Meer zelfvertrouwen is goed voor tussen de lakens

Meer zelfvertrouwen is goed voor tussen de lakens! Meer zelfvertrouwen is eigenlijk goed voor alles! Het is een thema, een onderwerp dat heel ruim valt. Helaas kampen heel wat vrouwen met een gebrek aan zelfvertrouwen. En vaak gaat het over het uiterlijk.

“De kleren maken de man”

Daar zit een deel waarheid in. Met de juiste kleren kan je jezelf een duwtje in de rug geven. Al zou dit eigenlijk niet nodig moeten zijn. Net hetzelfde met make-up. Veel vrouwen dragen een dikke laag make-up. Zonde vind ik dat want make-up is een middel om je goede, mooie vormen extra in de kijker te zetten. Niet om een andere versie van jezelf te worden. Make-up hoeft heus geen masker te zijn! Jij bent precies goed zoals jij bent!

En wil jij make-up gebruiken?

Heb dan alsjeblieft het respect voor jezelf om kwaliteit te kopen en kies niet voor goedkope chemische troep! Spaar beter iets langer en koop meteen kwaliteit!

Wist je dat Young Living een volledige make-up lijn heeft?
Make-up met etherische oliën in.
Zelf gebruik ik zelden make-up (daar moet ik eerlijk in zijn) maar ik nodig je uit op ontdekking te gaan via mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

“Schoonheid zit binnenin”

Ook deze is waar. Je kan mensen hebben die niet de schoonheidsidealen hebben van deze moderne tijd maar wanneer je verder kijkt dan het uiterlijk ontdek je dat het prachtige mensen zijn.

Welke meerwaarde heeft een langs de buitenkant prachtige persoon, maar aan de binnenkant door en door slecht? Denk hier maar eens goed over na, want onbewust hechten wij heel wat belang aan het uiterlijk! Vooral dan aan de kritische blik op je eigen lichaam!

Al te dikwijls denken vrouwen dat ze niet mooi genoeg zijn, niet goed genoeg zijn en dat slaat neer op hun zelfvertrouwen. Hoog tijd om deze negatieve spiraal om te keren! Want deze negatieve spiraal is ook zichtbaar tussen de lakens!

Deze moeilijke oefening!

Schrijf 10 dingen op die jij mooi/leuk vindt van jezelf.

Wat ik leuk vind

Mijn…

  • Ogen zijn open en sprekend
  • Tanden staan mooi op een rij
  • Kuiten zijn mooi gevormd
  • Haar is zacht, glanzend en gezond
  • Lichaam oogt sportief

Ik hou van mezelf omdat ik…

  • Elke dag opnieuw de kracht heb gehad om werk te combineren met mijn gezin
  • Snel inzichten kan bekomen die anderen vooruit helpen
  • Vergevingsgezind ben en anderen geluk en welvaart toewens
  • Creatief omga met de obstakels die het leven brengt
  • Hulp durf vragen en kan aanvaarden wanneer dit nodig of gewenst is

Ik gaf jou enkele voorbeelden van mijn lijstje. Jij mag het natuurlijk anders aanpakken. Het belangrijkste is dat jij opnieuw een verbinding legt met wie jij echt bent. En vervolgens aandacht schenkt aan deze meest positieve punten.

En zo groeit jouw zelfvertrouwen!

Hierdoor zal je zelfvertrouwen groeien.
Je ogen zullen meer fonkelen.
Jouw hart zal steeds meer vreugdesprongetjes maken.
Jij gaat meer staan voor wie jij bent en kiezen voor wie jij wilt zijn.
En voor je het weet straal jij van zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen is durven staan voor wie jij bent en wat jouw verlangens zijn.
Dat heeft niet enkel met je uiterlijk te maken!
Het komt van binnen!

Vanaf dan kan jij met je partner eerlijk en open communiceren wat jij leuk vindt tussen de lakens (of ergens anders), sta je open om nieuwe dingen uit te proberen,… Je leven wordt ruimer en jij gaat op ontdekkingstocht samen met je partner.

Meer zelfvertrouwen tussen de lakens met etherische oliën

Orange

Eén van mijn favoriete etherische oliën is Orange. In zijn eenvoud kan deze olie prachtige dingen bereiken.

De olie versterkt de ik-kracht, het zelfbewustzijn en de levenslust. Vooral bij mensen die vaak verkrampt en angstig zijn, geeft het intuïtie en humor, om over belangrijke situaties te kunnen lachen. Daardoor lossen spanningen vaak al op en kan men in veel situaties zelfbewuster optreden.

Zelfliefde

In tijden van stress of hectische tijden geeft de olie weer gemoedsrust, vreugde en vrolijkheid. Het trekt je zacht uit een psychisch dal en lost angsten en een tekort aan zelfvertrouwen zacht op. Het geeft weer ruimte aan creativiteit en harmoniseert verschillende stemmingen, als er veel mensen in een ruimte verblijven. De vrucht voedt het lichaam, de olie de ziel. Perfect dus om in te zetten tussen de lakens!

Deze etherische olie zit in de starterskit van Young Living en is een absolute must have!

Wil jij meer weten over het gebruik van etherische oliën en hoe je ze kan toepassen?
Meld je dan nu aan voor mijn gratis webinar. Na registratie kan je meteen het webinar bekijken.

Inner Child

Een andere etherische olie die hier op zijn plaats is, en waar Orange in verwerkt zit, is Inner Child.

Wanneer jij niet in je kracht staat verlies jij jezelf, vaak onbewust, aan anderen. Vaak ga je zo kapot, dat je jezelf afsluit en ook signalen naar anderen gaat uitzenden dat je je afsluit. Of we handelen op zo’n manier dat het ons niet brengt waar we naartoe willen.

Innerlijk kind

Wanneer we ons leven in dienst van anderen leven en kijken wat anderen nodig hebben in plaats van wat we zelf nodig hebben, komen we steeds verder weg te staan van ons ware zelf en van het bereiken van ons ware doel.

Inner Child is een blend die ons kan helpen om weer terug te komen naar de kern van wie we zijn. Wanneer we leren om van onszelf te houden en onze eigen ziel echt leren kennen, dan kunnen we echt voldoening ervaren van ons leven.