Meer energie dankzij Young Living – Balance Complete en ICP

Young Living begon voor mij als een avontuur van dankbaarheid voor de hulp die ik kreeg van mijn businesscoach Katinka. Het werd een avontuur van nieuwe mensen leren kennen en kennissen werden vrienden. Zo een vriendschap en samenwerking is mogelijk dat ik er een “BFF” bij heb.

Wil jij ook ontdekken hoe Katinka alles aanpakt i.v.m. Young Living?
Neem dan even een kijkje op deze website (KLIK HIER) Er zijn ook leuke weggevers!!!

Mijn tocht naar meer…

Mijn start was uit dankbaarheid. Maar zelf ben ik steeds op zoek naar zingeving. Er is meer… Hoe jij en ik “meer” invullen zal totaal iets anders zijn. Op dit moment is “meer” voor mij een evenwicht tussen mijn gezin, mensen vooruit helpen en natuurlijk ook geld verdienen. Want met vier kinderen is het comfortabel om financiële middelen te hebben. Ik hoef geen grootse reizen, geen ultieme kicks. Een fijn evenwichtig leven, in harmonie met de vijf andere personen die voor mij het meest belangrijke zijn. En met ruimte voor mogelijkheden om mijn ouders te ondersteunen mocht dat ooit nodig zijn of andere leden van onze familie. Ik hou van mijn zus en van al mijn neven en nichtjes. Ik wil ruimte hebben in mijn leven om hen op te vangen mocht dit ooit nodig zijn. Al hoop ik natuurlijk dat ze allemaal een mooi leven opbouwen. Maar ik wil de mama en/of tante zijn waar ze naar durven bellen als er iets is. Kleine of grotere zorgen…

Dus daarvoor moet ik ruimte en mogelijkheden inbouwen in mijn leven!

En eigenlijk is Young Living op een goed moment gekomen in mijn leven want het is meer dan enkel wat etherische oliën.

Young Living levensstijl

Young Living is ook een levensstijl. Een levensstijl die je kan invullen zoals jij zelf wilt. Persoonlijke groei is noodzakelijk, want ik kan je verzekeren dat met verschillende karakters samenwerken terwijl je zelf zoekende bent, helemaal niet eenvoudig is.

Het is de moeite waard! Dat wel! Maar eenvoudig helemaal niet!

Vooral niet als je ambitie botst met je mogelijkheden op dat moment. In mijn geval was dat mijn lichaam. De Chronische Vermoeidheid kwam weer in volle glorie op. Terwijl ik al bijna 10 jaar er goed mee kon leven. Vermoeidheid had zijn weerslag op mijn humeur en mijn handelingen. Alles ging opeens weer veel trager terwijl mijn hoofd door raasde.

Ik leefde dus niet meer in congruentie. Ik was uit evenwicht. En geloof het of niet, maar het zijn de etherische oliën die me bewust maken van mezelf. Mijn persoonlijke groei is grenzen stellen en respecteren! En daadkracht en discipline wanneer ik me beter voel. Een nieuw evenwicht vinden tussen mijn lichaam en mijn ambities. Met ambities bedoel ik zowel mijn werk als de dromen die ik heb voor ons gezin!

Niet eenvoudig!

Omdat ik toch wel grote dromen heb, moest ik dus op zoek gaan naar extra manieren om voor mezelf te zorgen. Ik kon ook kiezen om mijn gekende leven opnieuw te leven… Maar dat zou me niet meer helemaal gelukkig maken want ik weet dat ik iets neer te zetten heb in deze wereld. Ik wil vrouwen motiveren om ook het pad op te gaan van persoonlijke ontwikkeling. En alles uit het leven halen wat er uit te halen valt. Gelukkig zijn, vrij zijn, dromen realiseren,… Volgens wat voor hen zelf belangrijk is.

Daarvoor heb ik energie nodig!

Dus ging ik op zoek naar extra middelen om mijn energieniveau te liften.
Eén van die middelen is echt voor ogen houden wat ik echt wil. Mijn doelen!
Dit zorgt er voor dat ik de motivatie heb en ook de discipline om elke dag te doen wat ik moet doen.

Want een verandering van gedrag vraagt tijd. Het is niet zo dat je dingen verandert op 1, 2, 3. Eigenlijk dien je minstens 6 weken bewust aan de slag te gaan met dat ene ding dat je wilt automatiseren in je leven.

Ik verzeker je, 6 weken is lang en het leven komt vaak tussen!
Daarom is dingen in groep doen net iets motiverender.
Kom dus in mijn Facebookgroep (KLIK HIER)
Je zit tussen gelijkgestemden en zo help je elkaar vooruit.

