Schelpjes zoeken als therapie

In de zomer kijk ik regelmatig naar natuurdocumentaires. Het brengt me tot rust om de beelden te zien van de dieren en de prachtige natuur. Want geef toe, de aarde heeft prachtige plekken!

Al hoeven we niet ver weg te gaan om de pracht van de natuur te ontdekken. Ik ben een type dat zich aangetrokken voelt tot de zee. Heerlijk met de blote voeten in het zand.

Schelpjes zoeken

Geloof het of niet maar schelpjes zoeken heeft een therapeutisch effect.
Het leerde me iets over mezelf. Het bracht me dichter, of beter gezegd, bewuster over mijn obstakels.

Al wandelend begon ik schepjes te rapen. Niet zomaar schelpjes maar de “zaagjes” waar je bloemen mee kan kopen. Mijn hand was vol en ik had de smaak te pakken. Ik ervaarde de rijkdom, de overvloed die de wereld te bieden heeft in elke cel van mijn lichaam. Het voelde aan alsof er geen tijd en ruimte bestond. Enkel de zee en ik en onze kinderen die vrolijk rond mij liepen en in het zand speelden.

Mijn hand vol, dus tijd voor een potje

Omdat mijn hand vol was, schakelde ik over naar het vullen van een potje. Mijn doel was om het potje helemaal te vullen. Toen mijn potje de helft vol was, begon ik te denken. Ik redeneerde over de tijd die ik nodig had voor die helft en zag er plots tegenop om de andere helft te vullen. Het hemelse gevoel was op slag verdwenen.

Toch zette ik door! Mijn zen-moment kwam helemaal terug en toen mijn potje vol was had ik nog zin om verder te doen.

Met het volledige potje schelpen kochten de kinderen en ik aardig wat bloemen.

Wat een bloemenhandel hebben we gedreven aan zee!

Wat heb jij nu aan mijn vakantieverhaal?

Je mag toegeven aan toevalligheden die goed aanvoelen. Daar kunnen mooie dingen uit voorvloeien.

En geef niet op als het even tegen zit. Het gevoel van tegenzitten is omdat je in denken en piekeren schiet. Denken is het tegengestelde van diep innerlijk voelen.

Ga naar een plaats waar jij je goed voelt. Dat kan de zee zijn of juist het bos, een mooie plek in de velden,… Neem en gun jezelf de tijd om dingen te verzamelen. Schelpjes, zoals ik, bladeren, keitjes,…
Maak contact met jezelf en met de natuur. Geef toe aan je innerlijke vrolijkheid en vergeet alles en iedereen. De enige die echt belangrijk is in jouw leven, dat ben jij zelf!

Wil je weten waar ik van geshockeerd was tijdens het kijken van een documentaire?
Kijk dan uit naar mijn volgende blog! KLIK HIER DOOR!