Met de onesie naar de les

Het is weer september en ook ik ben volop aan het leren. Nu ja… leren… Ik hou het plezant voor mezelf en ik kan zelfs met mijn onesie naar de les!

Sinds het begin van de zomer volg ik opnieuw pianoles bij een super lieve dame, Tessa. Maar de voorbije dagen heb ik zo veel gedaan dat ik gisteren echt super veel last had van mijn rug. Dus smeerde ik een olietje en trok mijn onesie aan. De pijn trok langzaam weg en het comfort van de onesie was fenomenaal!

Het leven is beter in een onesie

Heerlijk warm en knus! Een weldaad voor mijn lichaam

Maar mijn les wilde ik niet missen! Dus voor de eerste keer was het via een videogesprek. Een super fijne les! Het feit dat het zo vlot ging, qua oppikken van het muziekstukje, zal er ook wel voor iets tussen gezeten hebben.

Het boeit me ook enorm! En fascinatie is één van de factoren waardoor we sneller dingen van ons bewustzijn naar ons lange termijngeheugen kunnen duwen. Of zelfs naar het onderbewustzijn waardoor we er een automatisme van kunnen maken.

Al is herhaling hier een belangrijke factor. Wanneer je iets echt moet of wilt kennen, dan moet je herhalen, herhalen en herhalen. Dus oefenen, oefenen en oefenen.

Met het nieuwe schooljaar hebben we veelal goede voornemens. Maar het is een kwestie van doorzetten. En daar knelt vaak het schoentje! Want wist je dat 92% van de goede voornemens niet worden bereikt!

Ik verschoot langs de ene kant van dit cijfer, maar dan ook weer niet!

Je hebt best wel wat doorzettingsvermogen nodig om iets vol te houden. En die weg, die vaak onzichtbaar is, is lastig en best eenzaam bij momenten.

Soms durf ik ook wel eens snel over een muziekstukje gaan “omdat het me niet ligt”. Maar waarom ligt het me niet? Omdat het nog niet in mijn vingers zit…

En eigenlijk is daar maar één remedie voor en dat is doorzetten en oefenen!

Wie wil weten wat de derde manier is om iets in je onderbewustzijn te krijgen, is tijdens een shock. Een heftige emotie die door je heen gaat, die je verbindt met bepaalde gegevens zoals een plaats of een bepaald voorwerp,…

Over welke factor het ook gaat… Het komt neer op een emotie. En deze emoties kunnen we beïnvloeden. Mijn instant emo-changer zijn etherische oliën. In 22 seconden hebben ze een effect op het limbische systeem in je hersenen. Het centrum waar o.a. je emoties worden verwerkt. Je primitieve brein.

Natuurlijk poog ik wel om mijn humeur en mijn lichaam in een zo goed mogelijke conditie te houden door een massage of een voetreflexologie te krijgen.

Voetreflexologie is echt een me-time moment. En ik kan het je alleen maar aanraden om het ook voor jezelf in te plannen (via mijn online agenda). Een moment rust waar je aandacht wordt verlegd van je hoofd, het denken naar je voeten. De plaats waar we tot rust komen.

Je ervaart na een voetreflexologie het unieke gevoel van toch een stevigheid. Met je voeten op de grond. En langs de andere kant loop je op wolkjes.

Iets uniek! Dat je zeker moet ervaren!

afspraak maken met Hilde Schoonjans

En ja, van mij mag je in je onesie komen!

Voetreflexologie in een onesie

Wil je zelf ook voetreflexologie leren, met je onesie aan?
Kijk dan naar: https://reflexology4u.be/school/