Er moet iets van mijn lever

Er moet iets van mijn lever! Echt waar! Ons leven is gevuld met sensatie en paniek zaaien. En daar hou ik zelf echt niet van. Ik ben een grote voorstander voor liefde en rust in het leven.

Het leven kan zo mooi zijn! Maar dan moeten we wel naar onszelf durven kijken en vooral eerlijk zijn. En geloof me dat ik nu zelf door een lastige periode ga. Mijn papa is serieus ziek en dat geeft me enorm veel stress en onrust. De machteloosheid, de onwetendheid, brrr…

En die mooie nazomer, die is omgeslagen in herfst. Dus dat voel ik in elke vezel van mijn lichaam zoals een koortserige kriebel.

Maar dat neemt niet weg dat ik niet kan genieten van het leven.

Dus het moet van mijn lever… Ik hou niet van sensatie en vooral niet mensen die onnodig paniek zaaien.

In paniek en twijfel

Ik kreeg een vraag in mijn mail van Rebecca. Een schat van een vrouw!

Ze was helemaal in twijfel geslagen omdat ze ergens las dat je geen etherische oliën mag gebruiken in een diffuser bij kinderen onder de 2 jaar. Omdat de lever nog niet is volgroeid…

Toch maar even mijn anatomieboeken erbij genomen. Al heeft het verstuiven van etherische olie eerder een impact op de longen en de slijmvliezen van neus en keel dan op de lever.

En als het van mijn lever moet, dan masseer ik mijn voeten.
Hieronder de afbeelding met de reflexzone van de lever. Op deze manier transformeer ik mijn emoties en dit met behulp van etherische olie.

Reflexzone van de lever

Wil jij meer weten over voetreflexologie?
Dan raad ik je aan om mijn online cursus te volgen (KLIK HIER)
Je leert de reflexzones kennen, waar ze liggen en hoe je ze kan bewerken.
Een hele fijne cursus, die je thuis kan volgen wanneer het jou past.

Maar toch even over… De lever

Deze ontstaat in de 4de week van de zwangerschap vanuit mesoderm. Een kluwen van cellen dat uitgroeit tot een prachtige lever tegen de geboorte. Een baby heeft dus een goed functionerende lever. Al is het zo dat de werking van de lever nog niet zijn volle capaciteit heeft. Zo is “N-acetyltransferase” nog niet optimaal in werking. Dit is pas tussen het eerste en het derde levensjaar.

De lever komt pas echt aan bod wanneer etherische oliën worden ingenomen. Al het bloed vanuit het opnamegebied van het spijsverteringskanaal stroomt door de lever voordat het in de algemene bloedsomloop terecht komt.

Via de bloedtoevoer kunnen levercellen opgenomen voedingsstoffen of gifstoffen uit het bloed halen. De lever heeft het vermogen om bepaalde concentraties van organische voedingsstoffen te registreren en aan te passen. Een overmaat wordt verwijderd en tekorten worden aangevuld vanuit eerder opgeslagen reserves. Het is een echte chemische fabriek.

ALLES is chemie!

ALLES is chemie! Alles is opgebouwd uit moleculen en atomen.
Dit is een opbouw van glucose.

Glucose - chemische structuur

Haha, als je dacht dat chemie enkel iets was voor op school, dan ben je goed fout! Alles is chemie!

Ook etherische oliën zijn chemisch

Etherische oliën zijn ook chemische stoffen. Weliswaar natuurlijk, m.a.w. 100% van de natuur afkomstig, maar het is wel chemie. En deze chemische samenstelling wordt gecontroleerd per oogst, per batch en is bij Young Living op te vragen. Super om samen te kunnen werken met een firma die kwaliteit hoog in het vaandel draagt.

Wil je ook starten met etherische oliën, KLIK HIER voor meer informatie over de starterskit

Dus etherische oliën hebben een chemische samenstelling.
En het moet van mijn lever!

Ik kan niet tegen fakers.
Niet tegen mensen die beweren dat ze alwetend zijn.

Hé, ik moet er ook vaak mijn boeken bij nemen of iets opzoeken.
Maar ik hecht waarde aan het geven van correcte informatie. En ik kan het gewoon niet altijd kort uitleggen, vandaar dat mijn blogs meestal zo lang zijn.

De lever is een prachtig orgaan

De lever is een prachtig orgaan, die we vaak mismeesteren door ongezonde voeding en negatieve gedachten. Want ook emoties hebben een invloed op onze organen.

Vandaar dat voetreflexologie een heel goede manier is om emotioneel evenwicht te bekomen. Voetreflexologie is een totale aanpak. Zowel van lichaam als van het emotionele.

Moet je zeker eens uitproberen en je kan je afspraak gewoon inplannen via mijn online agenda.

Ligt er iets op je lever?
Kom langs voor voetreflexologie!

afspraak maken met Hilde Schoonjans

De lever is het centrum voor de regulering van de stofwisseling in het lichaam. Het vormt ook gal, die dan via de galblaas naar de duodenum gaat. De galblaas wordt daartoe aangezet door het hormoon CCK (cholecystokinine). Gal is noodzakelijk voor een efficiënte vertering van vetten.

Ook hier is het een chemisch proces want gal verdeelt grotere vetdruppels in kleinere druppeltjes zodat de afzonderlijke vetmoleculen door verteringsenzymen kunnen worden afgebroken.

Kijk eens hoe mooi de lever in elkaar zit binnenin.

De lever - anatomie

Met hepatocyten (levercellen), intralobulaire galcapillairen (groen), aftakking van de vena porta (blauwe vaten), tak van de arterie hepatica (rode vaten), ruimte voor bloed tussen de levercellen met daarin dan Kupffercellen.

Prachtig toch?

En ook de kleinste kinderen hebben deze lever. Men zegt dan wel dat kinderen geen mini-volwassenen zijn en dat klopt voor sommige zaken, maar voor de lever niet. Deze heeft wel al zijn vorm en werking!

Wat niet wil zeggen dat je etherische oliën altijd en overal kan en mag gebruiken. Maar daarvoor nodig ik je uit om mijn blogjes verder te lezen. Zoals deze blog: https://hildeschoonjans.be/slaap-kindje-slaap/

Geef deze blog alvast een duimpje als je er iets aan had!

xoxo Hilde