Vingervlug de tijd doorkomen

Vingervlug de tijd doorkomen… Ik zou niets liever willen dan dat alles weer zijn normale gang gaat. Vakantieperiodes zijn niet mijn favoriete tijd. Wil je klusjes doen, dan moet je rekening houden met bouwverlof. Bij brugdagen is er steeds twijfel of iets al dan niet open is….

Tja, ik hou van eenvoudige dingen. En bijzonderheden laat ik liever aan mij voorbij gaan.
Hoewel vluchten één van mijn reacties is op stress weet ik dat het geen oplossing is.

Ook jij dient je bewust te zijn van je reactie op stress.

Zelfkennis is het begin van de wijsheid!

Maar goed, nu ik het weet dat ik een vluchter ben, besef ik dat ik stil moet staan. In deze tijd is het bewust tijd maken voor de kinderen en even al de rest vergeten.

Met de diffuser aan met de etherische olie blend StressAway uit de starterskit van Young Living, gaan we samen met onze handen vingervlug aan de slag.

Werken met je handen, iets creëren helpt om in je vrouwelijke kracht te komen. Bovendien zijn kinderen ook graag bezig met hun handen.

Werken met je handen

Wat doen kinderen graag?

KNEDEN!

Dus krijg je van mij 3 kneed-activiteiten om samen met je kinderen te doen!
Gezellig samen tijd doorbrengen! Laat de wereld maar even door draaien!

Zandkoekjes maken

Wat heb je nodig?

 • 125 gram bloem
 • 50 gram bloemsuiker
 • 15 gram vanillesuiker
 • 80 gram boter op kamertemperatuur (harde boter)
 • 1 eigeel
 • Snuifje zout

Doe alles in een kom en laat je kind rustig kneden.

Tips:

 • de boter sneed ik op voorhand al in kleinere stukjes
 • het is noodzakelijk om harde boter te gebruiken en geen vloeibare, anders mislukken ze
 • ik gaf ze elk een kom want 1 portie is met 6 echt weinig
 • je kan een extra smaak aan de koekjes geven door etherische olie toe te voegen. Vb. 6 dr Lemon of Orange uit de starterskit van Young Living

De mengeling moet worden gekneed tot een gladde massa.

Daarna kan je er een worst van rollen met een diameter van 4 à 5 cm. Doe er een vershoudfolie rond en zet dit een half uur in de koelkast. Al leg ik het gewoon op een bord en zet het gewoon in de koelkast. Dat is een pak minder gedoe en minder plastiekafval!

Na een ruim half uur kan je de worst in schijfjes snijden. Een kleiner kind kan dit ook want het kan met een gewoon mes gedaan worden. De schijfjes zijn ongeveer 1cm dik.

Tips:

 • je kan chocoladeparels op de koekjes leggen
 • je zou de deeg ook plat kunnen rollen en er vormpjes uit steken
 • laat je creativiteit de vrije loop vb. werken met een thema

Leg de koekjes op een beboterde ovenplaat of op een bakmat.

En bak ze dan in een voorverwarmde oven van 180°C ongeveer 20 minuten.

In onze oven doe ik de temperatuur iets lager maar plaats de koekjes hoger. Elke oven is toch weer net iets anders. Je zal zien dat de koekjes droog worden en onderaan iets bruiner. Dan zijn ze goed om uit de oven te halen.

Laat de koekjes afkoelen en serveer!

Waarom zandkoekjes?

Zandkoekjes zijn niet alleen lekker, maar het kneden van deeg brengt sowieso wat opruimwerk met zich mee. Bij zandkoekjes ruim je alles op in een wip! Dus eindelijk eens iets doen waar je niet meteen je ganse keuken weer voor moet dweilen. Geef toe, met kinderen in huis is het alsof je niets anders moet doen dan kuisen, poetsen en kuisen. Behalve dan als je regelmatig een uitstap doet…

Lees ook mijn blog: van waar komt al dat stof? 
KLIK HIER
recept zandkoekjes maken

Aromastenen maken

Via het youtube-kanaal van Young Living kwam ik op een leuk idee om te proberen. Aromastenen maken! Perfecte toepassing om je etherische oliën te verdampen in een ruimte waar je geen stopcontact hebt, zoals in een toilet. Alhoewel… Dat zal er wel van komen aangezien ik van heel wat mensen hoor dat ze hun GSM of tablet mee nemen op toilet…

Maar aromastenen zijn ook een perfecte manier om op een kinderkamer etherische olie te verdampen. Het de uiltjesdiffuser van Young Living is echt super schattig en we gaven het ook cadeau aan onze kinderen! Echt super schattig en functioneel! Zowel een diffuser als een nachtlampje in één.