Je omgeving is niet altijd bezig met de dingen waar jij mee bezig bent, en dat is op zich helemaal prima! Al moet je de vrijheid hebben om toch jouw “ding” te doen. Die vrijheid moet je zelf nemen! Durf er over te communiceren met je gezin en je vrienden.

Maar goed, even verder naar mijn verhaal…

Energie uit voeding

Oei, voor mij is voeding een hele lastige om aan te pakken. Maar ik ben me wel bewust van het feit dat het spijsverteringsstelsel veel energie vraagt. Voorbeeld als ik frietjes gegeten heb of spaghetti (beiden heel lekker) dan krijg ik daarna precies een klop van de hamer. Als instant middel helpt dan (bij mij) etherische olie van Peppermint. Dit doe ik ofwel in een glas water ofwel in een vegetarische capsule, die ik ook koop bij Young Living. Ideaal zou natuurlijk zijn om geen zware maaltijden meer te eten…

Zware maag

Maar het is allemaal zo lekker!

En ik ben niet het type dat 2 of 3 verschillende gerechten maakt omdat bepaalde mensen in het gezin iets niet lusten of om wat voor reden ook. Iedereen eet wat de pot schaft! Natuurlijk zijn er momenten dat ik echt heel bewust moet zijn van wat ik eet.

Wanneer ik een lezing of workshop moet geven, zal ik steeds Balance Complete drinken. Dit zowel ’s morgens als ’s middags, als het overdag is. Of ’s middags en ’s avonds als de lezing of workshop eerder ’s avonds is.

Weet wel dat ik jou mee geef wat voor mij werkt. Er is maar één goede richtlijn qua voeding, er is maar één goed boek… Dat is wat jij zelf voelt wat werkt en wat niet.

Bovendien moet je bij gezondheidsproblemen steeds een arts raadplegen en het gegeven advies volgen!

Balance Complete en ICP van Young Living

Mijn Balance Complete verrijk ik met ICP. Dit is een poeder dat er voor zorgt dat er in de darmen grote kuis wordt gehouden. Het neemt afvalstoffen mee naar buiten via de stoelgang. Deze afvalstoffen zijn vaak een voedingsbodem voor “slechte” bacteriën.

Ja, ik heb “slechte” geschreven. Eigenlijk is het zo dat er geen slechte zijn. Ze zijn allemaal noodzakelijk, maar wel in de juiste hoeveelheid. De ene bacterie zorgt voor de voedingsbodem voor de andere. Natuurlijk is dit een delicate symbiose. Door gebruik van medicatie raakt dit evenwicht snel verstoord waardoor bepaalde organismen de bovenhand krijgen. Denk daarbij aan het vrij spel dat schimmels hebben na het gebruik van antibiotica. En onthoud dat je lichaam en de verschillende stelsels onderling samenwerken. Heel wat vrouwen hebben tijdens of na het gebruik van antibiotica last van vaginale schimmels. Tja, de bacteriën zijn weg en de schimmels hebben alle ruimte om te woekeren.

Mijn darmflora ondersteun ik extra met Life 9. Ik neem 1 capsule per dag maar als ik door omstandigheden medicatie moet nemen, neem ik 3 dagen na elkaar 3 capsules.

Darmflora ondersteunen

Darmen zijn zo belangrijk!

De darmen zijn nu eenmaal bijzonder belangrijk! Een groot deel van je immuunsysteem ligt daar vervat. En wetenschappers ontdekken steeds meer het belang van gezonde darmen. Of beter gezegd, ze ontdekken dat steeds meer aandoeningen gelinkt worden aan een ongezonde darm.

Ik wil je er eigenlijk nog zo veel over vertellen, maar dan ga ik te ver af wijken.
Als start wil ik jou doorverwijzen naar mijn gratis online-minicursus handreflexologie.
Vul hieronder jouw gegevens in en dan krijg je mails met de cursusdelen toegezonden.
Deze vertrekken vanuit mijn online school voor reflexologie (Reflexology4u)

Hoe gebruik je Balance Complete?

Meer energie haal ik dus door mijn spijsverteringsstelsel te sparen. En daarvoor gebruik ik Balance Complete. Het is voor mij een ideaal ontbijt.

  • 200 à 250 ml (vers) fruitsap
  • 2 schepjes Balance Complete
  • 1 ruime koffielepel ICP

I.p.v. fruitsap kan je ook verschillende soorten melk gebruiken. Zowel soyamelk, amandel-, kokos-,… Het is zelfs mogelijk om de shake met water te maken, maar dat is geen lekkere combinatie vind ik zelf. En ICP gewoon met water is al helemaal vies!

Je zou het ook met NingXia Red kunnen maken, al verkies ik mijn NingXia Red apart te drinken. Eerder rond 10 uur ofwel tegen 15u als ik mijn middagdip heb.

