Van 39 naar 93

Verdorie toch, het besef dat ik een jaartje ouder word. Op papier ben ik 39 jaar. Mijn hart geeft véél jonger aan, mijn lichaam helaas iets ouder.

Maar ik voel het, dit jaar is een jaar om een nieuwe basis te leggen voor de toekomst. Misschien niet echt een volledig nieuwe basis, maar toch hoog tijd om de basis na te kijken en te verstevigen. Misschien wel sommige delen vervangen.

Van 39 naar 93

Vorige week werd ik 39 jaar en de maanden ervoor voelde ik mijn lichaam schreeuwen om aandacht. Mijn nek, borstwervels en eigenlijk ook mijn onderrug zaten helemaal geblokkeerd. Mijn lichaam schreeuwde het uit en deed pijn waar het pijn kon doen. Vandaar dat ik zei dat mijn lichaam ouder aanvoelt.

Als je me ook volgt op mijn website van de opleidingen, zal je het verhaal al gelezen hebben. Lees het gerust na (KLIK HIER) want ik ga hier geen klaagzang houden van al mijn klachten.

Klagen heeft trouwens weinig zin, want dan veranker je in principe datgene wat je niet wilt. Gewoon omdat je er steeds opnieuw over praat. Klagen is een vorm van affirmatie en dan verkies ik toch om positief te affirmeren i.p.v. negatief.

Maar wat als je niet meer positief kan zijn?

Eind september zat ik zo diep dat ik de fut niet meer had om mezelf te zien in de toekomst. Dan is affirmeren natuurlijk een lastige zaak. Ik zag het echt even niet meer. Ik leefde van dag tot dag en poogde de mooie dingen van die dag te zien. Dat lukte!

Mijn tip aan jou is om die mooie dingen op te schrijven.

En op echt mindere dagen schreef ik dingen waar ik dankbaar voor ben. Dat kon iets heel algemeen zijn zoals ons huis, mijn mama, mijn man, onze kinderen,… Maar ook iets kleins zoals een heerlijke tas chocomelk drinken.

Er is altijd wel iets om voor te leven en door deze te benoemen verleg je jouw gedachten van het negatieve naar het positieve. Langzaam maar zeker ga je vooruit.

Ik ondersteunde mezelf d.m.v. etherische oliën. Dus zelfs als ik geen goede dag had, zaten er toch kleine momenten in met geluk, liefde, vreugde,…

Favoriete etherische oliën op dit moment

StressAway

StressAway, de naam is perfect en zegt alles. Deze olieblend is speciaal ontwikkeld om je te ondersteunen bij stress en spanning in het dagelijkse leven. De olie is te gebruiken voor elke vorm van stress, ook bij vermoeidheid, irritatie of moeite met slapen.

Zoals gezegd, het is een blend. M.a.w. een mengeling van verschillende etherische oliën. Welke etherische oliën er in zitten en hoe deze werken leer ik je in de online cursus Aromatherapie.

KLIK HIER voor meer informatie over de cursus.

Mocht je interesse hebben in deze etherische oliën, stuur me dan zeker een mail. Ik verkoop op zich geen etherische olie, maar kan je koppelen aan de groothandel zodat je zelf je bestelling kan plaatsen.

StressAway gebruik ik op dit moment hoofdzakelijk ’s avonds in de diffuser. Met als doel om mijn gedachten tot rust te brengen voor ik in slaap val en kan genieten van een verkwikkende slaap. Het helpt me om de situatie te aanvaarden. Om beter in het hier en nu te komen.

Want als ik van 39 naar 93 wil, moet ik eerst bouwen aan mijn eigen basis.

Christmas Spirit

Van Christmas Spirit word ik gewoon vrolijk. Op dit moment gebruik ik hem vooral in de wagen.

Christmas Spirit is goed in te zetten bij angst, emotionele balans, boosheid, stress en voor de luchtwegen en het immuunsysteem.

