Ontspullen geeft je ruimte voor nieuwe dingen

Ontspullen, een hip woord dat betekent dat je niet alleen opruimt maar ook daadwerkelijk stilstaat bij het doel van alle spullen die je bezit. Eigenlijk hebben wij véél te véél dingen in ons huis. En ik maak me er ook schuldig aan. Vooral met het excuus dat ik zoveel hobby’s en interesses heb.

Al weet ik hier niet wat ik zou moeten laten vallen…

Wat ik wel ga doen komend jaar, is mijn kleren dragen die ik reeds heb. En veel bewuster nieuwe dingen kopen. Jassen heb ik nog in overvloed en dat neemt eigenlijk best veel ruimte in beslag. Ruimte die ik wil besteden om mijn haak-wol te leggen. Al wil ik komend jaar eerst haken met mijn huidige wol en niet te veel ingaan op de promoties van de wol.

M.a.w. bewuster kopen en leven!

Ontspullen kan op verschillende manieren

De klassieker is het uitmesten van de kleerkast!

De meest gekende regel is: heb je het een jaar niet gedragen, dan doe je het weg.

Al ben ik het hier niet 100% mee eens. Ik volg dan eerder de gedachte van Marie Kondo: maakt het kledingstuk je gelukkig, dan blijft het. En laten we eerlijk zijn, een broek waar we ooit nog eens in passen, maakt ons niet oprecht gelukkig…

Waarvoor is ontspullen belangrijk?

Wil jij een droomleven leiden, dan moet je er plaats voor hebben.

Ik zou het heel eenvoudig kunnen uitleggen

Je hebt een ladekast met oude spullen. Maar daar word je niet vrolijk van als je die open doet. Dus wat doe je, je koopt iets nieuws, iets wat je helemaal aanstaat. Alleen heb je geen plaats om het weg te leggen. Dus ofwel maak je er ergens anders een zooitje van, ofwel prop je het alsnog in je kast. Maar dan weet je ook dat je niet de neiging hebt om dat ene wat je gelukkig maakt, naar boven te halen want dan word je steeds opnieuw geconfronteerd met je oude rommel.

Dus eerst de oude spullen weg, zodat je ruimte hebt voor iets nieuws.

En dingen weggooien kan knap lastig zijn. Het is een proces van loslaten.

Gelukkig ben ik er om je te ondersteunen bij het emotionele loslaten d.m.v. voetreflexologie in combinatie met etherische oliën. Maak nu meteen een afspraak want jij verdient jouw droomleven!

Moeilijk gaat ook…

Oh ja, ik kan het ook moeilijker uitleggen waarom je moet ontspullen… Met dank aan mijn echtgenoot. Telkens wanneer ik in de keuken sta te koken dan ergert hij zich blauw want overal staat iets. En dan begint hij: je moet eerst opruimen, ruimte maken, denk maar aan de “5 s methode”.

5s is een “Lean Manufacturing” begrip dat refereert naar 5 Japanse woorden:

  • Sorteren: alles wat niet gebruikt wordt, moet verdwijnen
  • Schikken: alles een geschikte vaste plek geven
  • Schoonmaken: reinigen van vloeren, muren en voorwerpen
  • Standaardiseren: methoden invoeren met behulp van visuele hulpmiddelen
  • Systematiseren: behoud en continuïteit van de gestandaardiseerde procedures

De 5S methode streeft een opgeruimde, goed georganiseerde en overzichtelijke werkplek na, waar het prettig, veilig en efficiënt werken is!

Mijn man zijn stokpaardje is dan ook een productieproces optimaliseren. Al zou ik onze keuken en het maken van een gezinsmaaltijd niet willen vergelijken met een fabriek met enkele 100-den werknemers.

Het komt er vooral op neer dat je ruimte moet maken!
Ruimte, zodat er plaats is in je leven voor de dingen die je wel gelukkig maken!

Ben jij er klaar voor om je droomleven te leiden?

Start vandaag met ontspullen, koop bewuster en kom langs voor een voetreflexologie!

Tot binnenkort in mijn praktijk!

Hilde Schoonjans - voetreflexologe in Lokeren - voetreflexologie