Een kinderkamer waar je kan wegdromen

Bladerend door magazines zie ik vaak kinderkamers waar je kan wegdromen. Zachte kleuren, meubeltjes en textiel mooi op elkaar afgestemd. Enkele houten speelblokken op elkaar gestapeld of een teddybeer in een opgemaakt bed.

Daar ben ik zelf nooit in geslaagd om zo een kamer ineen te steken voor onze kinderen. Ik ben dan ook vol bewondering voor ouders die dat wel kunnen.

Maar ik ben dan ook praktisch en prijsbewust ingesteld. Van het principe: “waarom zou je een babybedje kopen van 500 euro, als je er ook een nieuw en degelijk kan kopen voor 40 euro?” De matras is een ander verhaal! Dat moet echt ondersteunend zijn! Ik zie dat beeld ook niet echt voor mij van een babykamer. En van een moodboard had ik niet nog niet gehoord! Ondertussen ben ik er dol op en ik leer je er alles over tijdens mijn webinar!
Laat je niet afschrikken door de titel, want het gaat veel ruimer dan enkel over etherische oliën! Het gaat volledig over bewustzijn! KLIK HIER!

Mijn eerste babyspulletje

Maar weet je wat het eerste was dat ik kocht toen ik zwanger was?
Schattige trappelzakken! Het waren er meteen 3!
Helaas zou ik maar één nodig gehad hebben…

Hoewel… Die 3 trappelzakken waren steeds in gebruik. Steeds één in het bedje, één in de was of aan het droogrek en één klaar om te gebruiken. Dadelijk meer over trappelzakken en kledij.

Maar de meubels en inkleding maken niet een kinderkamer waar je in kan wegdromen!

Het is de sfeer die wordt geschept. Daar zijn meer zintuigen bij betrokken dan enkel de ogen.

Geur is een factor die wordt ondergewaardeerd als het gaat over sfeer scheppen. En als mensen dan al aan de slag gaan met geur, dan zijn het vaak synthetische stoffen. Het kan dan misschien wel lekker ruiken, maar verder heeft het geen werking. Het is eigenlijk zelfs een belasting voor het lichaam. En zeg eens eerlijk, jouw kindje verdient toch de best mogelijke ondersteuning!

Hoe fijn zou het zijn om een kinderkamer te hebben waar je een rustgevende sfeer creëert, harmonie en evenwicht. Echt een plek waar jouw kindje kan wegdromen!

Geuren voor een kinderkamer

De geuren die ik gebruik in de kamer van de kinderen, kunnen eens afwisselen. Ook de manier waarop ik etherische oliën gebruik zijn afwisselend.

Etherische oliën zijn 100% natuurlijk geurstoffen van planten. Laat je echter niet foppen door goedkope namaak uit de warenhuizen! Lavender bijvoorbeeld uit een warenhuis is vaak synthetisch of half synthetisch. Anderen gebruiken pesticiden en herbiciden om de winst te verhogen.

Alleen de puurste van de puurste etherische oliën werken therapeutisch!

Een heerlijke geur voor in de kinderkamer is Seedlings Calm

Seedlings Calm Young Living - perfect voor de kinderkamer

Deze blend werd gecreëerd voor de allerkleinsten! Al gebruik ik hem ook voor mezelf hoor 😉
Je kan hem op de voeten smeren of in de diffuser.

Wanneer je jouw baby een voetmassage geeft, dan raad ik jou aan om de sfincterbehandeling te doen! Deze leer ik jou gemakkelijk online aan. Het is 5 à 10 minuten quality-time met je kindje! (KLIK HIER)

Het is een heerlijke mix van Lavender, Ylang Ylang, Coriander, Geranium en Bergamot. Wanneer ik er aan ruik ervaar ik hoofdzakelijk de Lavender.

Maar geur is iets subjectief! Niet enkel qua persoon maar ook per moment. De ene keer komt de ene geur naar voor en de andere moment een andere!

De parfumeurs en aromatherapeuten onder jullie zullen zeggen: “Maar dat is normaal Hilde. Je hebt de top-noot, de midden-noot en de basisnoot.” Dat klopt! En toch zeg ik jou dat de geurgewaarwording anders is! Probeer het maar eens uit!

Wil je hier meer over weten, volg dan zeker mijn online cursus aromatherapie!

Bij de blend Panaway, die in de starterskit zit, heb ik dat ook heel fel ervaren. De hoofdgeuren die daar naar voor komen zijn vooral de strobloem en de wintergreen. Ik merk dat als mijn pijn meer emotioneel gerelateerd is, dat ik eerder de strobloem ruik. Die heeft het vermogen om emotionele trauma’s naar boven te halen om daarna te verwerken. Strobloem kennen jullie waarschijnlijk eerder onder de benaming Helichrysum.

Maar ook weer: “Enkel 100% pure en zuivere etherische oliën werken therapeutisch!”

En daar merk ik dus wel meer dieptegang bij de etherische oliën van Young Living t.o.v. het vorige merk dat ik gebruikte.

In een kinderkamer waar je kan wegdromen gebruik je dus etherische olie!

Hoe zit het met de trappelzak?

Iets wat ik zelf moeilijk vond en eigenlijk nog steeds vind is hoe dik je je kind moet aankleden. Kleuters en vooral oudere kinderen kunnen zelf al eens aangeven als ze het warm hebben. Maar baby’s kunnen dat niet!

Vandaar deze handige tabel!
Als je er iets aan hebt, geef mijn blogje dan zeker een duimpje <3

Wat moet een baby aan om te slapen - temperatuur

Zeker een duimpje geven hé als je nog meer wilt ontdekken!