Je voeten zijn belangrijk

Als je jong bent sta je er niet bij stil, maar je voeten zijn belangrijk. En dat om zoveel verschillende redenen! Je merkt pas op hoe belangrijk ze zijn eens je er last in hebt… Maar dat is voor de meeste dingen zo…

In deze blog dus iets over het belang van je voeten.

En ja, met 4 kindjes en “in de fleur” van mijn leven, komen de voetkwaaltjes op.

Heel vervelend zijn mijn rode, warme tenen. Het gaat niet zo zeer om wintertenen, maar het voelt alsof mijn tenen soms in brand staan. Vooral ’s avonds dan…

Fysiek is er niets mis met mijn tenen. Geen breuken, geen ingegroeide nagels en ook mijn algemene doorbloeding is best goed. Dus moet ik mijn voeten toch eens vanuit een andere hoek bekijken.

Wat willen die rode, warme tenen me vertellen?

Je moet weten dat vanuit voetreflexologie de tenen staan voor de reflexzone van het hoofd. Dat kan in principe nog verder worden gedetailleerd maar dat ga ik nu even niet doen omdat het echt te ver zou gaan. Maar je kan wel meer ontdekken over voetreflexologie in mijn Facebookgroep (KLIK HIER en dat is een andere groep dan die van aromatherapie)

Dus je tenen zijn de reflexzone van je hoofd!

Tenen zijn de reflexzone van het hoofd

En een rode kleur betekent meestal een teveel aan energie.
In mijn geval kan ik het verklaren door de drukte, het geluid in huis dat me echt te veel is bij momenten.

Maar voor iedereen kan het iets anders betekenen. Elk leven ziet er anders uit en niet elke persoon reageert op dezelfde manier. Zelfs het moment kan verschillen.

Vandaar dat ik het bijzonder belangrijk vind dat jij jezelf ook ziet als een individu.

Jij bent een uniek persoon, jij hebt je eigen kwaliteiten en die moet je helemaal benutten.

Wat kan ik doen aan die rode, warme tenen?

Eerst en vooral opnieuw: ZIJN

Gewoon even in de zetel uitblazen van de drukte van de dag.
Hierbij leg ik vooral focus op goede zaken.
Ik kan toch niets veranderen aan het verleden, dus heeft het geen zin om daar over te tobben.

Een voetbadje kan dan zeker deugd doen!
Maar eerlijk… Gisteren was ik zo uitgeteld dat ik de energie niet had om het te nemen. Het houdt op zich niets in: epsomzout met etherische olie en een handdoek.

Wat ik wel gedaan heb, was…

Voor ik ga slapen poets ik altijd mijn tanden! En op één of andere manier word ik daar even weer wat helder van. Maar ja, tanden poetsen voor het slapen gaan is nu eenmaal belangrijk. Dus met die helderheid heb ik mijn eigen voeten nog eens ingewreven met Genesis Hand and Body Lotion (artikelnr. 3706500). Ik deed er 3 druppels Lady Scareol bij en wreef zo mijn voeten in met extra aandacht voor mijn tenen.

Voeten zijn belangrijk

Omdat mijn tenen niet tegen elkaar drukken en ik zelf ook weinig schoenen aan doe, mag ik tussen mijn tenen insmeren. Het is niet aangewezen om tussen tenen crème in te wrijven wanneer je nog een gans moment met schoenen aan moet. Of wanneer je tenen hebt die echt tegen elkaar drukken.

Tussen de tenen moet het vooral droog blijven. Warmte en vochtigheid zijn een perfecte plaats voor schimmels en die schimmels of een onevenwicht aan bacteriën zorgen voor kloofjes tussen de tenen, jeuk en geurtjes!


Lady Sclareol etherische olie is een mix van oliën die zorgen voor een liefdevol gevoel in het hart. Het heeft een heerlijke geur en het is heel goed als een verleidelijk parfum te gebruiken.

Deze romantische mix heeft niet alleen een verleidelijke geur, maar de gemengde oliën kunnen gebruikt worden een gezonde huid te ondersteunen.

Om een romantische avond met partner of echtgenoot te bevorderen, kan de olie op polsen en in nek aangebracht worden.

Deze etherische olie past dus perfect bij de inspiratiekaart die ik 4 keer na elkaar getrokken heb!
Tja, daar moet ik dus wel iets mee doen hé.

De etherische oliën kan je bestellen via mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Wanneer jij je registreert als lid (zeker doen want dan is alles 24% goedkoper) moet je wel goed kijken dat je mijn gegevens ziet als persoon van aanmelden. Zo ben je zeker dat je mijn begeleiding krijgt! Mijn lidnummer is: 16114238 mocht je het nodig hebben.


Je voeten zijn belangrijk

Je volledige lichaam wordt geprojecteerd in je voeten!
De tenen staan voor je hoofd en de hielen staan voor je zitvlak.

En daarnet sprak ik over kloven tussen je tenen, maar de bekendste kloven zijn toch wel die van de hiel!

Ook hier is de tip: smeren, smeren en smeren!

Lees ook mijn blog: Het belang van je voeten (KLIK HIER)