Niet alleen goed voor mij, maar ook voor de kinderen. De wagen is tenslotte een plaats waar je van de ene situatie overgaat in een andere situatie. Op weg naar school waar heel wat nieuwe leerstof klaar staat, alsook leuke activiteiten. Op weg naar huis, al even de grote drukte van de school laten bezinken. Een moment om te ventileren.

Tip: gebruik slechts één druppel in de diffuser, zo blijft de geur subtiel en toch voldoende om hem gewaar te worden. Het is een etherische olieblend die sterk ruikt. Dus één druppel doet wonderen!

En wonderen kunnen we gebruiken als je een basis legt van 39 naar 93.

Sacred Mountain

Sacred Mountain is een prachtige olie die gevoelens van kracht, zelfbeschikking, aarding en veiligheid stimuleert. De olie geeft je het gevoel dat je dicht bij de natuur bent.

Het is een heerlijke geur en ik gebruik hem het hele jaar door.

Toeval of niet, drie jaar geleden heb ik hem ook vermeld in een blog en ik had een leuk tafereel gemaakt in LEGO. De laatste tijd kriebelt het om het opnieuw te maken, met nog meer details.

Ga zeker eens kijken naar de blog over nesteldrang in de herfst (KLIK HIER)

Naar mijn schattige paddenstoelen zal ik precies nog eens goed moeten zoeken want nu ik me beter voel, begin ik alles op te ruimen. Zo heb ik al mijn LEGO gesorteerd. De diertjes ben ik tegengekomen en zitten samen in een doos, maar de paddenstoelen kan ik me niet meteen herinneren.

Neemt niet weg dat ik niet opnieuw kan beginnen bouwen. Al heb ik eerst nog wat andere dingen die ik wil doen.

Creativiteit mag stromen

Ik voel dat ik naast mijn praktijk echt creatief aan de slag moet gaan. Deze week hield ik me bezig met FIMO-klei. Iets wat ik al meer dan een jaar had liggen, maar nog niets mee deed. Dus dit zijn mijn eerste creaties. Niet perfect, maar wel schattig. Blijf me volgen want ik ben nog niet klaar met mijn creativiteit!

Dus van 39 naar 93 wordt een periode vol creativiteit!

Creativiteit komt pas als je je goed voelt

Maar tussen juli en nu was de creativiteit ver te zoeken.

Wanneer mensen me nu vragen hoe het met me is, dan kan ik nog niet zeggen dat ik me 100% voel. Het feit dat ik opruim en de eerste stappen creatief bezig ben, zijn tekenen in de goede richting.

Nu ik spreek over creativiteit is het in mijn ogen boetseren, haken, knutselen, onze dochter verkleden voor Halloween op school,… Maar creativiteit gaat ruimer. Ook creativiteit in mijn denken. Dus het leven van dag tot dag is nu met een kleine blik op de toekomst.

Je kan pas creatief oplossingen vinden wanneer je je goed voelt. Wanneer je niet in optimale gezondheid bent, fysiek en/of mentaal, leef je meer op automatische piloot.

En ik kan ook beter dromen, plannen maken voor de nabije toekomst en neem kleine stappen in de richting waar ik naartoe wil.

Voetreflexologie is werken aan de basis

Naast etherische oliën was voetreflexologie een grote hulp. Zowel het krijgen, maar ook het geven. Eenvoudigweg omdat ik voetreflexologie geef met hart en ziel!

Gisteren had ik een cliënte en zei: “oh Hilde, de dag nadat ik geweest ben, heb ik meer ideeën en zin om dingen aan te pakken.”

Dus als jij het gevoel hebt dat je vast zit in je gedachten, als je lichaam niet helemaal mee kan, maak dan meteen een afspraak voor voetreflexologie via mijn online agenda. Ik kan met 1000 woorden uitleggen wat het is en hoe jij je zou kunnen voelen, maar uiteindelijk kom je best langs om het te ervaren.

Ik zou zeggen, tot binnenkort in mijn praktijk!

Hieronder al een paar sfeerfoto’s! Het is altijd fijn om op voorhand al eens te zien waar je terecht komt.

En in de tussentijd, ga ik nog even met mijn FIMO-klei aan de slag want oefenen baart kunst.