Waarom je beter naar een voetreflexoloog komt i.p.v. je eigen voeten masseren

Joepie, de wetenschap is weer een stapje dichter bij de verklaring waarom je beter naar een voetreflexoloog komt i.p.v. je eigen voeten te masseren.

De therapeutische waarde ligt gewoon veel hoger!

Laat me dit allemaal uitleggen in deze blog, die je zeker en vast mag delen met vrienden en familie!

Via deze link deel je rechtstreeks op FB (KLIK HIER)

Wat is voetreflexologie

Kort uitleggen wat voetreflexologie is voor mensen die toevallig op deze site komen.

Voetreflexologie is een prachtige manuele techniek waarbij je voeten centraal staan. We gaan ervan uit dat het volledige lichaam kan geprojecteerd worden op de voeten en dus spreken we van de reflexzone van de maag, de reflexzone van de oren,…

Wanneer je een voetreflexologie krijgt, wordt het lichaam uitgenodigd om opnieuw evenwicht te zoeken, zich te herstellen en te normaliseren. Dit is niet alleen op het lichamelijke vlak maar ook mentaal en emotioneel. We bekijken het lichaam als één geheel. En elke persoon is een individu. Een goede voetreflexologiesessie is dus ook op maat van de cliënt.
Mijn studenten leren de individuele noden in te schatten in overleg met de cliënt en hier ook op in te spelen!

Meer informatie over mijn opleidingen: https://reflexology4u.be/school/
En alles begint bij de basiscursus!

Nog belangrijk te vermelden is dat voetreflexologie een complementaire therapie is. Hiermee bedoel ik dat voetreflexologie nooit een vervanging is voor het medische. Ik hou er van dat cliënten eerst bij de huisarts langs gaan, de behandeling volgen en aanvullend daarop langs komen voor voetreflexologie.

Het is dus geen hocus pocus waar een voetreflexoloog allerlei klachten en kwalen kan zien in de voeten. En we kunnen ook geen klachten creëren.

Je moet het gewoon zelf eens ervaren dus kom zeker langs voor een voetreflexologie.

Een afspraak maak je gemakkelijk zelf via mijn online agenda.

Waarom naar een voetreflexoloog?

Deze morgen luisterde ik naar Q-Music met Lieven Scheire over waarom je jezelf niet kan kriebelen. Het is prachtig om te horen hoe een wetenschappelijk artikel luchtig wordt verteld. Oké, soms wat in het belachelijke getrokken maar daardoor blijft het hangen en zet het, bij sommigen, aan tot meer de diepte in duiken.

De titel van het artikel is: The human tickle response and mechanisms of self-tickle suppression.

Om een lang verhaal kort te maken kom ik meteen tot de conclusie.

Bewegingen die je zelf maakt op je eigen lichaam worden door het zenuwstelsel gedempt.

Je lichaam gebruikt dit voorbeeld dat als jij jouw hand op je schoot legt, dan gaat dit signaal wat worden gedempt. Stel je voor dat dit niet het geval zou zijn, dan zou je heel snel overprikkeld raken door al de gewaarwordingen. Je voelt het wel, maar dat komt veel minder binnen dan wanneer iemand anders je aanraakt.

Dus wanneer je jezelf kriebelt, komt dit veel minder binnen dan wanneer een ander je kriebelt.

Met de stem zou het ook zo zijn. Onze eigen geluiden worden gedempt waardoor we denken dat we minder luid praten dan we effectief doen.

Mijn man zegt soms dat ik echt luid praat… Blijkbaar heb ik goede geluidsdempers!
Dus lieveke, ik kan er niet zo veel aan doen!

Nog even terugkomen op het kriebelen. Je zou het gevoel dat je krijgt wanneer iemand je kriebelt, kunnen verminderen wanneer jij jezelf kriebelt. Logisch want wanneer jij jezelf begint te kriebelen schiet het dempingsmechanisme in gang.

Masseer niet je eigen voeten maar kom langs

Voetreflexologie krijgen doet gewoon deugd en eerlijk waar, jij verdient een moment voor jezelf! Het leven is al zo druk, zo lastig en slecht (wereld)nieuws wordt op elk moment van de dag op je afgevuurd. Dat kruipt gewoon in je kleren!

Het is niet verwonderlijk dat we massaal depressief, moe en/of ziek lopen!

Kom dus zeker langs voor een voetreflexologie
want dit is het grootste geschenk dat jij je op dit moment kan geven!

Uit het onderzoek weet je nu dat je je eigen voeten kan masseren, maar dat dit veel minder effect heeft dan wanneer ik jou een voetreflexologie geef.

Tot binnenkort in mijn praktijk!

PS: en ben je koppig, net als ik, en wil je het toch eerst zelf proberen, denk dan aan handreflexologie zodat jij je niet dubbel moet plooien. Je handen zijn niet zonder reden handig dichtbij.

Leer het nu met de online workshop: handreflexologie op eigen handen.

Meer info en aanmelden: https://reflexology4u.be/over-reflexology4u/handreflexologie/online-workshop-handreflexologie/