en zodoende een gezonde darmreiniging te bewerkstelligen. In feite reinigt het niet alleen voorzichtig je lichaam, maar het vult het ook aan en versterkt het met deze geweldige voedingsstoffen.

De meest voorkomende ingrediënten in JuvaPower; rijstzaadzemelen en spinaziepoeder, bieden grote voordelen op zich. Rijstzaadzemelen staan bekend om tocotrienol rijke fractie (TRF). Deze kan de leverenzymen activeren die de giftige stoffen van de lever kan helpen zuiveren. Bovendien is spinazie één van de hoogst bekende antioxidante voedingsmiddelen met een extreem hoge score op de ORAC schaal. Elke portie bestaat uit 2,7 gram rijstzaadzemelen en 0,81 mg spinaziepoeder.

Schenk jezelf een goede gezondheid

OmegaGize

Uit onderzoek blijkt dat vit. D een rol speelt bij het vertragen van botontkalking, het voorkomen van diabetes en hoge bloeddruk. Ook als je ’s winters zwaarmoedig bent of verminderde spierkracht en energie hebt, kan extra vitamine D helpen.

Een goed supplement zoals OmegaGize kan de behoefte aanvullen. Dit is het enige visolie supplement waarbij je geen “vis” oprispingen krijgt!

OmegaGize combineert de kracht van Omega-3 vetzuren, vitamine D3 & CoQ10 met therapeutisch gekwalificeerde etherische olien in een Omega-3-rijke visolie supplement.

Het is klinisch bewezen dat Omega-3 vetzuren het lichaam beschermen & versterken en ontstekingsremmend werken. De ingrediënten in OmegaGize werken samen aan ondersteuning van de gezondheid voor hersenen, ogen, hart en gewrichten.

Limoengras, Clove, Myrrh & Chamomile etherische oliën zijn een paar van de beste, natuurlijke anti-onstekingsplanten die we kunnen gebruiken.
Clove zit vol antioxidanten en bevat in de natuur voorkomende COX-3 remmers (pijnstiller).
Tevens helpen de etherische oliën de vetzuren te beschermen. OmegaGize is ook klinisch bewezen en vrij van kwik & andere gifstoffen en is een goed alternatief voor de dagelijkse dosis vis.

Inner Defense

Het is ontwikkeld ter ondersteuning van een gezond ademhalingsstelsel en immuunsysteem.

De softgel is gevuld met etherische oliën die bescherming geven tegen schadelijke bacteriën, slecht dieet, vervuilde lucht en slaapgebrek.

Inner Defense versterkt het immuunsysteem doordat het een onvriendelijke omgeving creëert voor gisten en schimmels, het verbetert de spijsvertering, ondersteunt het ademhalingsstelsel en strijdt tegen de invasie van vernietigende virussen & bacteriën, door de grote variëteit van antibacteriële, antivirale & anti schimmel etherische oliën zoals Oregano, Thyme en Thieves.

Deze neem ik elke dag in de voormiddag rond 10 uur.
Maar wanneer ik ziek aan het worden ben of onze kids komen met een hoest thuis van school dan neem ik er 3 per dag. En in mijn NingXia Red doe ik 3 druppels Thieves.

NingXia Red - Immuun boost - Hilde Schoonjans

Bestel je producten vandaag nog!
https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Een detox kuur is heerlijk om te doen maar weet dat dit een startpunt is van een gezonde levensstijl.
Blijf me zeker volgen via mijn Facebookgroep want daar krijg je nog meer tips en weetjes.

Werken met de producten van Young Living is als een sprookje…
… Soms is het echter als Assepoester!

Poetsen met Thieves Household Cleaner