Je kan het bestellen via mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Wanneer jij je registreert als lid (zeker doen want dan is alles 24% goedkoper) moet je wel goed kijken dat je mijn gegevens ziet als persoon van aanmelden. Zo ben je zeker dat je mijn begeleiding krijgt! Mijn lidnummer is: 16114238 mocht je het nodig hebben.

Uiltje - diffuser

De aromastenen blijven toch een leuk idee!

Ik voeg er het filmpje bij maar het gegeven recept in de video gaf bij ons geen goed resultaat. Bovendien kan je epsomzout veel zinvoller gebruiken dan in een knutselactiviteit!

Wij maken de aromastenen met het klassieke speeldeegrecept.

Vingervlug de tijd doorkomen want niet allen kneden is leuk, ook een blijvend resultaat van het werk is fantastisch!

Basisrecept speeldeeg

 • 3 koppen bloem
 • 1 kop zout
 • 1 kop water
 • 1 eetlepel plantaardige olie of V-6 van Young Living

En wij maken het nu al leuk door er 5 druppels etherische olie Orange in te doen en 2 druppels Lavender. Want geef toe, met een olietje is het leven gewoon beter!

Wanneer onze kinderen nukkig zijn, dan buig ik het tij om door te zeggen: “wil je een olietje?” en dan zijn ze zo uit die koppige bui. En geloof me, onze jongste kan lang in freeze blijven staan! Dus als mama denk ik dan: “lang leve de etherische oliën!” Vingervlug verandert ze wanneer ze iets van olie hoort…

Speeldeeg maken is heel eenvoudig. Gewoon alles samen voegen en kneden tot een homogene massa. Daarna is het vormen maken die jij zelf maar wilt!

Dus ook stenen. Na het maken laat je ze gewoon één dag drogen in de lucht ofwel bak je ze 1 tot 3 uur in een oven van 100°C.

Je kan ze verven, er een zen-tuin van maken,…

Je zal merken dat je aromastenen een heerlijke geur afgeven. Wanneer dit niet meer het geval is, kan je er altijd opnieuw een druppel op doen.

Speeldeeg - zoutdeeg

Kliederen en kneden met scheerschuim en maïzena

Deze is ook een absolute leuke! Maar voor deze moet je wel je oppervlak beschermen! Zeker als je de kinderen wat speling geeft in hun spel… Dus krantenpapier of een knutselplastiek over je tafel leggen is een absolute must! Net als een oude T-shirt of hemd dat je gebruikt als schilderschort.

Wat heb je nodig?

 • bus scheerschuim
 • maïzena
 • voedselkleurstof (rood, blauw en geel)
 • bakjes om je deeg te maken

Hoe ga je te werk?

Doe in elk bakje een bodem van 1 cm maïzena. Vervolgens spuit je er scheerschuim op. Tijd om te beginnen kneden. Hoe meer schuim je gebruikt, hoe minder vast de structuur. Jullie kunnen helemaal geen experimenteren! Eventueel meng je er 1 à 2 druppels kleurstof door.

Maak leuke vormen, kneed nog meer, gebruik uitsteekvormpjes,…

Veel vingervlug plezier!!!

Als je me nu nog eens tegen komt in de supermarkt, kijk dan niet vreemd naar mijn kar boordevol bloem, zout, suiker, maïzena, scheerschuim,…

Nu weet je waarom ik hamster!!!
Het is een basis overlevingspakket om deze tijd door te komen met vier kinderen in huis.

Vingervlug de tijd doorkomen

Geniet van deze lente xoxo

PS: Vingervlug bezig zijn met je handen?
Start vandaag nog met de online workshop handreflexologie!
KLIK HIER voor meer informatie

Het is bijzonder belangrijk om goed voor jezelf te zorgen!