BZZZ, BZZZ, BZZZ – slapeloze nachten door muggen

BZZZ, BZZZ, BZZZ – slapeloze nachten door muggen

PRIK

Jeuk, jeuk, jeuk

Tijd om de muggen uit je kamer te weren!

In een sprayflesje als kamerspray

  • een scheut water en een scheutje alcohol (wodka, gin,…)
  • totaal 50 ml
  • 18 dr Palo Santo
  • 12 dr Peppermint
  • 12 dr Citronella

Schudden voor gebruik!

Dit recept gebruik ik ook om over mezelf te vernevelen. Dan ga ik op mijn bed zitten en dan spray ik boven mezelf. De nevel met de etherische druppels vallen dan verfrissend over mij.

In de diffuser kunnen deze etherische oliĆ«n ook gebruikt worden, al zal je de verhoudingen aan moeten passen šŸ˜‰

Nog een slaapkamer diffuser recept

  • 1dr Blue Tansy
  • 3dr Palo Santo

De etherische oliƫn kan je rechtstreeks bestellen bij Young Living via mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Wanneer jij je registreert als lid (zeker doen want dan is alles 24% goedkoper) moet je wel goed kijken dat je mijn gegevens ziet als persoon van aanmelden. Zo ben je zeker dat je mijn begeleiding krijgt! Mijn lidnummer is: 16114238 mocht je het nodig hebben.

Weg met muggen - spray tegen muggen

Overzicht van de oliƫn uit deze blog

Palo santo (Spaans voor “heilig hout”) maakt deel uit van dezelfde botanische familie als wierook, ook al wordt het in Zuid-Amerika gevonden en niet in het Midden-Oosten. Net als wierook staat palo santo bekend als een spirituele olie die door de Inca’s gebruikt werd om de geest te zuiveren en reinigen van negatieve energie.

Bestelnummer: 360708

Peppermint heeft een vertrouwde, herkenbare geur. Verstuif deze olie om een frisse sfeer te creƫren waardoor je je beter kunt concentreren. Breng aan op de huid voor een verkoelend effect! Deze zit trouwens in de starterskit!

Bestelnummer: 361408

Citronella heeft een frisse, opbeurende geur en kan zowel binnen als buiten verstoven worden om de lucht te reinigen. Het is een belangrijk ingrediƫnt in onze Purification melange. Cymbopgon is een soort citroengras dat algemeen bekend is als citronellagras. Het gras is afkomstig uit Indonesiƫ en bevat geraniol, geranylacetaat en limoneen.

Bestelnummer: 532308

Blue Tansy, blauw boerenwormkruid, komt oorspronkelijk uit Marokko en is zeer zeldzaam. Kleine, gele blaadjes uit de kamillefamilie worden met stoom gedistilleerd. Tijdens dit proces veranderen de blaadjes van kleur. Het resultaat: een prachtige diepblauwe olie. Deze olie wordt gebruikt in verschillende melanges zoals Valor, Peace & Calming en JuvaFlex.

Bestelnummer: 308408

Meer weten over etherische olie?

Volg dan zeker mijn online cursus aromatherapie!
KLIK HIER voor meer informatie

Om af te sluiten nog een extra tip!

Voorkom stilstaand water rondom je huis. Denk daarbij aan plantenschaaltjes waar nog een bodem water in staat. Dit is een perfecte plaats voor muggenlarvenā€¦

Planten water geven

Wanneer je de planten water geeft met een gieter, dan kan je hier een druppel Purification in doen. Dit verzorgt niet alleen de planten, maar het voorkomt ook muggen. En ook de Purification zit in de starterskit!