Eenvoud, daar hou ik van! Jij ook?

Eenvoud siert, zegt men wel eens. En eigenlijk is dit wel helemaal waar.
Ik hou van eenvoudige dingen. Zo hou ik van eenvoudige kleren (en vooral comfortabele), ik hou van eenvoudig eten,… Eenvoud betekent vaak tijdswinst. En met 4 kinderen in huis en mijn levensmissie is mijn tijd kostbaar.

Vandaar dat ik vaak stil sta bij de dingen die ik doe. Brengt iets me dichter bij mijn doel, maakt het mij gelukkig, is het belangrijk in mijn leven,… Het draait om bewustwording!

Mijn teamleden en cliënten ondersteun ik om hun wensen en verlangens, hun emoties en hun acties in één lijn te krijgen om op die manier hun droom te realiseren vol zelfvertrouwen.

Ik heb heel veel tools om jouw eigenwaarde naar omhoog te krijgen!

Maar sta me toe om je te vertellen hoe eenvoudig het is om etherische oliën in je leven te implementeren. Ik ben helemaal dol op mijn olietjes omdat ze mijn emoties snel kunnen transformeren. Een negatief moment blijft een moment en niet een volledige dag!

Wanneer het tijd is om te slapen, zet ik mijn diffuser aan.
Als ik aan het werk ben, dan staat de diffuser aan.
En als ik rust in de zetel en naar één van mijn serietjes kijk, dan staat, jawel je raadt het goed… de diffuser aan.

M.a.w. hier in huis staat er wel altijd één aan.
Ik ben helemaal dol op mijn olietjes! En nog leuker is dat de kinderen mijn enthousiasme delen. Hierdoor vragen ze bij een pijntje of kwaaltje naar een olietje! Super goed want de etherische oliën die ik gebruik zijn 100% natuurlijk!

Combinaties van oliën

Ik ga ook heel enthousiast aan de slag met verschillende combinaties in mijn diffuser.
En dat is leuk om al die oliën te ontdekken maar doordat er heel wat verhalen de ronde gaan, slaan mensen in paniek en denken ze dat het moeilijk en omslachtig is.

Laat me toe om eerlijk te zijn.
Ik heb 4 kinderen, en dan is alles vereenvoudigen wat mogelijk is, echt super goed meegenomen!

Dus als je voor mij goede tips hebt om mijn leven te vereenvoudigen, laat het me zeker weten in mijn Facebookgroep!

Al heb ik zelf ook al een aantal dingen ontdekt!
Maar daarom pas ik ze nog niet altijd zo consequent toe, maar toch…
En bewustwording heeft tijd nodig en een verandering doorvoeren in het leven ook.

Eenvoud en een goede organisatie

Zo merk ik dat een goede organisatie wonderen doet!

Boodschappen

Mijn boodschappen doe ik hoofdzakelijk via een afhaalsysteem.
Echt super handig want daardoor bespaar ik veel tijd!
In de keuken ligt een lijstje klaar waar mijn man, en nu ook de kinderen, kunnen aanvullen. Maar op mijn GSM heb ik een app. En daarmee scan ik gewoon de barcode in als ik een voorlaatste product neem. De lage servicekost weegt niet op tegen de tijd die ik nodig heb en het sleuren van de boodschappen.

Koken

En koken, daarvoor gebruik ik mijn hulpmiddeltjes van Tupperware. Maar zoals ik reeds zei, het lukt me niet steeds om me te organiseren. Maar het bespaart me een pak stress en drukte als ik op voorhand kook. Ik ben dol op die grote grijze potten, niet goedkoop maar wel bijzonder goed!

En je kan ze in de koelkast, microgolf, oven, diepvries en vaatwasser steken!

Mijn favoriete kookhulpjes
Tupperware Ultra Pro

Ik ken een hele toffe man die distributeur is, Jurgen Penne (tel.nr.: 0498 53 28 91, mailadres: tupperwarejurgen@gmail.com) Contacteer hem dus, als je zelf niemand kent!