Young Living Balance Complete en ICP

Ik hou van eenvoud

Dit is mijn basisrecept. En ik hou van de eenvoud. Alles bij elkaar doen, even schudden en klaar om te drinken. Mijn voorkeur is kamertemperatuur. Het kan ook koud, al is dit niet ideaal voor je spijsvertering. Vraag je dus af wat je hoofddoel is om Balance Complete te gebruiken en combineer dan verschillende dingen. Zoek en probeer uit wat voor jou werkt!

Ik deel alvast enkele ideetjes met jou!
Laat maar weten in mijn Facebookgroep (KLIK HIER) wat jij wilt bereiken met jouw Balance Complete en ICP kuur. In deze groep komen trouwens nog tal van extra tips en weetjes.

Indien het je doel is om te vermageren, dan vervang je gedurende 5 tot 10 dagen 2 maaltijden door Balance Complete en daarna 1 maaltijd.

Wil je meer energie dan vervang je de maaltijd die jij het meest belastend vindt voor je lichaam. Je hebt wat meer speelruimte.

Het is vooral belangrijk dat je het leuk houdt voor jezelf!

En dan nu nog enkele ideetjes die ik vond op internet en ik zelf ook eens wil proberen.

Basisrecept variatie

Een beetje appelsap, water, Balance Complete en 2 dr Copaiba

In een kom

  • (Griekse) yoghurt met NingXia Red en Balance Complete
  • Volle yoghurt met geroosterde zaden en noten, gemengd fruit en bessen en Balance Complete

Zaden en noten kunnen zijn: amandelnoten, pecannoten, walnoten, amandelschilfers, pompoenpitten, chiazaad, lijnzaad, zonnebloempitten, hennepzaad,…

Fruit in stukjes gesneden: banaan, druiven met pit, kiwi, mango, appel, peer,…

Bessen: frambozen, aardbeien, bosbessen,…

In een kom zijn talloze combinaties mogelijk!
Je kan spelen met je smaken, hoeveelheden,…

De meerwaarde om Balance Complete toe te voegen is dat je 11 gram extra vezels hebt per portie!

Gezond Ontbijt

Smoothies

  • Spinazie, aardbeien, zaden en granen en amandelmelk met 2 scheppen Balance Complete en ICP
  • Spinazie, kiwi, banaan en zaden en noten met 2 scheppen Balance Complete en ICP
  • Kokosmelk met 2 scheppen Balance Complete, cacaopoeder en een banaan (eventueel aardbeien)

Eigenlijk kan je jouw smoothies altijd verrijken met Balance Complete en ICP. Eventueel voeg je er nog één druppel etherische olie aan toe afhankelijk van de smaak.

Enkele voorbeelden die je mag innemen: Lavender, Lemon, Orange, Peppermint, Tangerine, Thieves,… Verwarmende smaken: Cinnamon, Clove, Fennel, Ginger, Lemongrass,… Experimenteren met kruidige smaken: Oregano, Rosemary, Thyme,…

Over smaken valt niet te discuteren dus probeer gewoon uit zou ik zeggen!

Wel opletten dat je 100% zuivere en pure etherische oliën gebruikt. Er zijn heel wat merken te vinden, maar uit ervaring weet ik dat Young Living echt heel goede kwaliteit is!

Heerlijke smoothies

In baksels en meer (als tussendoortje)

Gezonde wafel (4 stuks) met 50 gr amandelmeel, 50 gr spelt- of tarwemeel, 2 eieren, fikse scheut amandel melk, speculaas kruiden, 1 schepje Balance Complete en 2 dr etherische olie Orange of Tangerine

Yoghurtijsjes is een leuke voor in de zomer, na een saunabezoek, na het sporten,… 200 gram (Griekse) yoghurt, 150 ml NingXia Red, 3 eetlepels honing, 6 druppels Orange, 6 druppels Lemon en 2 schepjes Balance Complete. Doe alle bij elkaar en mix het heel goed zodat je geen yoghurt vlokjes meer hebt. Verdeel het over ijsvormpje en laat het goed bevriezen. Daarna genieten van deze gezonde tussendoortjes.

In allerlei

Genieten van het leven doen we samen!

Wees welkom in mijn Facebookgroep (KLIK HIER)

En als je iets had aan deze blog, geef het dan zeker een dikke duim zodat ik weet dat het je inspireerde. Ik krijg er alvast extra zin in! Tijd om te shoppen en lekkere, gezonde ingrediënten in huis te halen!

Begin natuurlijk met Balance Complete van Young Living. Deze kan je bestellen via mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans En je ontvangt 24% korting wanneer jij je registreert als lid

Veel liefs, Hilde