Babyvoeten op handen gedragen

Waarom worden babyvoeten op handen gedragen en hebben we als volwassene zo een afkeer van onze voeten? In mijn vorige blog kon je al lezen over mijn pijnlijke, branderige rode tenen en waar ze voor staan. Tja, dat is verre verte van die schattige, nog wat mollige babyvoeten.

Babyvoeten, ze stonden ook steeds op de geboortekaartjes van onze kinderen. Kan ook bijna niet anders als mama gestudeerd heeft voor Bachelor in de Podologie en daarbij nog een hele boterham voetreflexologie.

Voetreflexologie kwam zelfs al in mijn leven voor ik begon aan mijn opleiding podologie!

Eigenlijk is voetreflexologie een passie waar ik mijn beroep van heb kunnen maken en ik doe het nog steeds met hart en ziel. Ook de kennis die ik heb uitdragen is prachtig! Zien hoe mensen ontwikkelen en hun eigen weg vinden… Heerlijk!

Zin om ook al voetreflexologie te leren?
Kijk dan zeker eens naar mijn school Reflexology4u (KLIK HIER)

Wat maakt een baby zo bijzonder? Ik heb er zo vaak over nagedacht.
Is het gewoon ‘moederliefde’?

Wanneer ik baby’s zie, en mag vasthouden, dan gaan mijn ogen en handen automatisch naar de voetjes. Voetjes zonder botten, enkel nog kraakbeen. Spieren zonder kracht of eigen wil. Ze zijn nog puur! De voeten zijn nog niet gevormd of misvormd door het dragen van schoenen.

En dan komen de eerste schoentjes zodra de kindjes stapjes zetten. We kiezen er nog voor om ze voldoende ruim te kopen zodat er nog plaats is om te ontwikkelen.

Maar hoe ouder we worden, hoe nauwer we onze schoenen kopen. Smalle en elegante voeten als schoonheidsideaal. En alles wat er van af wijkt vinden we afschuwelijk!

Waarom mismeesteren we onze voeten zo, als we groeien naar volwassenheid?

Babyvoetjes zijn super schattig!

Al is het nu tijd om aandacht te besteden aan je eigen voeten.
Lief te zijn voor jouw voeten.
Want jouw voeten zijn een weerspiegeling van je volledige lichaam.

Maak vandaag nog een afspraak voor een verwenmoment voor jezelf en plan een voetreflexologie in. Gewoon doen want jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven en jij verdient dat me-time moment!

En baby’s…

We zouden er wat meer een voorbeeld aan kunnen nemen. De puurheid, de eerlijkheid…

En eerlijk, we lopen er soms de muren van op (denk daarbij aan het ween”uurtje” van je eigen kind) maar we zouden ze niet meer willen missen.

Wat leerde ik van het kijken naar baby’s?

Ik wil nog meer glimlachen, of het nu een regenachtige of zonnige dag is.

Ik wil echte schoonheid van binnenuit uitstralen dat alle anderen om me heen ten goede komt.

Hier is een citaat waar je van zult genieten: “Ik heb nog nooit een lachend gezicht gezien dat niet mooi was”.

Ik kan eerlijk gezegd geen enkele relatie bedenken die niet zou kunnen profiteren van een simpele glimlach dus lach vandaag wat vaker!