Maar die potten zijn handig om ovenschotels en pasta’s in klaar te maken of op te warmen!
En dan is er nog mijn blauw/paarse microgolfstomer!
Super gewoon!

Dus ja, ik zoek manieren om het leven te vereenvoudigen.

Want laten we eerlijk zijn, algemeen gezien maken we het onszelf toch knap lastig hé.

Poetsen

We hebben 10 verschillende kuisproducten en 20 verschillende crèmes en zalfjes om op ons te smeren. En wanneer je de badkamer poetst ben je 10 minuten kwijt aan die potjes en tubes af te stoffen.

In mijn GRATIS e-boek heb ik heel wat tips voor jou om bewuster te leven en meer vrijheid te ervaren dankzij etherische oliën.

Zoals ik zei, het is helemaal gratis dus kan je hem maar beter aanvragen en lezen. Je verliest er helemaal niets mee! Klik op de afbeelding!

Waar ik eigenlijk toe wil komen…

We zoeken het toch altijd allemaal heel ver!

Het is alsof iets moeilijk moet zijn om te werken.

Ik ben zo dankbaar voor de eenvoud van mijn etherische oliën.

In principe mag je alle oliën combineren met elkaar.
Dat wil daarom niet betekenen dat het lekker zal ruiken. Sommige etherische oliën ruiken helemaal niet lekker maar hebben een bepaalde eigenschap die je nodig hebt op dat moment.

En eigenlijk mag je ook heel veel etherische oliën samenvoegen om in jouw diffuser te zetten.
Al snap ik niet helemaal waarom je dat zou doen.

Ik hou van eenvoud

Ik hou van eenvoud en daarom zal ik zelden meer dan 3 etherische oliën combineren. Een combinatie of een blend heeft als voordeel dat de oliën onderling elkaar versterken.

Een ander voordeel is ook dat als je maar 1 druppel nodig hebt, of mag gebruiken zoals in een babykamer, en we wilt verschillende oliën combineren, dan kan je een eigen blend maken in een leeg flesje en hiervan slechts 1 druppel gebruiken.

Wees er aandachtig op dat je niet gaat over doseren!

Een druppel te veel kan echt een verschil maken!

Dus EO verdampen:

  • kinderkamer: 2 à 4 dr. EO
  • slaapkamer: 4 à 6 dr. EO
  • huiskamer: 8 à 12 dr. EO

Wanneer je recepten tegen komt op internet of waar dan ook, dan moet je wel even je eigen gezonde verstand gebruiken. Etherische oliën die zijn enorm krachtig en sommige mensen reageren enorm gevoelig op de oliën.

Wat bedoel ik met gevoelig?

Dat ze snel een effect ervaren van etherische oliën in de diffuser. En wanneer je dan een grote hoeveelheid druppels in je diffuser gedaan hebt dan zal je hem al snel af moeten zetten.

Maar het omgekeerde is ook zo. Sommigen voelen amper iets.

Daarom wil dat niet zeggen dat de etherische oliën niet werken, neen! Deze mensen zijn minder bewust bezig met hun lichaam en hoe ze zich voelen. Of ze weten niet waarop ze moeten letten.

Bewustwording

En dat is helemaal OK! Met als valkuil dat ze waarschuwingstekens van hun lichaam vaak negeren en dan plots een grote slag van de hamer krijgen.

Daarom is bewustwording zo belangrijk en iedereen doet dit op zijn/haar eigen tempo.
Ik hoop dat jij het belang van bewustwording al hebt ingezien.
Bewustwording maakt je leven echt eenvoudig!

Zeker wanneer je de 20/80 regel kent en die vertel ik jou in mijn GRATIS e-boek dus die mag je niet missen! KLIK HIER of op de afbeelding om te starten

e-boek bewuster leven

Recepten op internet

Recepten op internet houden geen rekening met de grootte van jouw ruimtes. Wanneer ik praat over een woonkamer of slaapkamer dan heb jij een ander beeld van ruimte dan ik. Om je een voorbeeld te geven. Mijn man en ik hebben nog op een appartement gewoond (heel knus en gezellig). Maar de grootte van onze huidige slaapkamer is even groot als de woonkamer van dat appartement. Dus ook daar dien je rekening mee te houden wanneer je spreekt over aantal druppels.

