Een gezond tussendoortje

Nooit gedacht dat ik dit gezond tussendoortje zou maken EN lekker ging vinden! Maar soms moet je dingen doen die buiten jezelf staan en het toch proberen. Ik zag iedereen crackers klaarmaken met verschillende zaden en noten. Het resultaat zag er gezond uit! Nu was ik best wel nieuwsgierig…

Dus ik ging aan het slag want ik had toevallig alle ingrediënten in huis van het recept dat ik op internet vond. Wij bakken al een tijdje ons brood zelf en dat pimp ik graag met verschillende zaden.

Ik las het recept, de werkwijze en tot mijn verrassing is het super eenvoudig. Het komt er op neer dat je alles bij elkaar doet en dan bakt! Al kon ik niet verstaan dat alles aan elkaar zou blijven…

Nu komt het…

OK, dit had ik nodig!
Maar lees wel tot het einde van mijn blog en ga niet meteen aan de slag!

  • 125 gr gebroken lijnzaad
  • 25 gr sesamzaad
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 50 gr pompoenpitten
  • 180 ml water
  • 1 tl zout

Van het gebroken lijnzaad had ik slechts de helft meer in huis, dus heb ik de helft van het recept gemaakt. GELUKKIG !!! Op de site waar ik het vond schreef iedereen hoe heerlijk het was, maar ik vond het toegevoegde zout geen meerwaarde want mijn baksel was echt zout!

Op zich was het lekker en je proeft echt de zaden. Je weet wel, zoals de smaak die je hebt van een versgebakken brood waar je de zaden van de korst trekt. Mmm… Maar mijn baksel was veel zouter!

Dus ik zou zeggen, probeer het recept uit, al dan niet met zout.
In sommige recepten zag ik ook dat er honing gebruikt werd.

Je mengt alle ingrediënten door elkaar. Daarna laat je het een half uur rusten zodat het een echt papje wordt. Doe je mengsel op een bakpapier en plaats het een half uur in een voorverwarmde oven van 180°C.

Ook de hoeveelheid volgens het recept is echt veel!
Begin eerder met de helft. Zeker als jij als enige in je gezin dit eet.

Binnenkort probeer ik zeker nog een aantal andere receptjes uit!
Ik heb de smaak te pakken.

En bij een gezond tussendoortje hoort een zakje NingXia Red.
Heerlijk fris uit de koelkast.
Een energiebommetje in een zakje.

NingXia Red bevat puur vanille extract; citroen, sinaasappel, Yuzu, en Tangerine etherische oliën; en een mix van superfruit! Een geweldige, gezonde traktatie.Bestel vandaag nog via: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Gezond tussendoortje

Benieuwd naar jullie ervaringen met de crackers!
Deel ze in de Facebookgroep (KLIK HIER)