DIY: Anti-muggen armband

Met deze anti-muggen armband neem ik jou mee naar mijn jeugdjaren. Als kind maakte ik in de zomer op het speelplein heel wat armbandjes van macramé. En het blijft leuk om te doen! Nu haal ik de touwtjes boven als de kinderen zich vervelen of als er een vriendje blijft spelen.

Het is leuk om te doen, weinig opruimwerk en tijdens het maken kan je gezellig babbelen. Werkjes opzetten duurt even dus met een groepje kinderen is wat geduld nodig. Zorg dat jij de techniek eerst onder de knie hebt, voor je het met je kinderen probeert.

Maar we gaan niet zo maar een armbandje maken!

We maken een anti-muggen armband!

Ja, ja, ik weet dat je ze kan kopen in de winkel, maar deze zijn dan vaak gemaakt met chemische middelen. Chemische middelen die misschien wel doen wat ze moeten doen. Maar ook je lichaam belasten!!! Deze chemische stoffen komen via je huid, in je lichaam terecht. En je lichaam moet hard werken om chemische stoffen te verwerken en verwijderen.

Meer informatie via mijn GRATIS webinar: Etherische oliën 101

Tijd voor een gezonder alternatief!

DIY: Anti-muggen armband

Benodigdheden:

  • Katoenkoord (verkrijgbaar in hobbywinkels)
  • Schaar
  • Plakband, clipbord en/of veiligheidsspeld

Techniek macramé bandjes

Kijk eenvoudigweg naar de video of volg de beschrijving hieronder.

Neem 2 katoendraden die 5 tot 6 keer je (ruime) polsomtrek zijn. Deze 2 katoendraden knoop je samen met een lus. Je dient 2 korte draden te hebben (iets langer dan je polsomtrek) en 2 lange draden. De lange draden zijn de knoop- of werkdraden. De korte de inlegdraden.

Plak je werkstuk bovenaan en onderaan vast met plakband op tafel.
De lange draden blijven vrij.

Macramé anti-muggen

Vervolgens leg je de linker werkdraad (afbeelding stap 1 rode draad) loodrecht gekruist over de inlegdraden. Leg de rechter draad daarover (afbeelding stap 2) en steek hem nu langs achteren door de lus aan de linker kant (afbeelding stap 3).

vriendschapsbandjes maken met macramé anti-mug

Trek zachtjes aan. Herhaal nu hetzelfde met de rechterdraad. Aangezien we met 2 kleuren werken is het opnieuw de rode draad die loodrecht gekruist over de inlegdraden komt te liggen. Doe de linker draad erover en steek hem nu langs achteren door de lus aan de rechter kant. Trek opnieuw aan en herhaal vanaf stap 1 tot je de perfecte lengte hebt.

anti-muggenbandjes maken met macrame

Nu we een bandje hebben, is het tijd om er een anti-muggenbandje van te maken.

Daarvoor maken we een preparaat waarbij we deze zaken nodig hebben:

  • Sprayfles van 50 ml
  • 1 dop Thieves Household Cleaner
  • 15 dr EO Purification
  • 10 dr EO Lavender
  • 10 dr EO Peppermint
  • Aanvullen met water

Doe alles in de sprayfles volgens bovenstaande volgorde.

Voor je de armband inspuit dien je eerst goed te schudden met de spray.
Gebruik je spray indien nodig!

Andere etherische oliën die je kan inzetten en waar muggen niet van houden zijn:
Citronella, Cedarwood, Cinnamon, Clove, Eucalyptus, Geranium, Hyssop, Lavender, Lemongrass, Orange, Peppermint en Spearmint


Wees je er wel van bewust dat deze spray niet 100% garandeert dat je helemaal muggenvrij bent. In het volle muggenseizoen maak je best gebruik van vliegen- en muggenramen en hou je deuren gesloten.


En dan nu…

Met de kinderen aan de slag!

Knutselen met kinderen in de zomer
Anti-muggen armband

Wil jij de etherische oliën uit proberen?

Ga via mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Wanneer jij je registreert als lid (zeker doen want dan is alles 24% goedkoper) moet je wel goed kijken dat je mijn gegevens ziet als persoon van aanmelden. Zo ben je zeker dat je mijn begeleiding krijgt! Mijn lidnummer is: 16114238 mocht je het nodig hebben.