Ken jezelf

Dus je dient rekening te houden met enerzijds hoe jij reageert in het algemeen. Personen die hoog sensitief zijn hebben doorgaans snel effect en kunnen slechts enkele druppels gebruiken omdat het “te straf” is. Anderzijds hou je rekening met de oppervlakte van de ruimte.

En dan is er nog één groot item waar je rekening mee moet houden en dat is de etherische olie zelf. Er zijn meer dan 300 etherische oliën. Sommige zijn goedkoop, anderen zijn duur. Dat is o.a. afhankelijk van de benodigde hoeveelheid plantenmateriaal om tot de etherische olie te komen. 60 rozen zijn er nodig voor 1 druppel etherische olie van “Rose”. Dat maakt dat deze olie duur is om aan te kopen, maar dat maakt ook dat je met 1 druppel enorm veel kracht hebt!

Etherische oliën zijn de meest krachtige delen van de plant

Etherische oliën zijn de meest krachtige delen van de plant. Ze zijn gedestilleerd van schors, bloemen, bomen, wortels, struiken, fruit, zaden en kruiden.
Etherische oliën bestaan uit meer dan 100 verschillende, natuurlijke, organische bestanddelen. Bij mensen ondersteunen ze elk systeem in het lichaam: skelet, spieren, bloedsomloop, hormoonstelsel, endocrien systeem, ademhalingssysteem en immuunsysteem. Ze ondersteunen de gezondheid van de hersenen en een gezond gewicht.

Etherische oliën werken voor jou

Ze worden tevens uitgebreid gebruikt voor emotionele en spirituele ondersteuning. Een olie in de diffuser kan een moeilijke dag verzachten, kan een kalmerend effect hebben na een stressvolle dag op het werk. Oliën kunnen gebruikt worden als alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen.

Je kan letterlijk beginnen met elk chemische zooi in je huis te vervangen met een natuurlijke variant, om te beginnen aan een gezondere leefstijl.

Ruik altijd eerst zelf aan de individuele flesjes voor je iets bij elkaar gooit in je diffuser.
Ik hou het eenvoudig en Young Living houdt ook van eenvoud!

Waar baanbrekend onderzoek en wijsheid elkaar kruisen, geven de natuurlijke producten van Young Living je de kans om het gebruik van chemicaliën in je leven te verminderen, je leven te verrijken en je natuurlijke gloed te vinden.

Je hoeft geen aromatherapeut zijn om te starten met etherische oliën.

Young Living weet precies wat er in de basiskit hoort.
Samen werken we aan een goede basis om van daaruit te groeien. De meeste blends die samengesteld zijn door Gary Young zijn perfecte oliën om door te groeien. Maar eerst werken we samen aan een stevige basis.

Ik zou je tekort doen als ik die superbelangrijke Premium Starter Kit achter zou houden. De begeleiding is voorzien naar jouw hele wezen: beauty, huishouden, emoties, fysieke onrustjes en dat kan ALLEEN maar met de echte Premium Starter Kit!

In een webinar vertel ik jou er alles over zodat jij eenvoudig en makkelijk de kracht van etherische oliën kan integreren in jouw leven. Ben je net als mij een ongeduldig persoon, stuur me dan maar meteen een bericht hé. Waarom zou je wachten?

Een brede werking

Ik verbaas me steeds over de eenvoud van etherische oliën, maar evengoed over het brede werkveld. Eén olie kan je voor zo veel verschillende dingen inzetten!

Daar wil ik wel een kanttekening bij maken hé, het moet dan wel echte pure en zuivere etherische olie zijn want er is echt veel rommel te koop onder de noemer etherische olie. Er bestaan ook zuivere etherische oliën die gemanipuleerd zijn. Die hebben dan geen brede werking.

