Weg met pijn

Pijntjes groot of klein, weg met pijn!

Pijn is een subjectief gegeven. De ene heeft een grotere pijngrens dan de andere en er bestaan ook enkele trucjes op pijn te verminderen. Met name het verleggen van je aandacht.

Dat moet je zeker eens uitproberen!

Wanneer je ergens pijn hebt, mag heel klein zijn, probeer daar dan eens je focus op te leggen en voel de pijn. Ga er maar naartoe met al je aandacht.

Je zal merken dat je pijn groter wordt. Sterker zelfs, je verbindt er emoties aan. En emoties voel je in je lichaam. Emoties komt van “energy in motion” of energie in beweging. Wij ervaren het vaak als negatief, al is het gewoon een signaal van je lichaam.

Het signaal pijn kan effectief betekenen dat er fysiek iets fout gaat in je lichaam! En daarvoor moet je naar een arts. Daar bestaat geen twijfel over! Maar wanneer de arts er geen verklaring voor kan geven dan kijk je best in eerste plaats naar je stressniveau in je leven.

Stress verklaart ongeveer 80% van de klachten waarvoor mensen, onder normale omstandigheden, bij de huisarts langs gaan! Best veel toch. Bovendien zijn er bepaalde aandoeningen die een zwakte zijn in het lichaam maar bij stress echt de kop op steken. Denk aan aambeien, spastische darm, rugpijn,…

Oorzaken van stress

Wanneer we aan het woord stress denken dan relateren we dit meestal met het werk. Maar geloof mij dat stress schuilt in verdoken zaken. Stress komt omdat we koffers moeten in-of uitpakken (doe ik zelf niet graag! Gelukkig blijven we thuis!), bij een huwelijk of een kindje krijgen,… Maar ook kindjes in huis zorgen voor een constante alertheid.

Ik realiseer me dat wij van een enorme kinderwens gegroeid zijn naar intens genieten van stilte wanneer de kinderen niet thuis zijn. Het is heel moeilijk te verstaan voor sommigen, daar ben ik me van bewust, en anderen zien het als een opluchting! Er zijn lotgenoten, mensen die hun emoties opkroppen uit angst voor de mening van anderen. Bestempeld worden als slechte mama, gewoon omdat je eerlijk bent over de moeilijke momenten die er zijn bij het opvoeden.

Maar een paar moeilijke momenten maken niet dat je meteen een slechte moeder bent. Ik had het er onlangs over met een van mijn studenten van de online cursus voetreflexologie (KLIK HIER voor meer info)

Voor mezelf heb ik een beeld, een doel als het ware, waar onze kinderen aan de keukentafel hun verhaal komen vertellen, de kleinkinderen een dag komen “droppen”, waar ze allemaal door dezelfde deur kunnen,…

Mijn droom als oma - zonder pijn

Ik nodig je uit om komende dagen en weken te observeren waar jij stress van krijgt. Wees heel eerlijk t.o.v. jezelf! Want eerst moet je observeren en dan pas kan je een verandering aanbrengen. Bewustzijn waar jij stress van krijgt.

Je reactie op stress

Hoe je reageert op stress wordt door verschillende factoren bepaald. Enerzijds je lichaamsbouw, wat is je zwakke plaats. En anderzijds wat je aangeleerd hebt, in je kindertijd, maar ook eigen aangeleerd gedrag. En daar ondersteun ik jou wanneer je in mijn praktijk langs komt. KLIK HIER om een afspraak te maken in mijn online agenda.

Al wil ik jou hier ook een waardevolle tip geven.
Waar je focus op ligt, groeit!
Blijf jij je focus houden op pijn in je leven, op zaken die je stress geven, op negatieve gedachten en emoties? Of ben jij klaar om je focus te verleggen naar leuke positieve dingen?

Volg GRATIS dit online webinar en ontdek hoe een droombord voor jou kan werken!

Zelf ging ik afgelopen weken opnieuw aan de slag om mijn doelen, wensen en verlangens bij te stellen. Want het is zeker niet zo dat een droombord een statisch iets is. Je verandert als mens, en dus ook je wensen.

Met deze nieuwe energie ben ik klaar om jou te verwelkomen in mijn praktijk.
Wil je even ontspannen, kom zeker langs voor een voetreflexologie. Dit is trouwens een prima manier om kennis te maken met elkaar om je verder te ondersteunen via coaching of hypnose.

Tja, je voeten zijn een mooie ingang om diepere gesprekken te voeren. Al is een sessie in stilte ook zalig! Voeten zijn en blijven de liefde van mijn leven!

Terug even over pijn

Pijn is een signaal waar je naar moet luisteren. Maar je mag niet verdrinken in de pijn of je er in omwentelen. Daarom is deze EHBO-pijn crème een recept dat ik met plezier met jou wil delen!

EHBO-pijn crème

Wat heb je nodig?

250 gram Kokosolie
(of als het vloeibaarder mag zijn 250 ml V-6)

Valor 10 druppels
Panaway 10 druppels
Peppermint 10 druppels
Eventueel extra: 10 druppels Copaiba (Deze olie heeft de eigenschap de werking van andere oliën te helpen, als je die erna opsmeert)

Hoe maak je het?

Mix alles in een mixer en klop het geheel een paar minuten. Daarna laten stollen in een bij voorkeur glazen potje.

Hoe gebruik je het?

Smeer 2-3x daags op de plek waar het nodig is.


De etherische oliën kan je rechtstreeks bestellen bij Young Living via mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Wanneer jij je registreert als lid (zeker doen want dan is alles 24% goedkoper) moet je wel goed kijken dat je mijn gegevens ziet als persoon van aanmelden. Zo ben je zeker dat je mijn begeleiding krijgt! Mijn lidnummer is: 16114238 mocht je het nodig hebben.


Had je iets aan dit receptje, geef het dan zeker een dikke duim <3