De tweede week “blijf in uw kot”

We zijn nu al in de tweede week van “blijf in uw kot” en eerlijk waar… Makkelijk is het niet. Werken was voor mij een heerlijk moment. Enkel mijn cliënt en ik. Onze kinderen waren productief bezig op school of maakten plezier met hun vriendjes.

Thuisonderwijs, daar gaan we nog steeds voor!

Al beginnen de meegegeven opdrachten van de juffen en meesters wat “saai” te worden. Alle respect natuurlijk voor hun snelle werk want op slechts een paar uur dienden ze een bundel klaar te stomen met herhalingsoefeningen om de kinderen 3 weken bezig te houden.

Ik herken de voordelen van thuisonderwijs, maar het is toch minder mijn ding!

Gelukkig is het mooi weer en spelen de kinderen in de middag buiten. Een leuke afwisseling, want ik geef toe, de tablets zijn nu heel aanwezig in huis. Maar ik ben oh zo dankbaar voor hun bestaan!

Met een vriendin hebben we een leuke hyacint geknutseld via videochat. Is heel leuk! De kindjes vonden het fantastisch! In hun enthousiasme vertellen ze dan allemaal samen iets waardoor je er geen snars meer van verstaat. Op één of andere manier kunnen de kinderen maar niet verstaan dat ik mijn aandacht niet kan delen. Al zou het voor mij wel een stuk gemakkelijker en minder vermoeiend maken mochten ze elk hun beurt kunnen afwachten.

Hyasint van crêpepapier

Tja, 24 uur op 24 uur bij elkaar zijn… je leert elkaar wel echt goed kennen en je botst op je eigen limieten. Ook de kinderen wordt het op bepaalde momenten te veel. Dan sta je ook wel eens stil hoe zwaar het moet zijn voor gezinnen met kinderen met autisme, ADHD,…

Laten we hopen dat we allemaal weer onze draad snel kunnen oppakken en dat de mensen die gespecialiseerde hulp nodig hebben, deze hulp ook krijgen.

Verveling in de gouden kooi

Bij momenten vervelen de kinderen zich. Ook al hebben ze al dat speelgoed! Als volwassene snap je dat helemaal niet want in je hoofd weet je dat er nog best wel wat computerwerk ligt te wachten. Of je hunkert even naar een boek lezen in alle rust. Daar kom ik straks op terug!

Maar goed, door de verveling beginnen de kinderen zelf te zoeken naar dingen. Zo kwamen we op de (gratis) app van studio 100 een tekenles tegen. Dat vonden de kinderen best leuk om te doen. Ik zat met hen aan tafel en we tekenden een prinses en een ridder. Het was een magisch moment! Ik slaagde er in om helemaal in dat moment te zijn! Ik voelde rust en eenheid over het gezin neerdalen.

Door verplicht thuis te zitten word je uitgedaagd om nieuwe dingen te doen. En om echt om te gaan met elkaar. Tja, we zijn nu letterlijk 24 uur op 24 uur bij elkaar! Zonder eens een uitstapje want wij hebben ons huis en onze tuin nog niet verlaten sinds vrijdag 13 maart!

Blijf in uw kot

“Blijf in uw kot”

Het thuisblijven op zich vind ik niet erg. Ik ben een echte huismus. Maar ik mis wel mijn werk want ook sinds vrijdag de 13de heb ik geen mensen meer over de vloer gehad. Werken is heerlijk omdat dit iets is wat ik op mijn eigen tempo kan doen. En ook al had ik eerder gecommuniceerd dat het plan was om ’s avonds te werken, er kwam al snel een boodschap dat ik verplicht was mijn praktijk te sluiten! Het staat nu ook in grote rode letters op mijn website.

Op zich geen eenvoudige beslissing want ik vind plezier en rust in mijn werken. Het is wel extra moeilijk wanneer mensen je toch vragen om te werken. Ik zou niets liever willen dan “JA” te zeggen, maar het heeft even geen zin! Bovendien riskeer ik een fikse boete!

Angst, onzekerheid en gevaar

Een onzekere tijd breekt aan. Voor ieder van ons. En hoewel ontspanning nu eigenlijk broodnodig is, snap ik de maatregelen die er zijn!

Zelf ben ik niet bang voor het coronavirus. Ook voor mijn man en kinderen vrees ik niet. De kans dat we het dragen is groot! Het probleem ligt hem bij de ouderen in de maatschappij, en enkele andere risicogroepen. Zij zijn vatbaarder voor ziektekiemen en hun immuunsysteem is niet meer zo flexibel. Als wij allemaal vrolijk blijven rondlopen zoals we gewoon zijn, dan wordt iedereen in één keer besmet. En ons ziektesysteem heeft de capaciteit niet om alle zware besmettingen in één keer op te vangen!

Corona zelf is niet het gevaar!
Wij zijn het gevaar!

Hoe flexibel gaan wij om met een situatie?

De enige die het huis in de tussentijd heeft verlaten is mijn man om te werken en de boodschappen te doen. En wat hij vertelt, wordt bevestigd door beelden die ik zie passeren. De mensen die tot de risicogroep behoren, gaan hun boodschapjes doen.

Om het eens heel kort door de bocht te zeggen:

De economie wereldwijd ligt zo goed als plat, gezonde vitale mensen blijven thuis met een verminderd of zelfs helemaal geen inkomen en kinderen krijgen geen onderwijs. Sommigen lopen de zolen van hun schoenen, anderen bijten angstig de nagels van hun vingers. De wereld staat op zijn kop, om de mensen te beschermen die zich toch niet aan de regels houden! Hun nalatenschap: 500 rollen WC papier, 20 kilo bloem, 10 kilo suiker en 5 kilo pasta. ”

Er hangt best wel wat stress in de lucht.
In deze tijd kan het bijna niet om helemaal zen te zijn.

Deze tijd is even omschakelen.
Wie flexibel en verdraagzaam is zal deze crisis het beste doorkomen.

Zoek manieren om je zo zinvol mogelijk bezig te houden.
Ook al is er een drukte rondom jou, zoek manieren om rust in te bouwen.
Wees eerlijk met je kinderen en met jezelf.

MAAR BLIJF IN UW KOT!!!

PS: ik blijf mezelf en mijn gezin ondersteunen met etherische oliën!
Op de best mogelijke manier.

Wil je zelf reinigende handgel maken, KLIK HIER door naar de website van mijn collega voor een goed recept.

Handgel maken