Kies kwaliteit

Dus kies echt voor kwaliteit en Young Living is de enige firma met een Seed to Seal garantie. Dit betekent dat zij het productieproces in eigen handen hebben van het zaadje tot het verzegelde flesje.

Ik werk al heel lang met etherische oliën maar Young Living is toch echt één van de betere merken. En laten we eerlijk zijn, er is ook een mooi verdienmodel aan verbonden. Met Young Living heb ik zelfs de mogelijkheid om mijn teamleden financieel te ondersteunen.

Hoe tof is dat?

Diffusen of verdampen vind ik de meest eenvoudige manier om met de oliën aan de slag te gaan. Wat water in de diffuser dan de etherische oliën naar keuze en de diffuser aan zetten.

Eenvoud en snelheid

De etherische oliën werken enorm snel! Na 22 seconden hebben ze effect op je brein en na 2 minuten zitten ze al in je bloedbaan.

Zal ik je zo eenvoudig mogelijk maar toch in detail je uitleggen hoe?

Etherische oliën worden opgevangen door het reukepitheel in je neus. Dit heeft een rechtstreekse verbinding met jouw limbisch systeem, een deel van jouw hersenen waar o.a. emoties worden verwerkt en opgeslagen.
Binnen de 22 seconden zit het dus al in je lichaam.

We ademen de etherische olie ook in. Via onze neus of mond gaat de lucht en de geurstoffen naar de luchtpijp. Die vertakt zich in een linker en een rechter kant, om naar de longen te gaan en daar vertakt het nog verder en verder. Op het einde van deze vertakking vinden we longblaasjes.

Je longen zijn als druiven

Om je een beeld te geven van deze structuur kan je het vergelijken met een tros druiven waarbij de steeltjes de luchtwegen zijn en de druiven de longblaasjes.

Rond die longblaasjes liggen hele fijne bloedvaten. Om het met een mooi woord te zeggen, capillairen. Deze haarvaten, zoals we ze in het Nederlands benoemen, hebben een filter dunne wand! Door deze wand kunnen bepaalde stoffen en gassen heen.

Wat is semipermeabel?

En ook de wand van de longblaasjes is filter dun en doorlaatbaar voor bepaalde stoffen en gassen. Met een mooi woord gezegd, beide wanden zijn semipermeabel.

Tussen deze wanden gebeurt iets wonderbaarlijks. Iets waar we nooit bij stil staan. Daar vindt de gas-uitwisseling plaats. De meesten weten wel dat we zuurstof (O2) inademen en koolstofdioxide (CO2) uitademen.

Eigenlijk is er tussen deze wanden meer dan enkel de uitwisseling van O2 en CO2. Sommige stoffen, waaronder de moleculen van etherische olie, kunnen via deze weg rechtstreeks in de bloedbaan terecht komen.

Gasuitwisseling in de longen eenvoudig uitgelegd

Super eenvoudig toch?

In je lichaam doen ze dan hun werk en na 5 à 6 uur verlaten de stoffen je lichaam terug via één van de zuiveringsorganen.

Misschien vraag jij je nu af wat je moet doen als je te veel etherische olie in je diffuser hebt gedaan en je wat overprikkeld bent. En dat is een bijzonder goede vraag!

Wat bij overprikkeling?

Het eerste wat je doet is je diffuser uit zetten en daarna enkele minuten naar buiten gaan en stevig in en uitademen.

Al snel zal jij je beter voelen en dan heb je geleerd dat de etherische oliën echt krachtig zijn en dat je slechts een paar druppels nodig hebt om een groot effect te bekomen.

Natuurlijk vertel ik jou liever alles over de oliën op één van mijn webinars!
Ook deze zijn GRATIS!

Online workshop

Super fijn dat je de tijd nam om dit allemaal te lezen!
Ik hoop om binnenkort ook echt samen te werken.

In de tussentijd wil ik jou om een kleine gunst vragen.
Zou je dit artikel willen delen met jou vrienden en familie op jouw favoriete sociale media!

Een dikke merci!