Hoe moet ik omgaan met stress als ik stop met roken?

Hoe moet ik omgaan met stress als ik stop met roken? Uiteindelijk rook je misschien wel om je stress te verminderen. Roken, frisdranken, alcohol, vette- en gesuikerde voeding… Ze brengen je even een goed gevoel en een gevoel van verlichting maar niet veel later ervaar je opnieuw stress en zou je opnieuw dat sigaretje kunnen gebruiken.

Het is wel waar, wanneer je aan je sigaret trekt, dan staat de wereld heel even stil. Dan tellen alleen jij en de sigaret. Het wordt dus een gewoonte, een conditionering dat je de sigaret linkt aan rust en ontspanning.

Er zijn zelfs rookpauzes voorzien in bedrijven en in bepaalde sporten (jaja, je leest het goed!). Daardoor wordt deze ongezonde gewoonte in stand gehouden.

Niet te geloven toch?

Maar kijk, jij neemt nu de moedige beslissing om te stoppen met roken!

Tijd dus om je lichaam en geest opnieuw te programmeren en rust te koppelen aan andere dingen, gezonde dingen!

Wanneer je onder hypnose gaat dan ervaar je een zee van rust over je heen! Je onderbewustzijn wordt aangesproken.

Na de hypnose mag je nicotinevervangers gebruiken om ontwenningsverschijnselen op te vangen. Maar weet dat eens deze fase voorbij is jij je als ex-roker meer ontspannen zal voelen dan een roker!

Enkele tips om te ontspannen en te leren omgaan met stress

  • Regelmatig mediteren (bij het online programma “stoppen met roken” ontvang je trouwens een MP3 die je dagelijks kan beluisteren)
  • Ademhalingsoefeningen: 4 tellen inademen, 4 tellen aanhouden, 4 tellen uitademen, 4 tellen aanhouden en dit gedurende 3 minuten toepassen
  • Massage, zelf ontvang ik één keer per maand een lichaamsmassage. En elke week een voetreflexologie. Ik hou er ook van om naar de sauna te gaan. Sinds kort heb ik de weldaad van een hot tub ontdekt. Hier wil ik trouwens voor sparen komend jaar of twee jaar. En ja, jij kan daar ook voor sparen hé! Als je twee of drie jaren niet rookt dan kan je met gemak je eigen hot tub betalen.
  • Op reis gaan of een tripje maken vermindert ook opvallend veel stress omdat je eens even weg bent uit je omgeving. Al ben ik geen voorstander om een gans jaar je bijna dood te werken om daarna 10 dagen vakantie te nemen. Veel kans trouwens dat je de eerste dagen ziek bent.
  • Low budget is een heerlijke wandeling in het bos of op het strand lekker uitwaaien.

Lees ook: 3 krachtige tips die je helpen omgaan met alledaagse stress (KLIK HIER)

Maar de eerste stap die jij absoluut moet nemen is…

STOPPEN MET ROKEN

Maak nu je afspraak voor je hypnose sessie!

Gemiddeld zijn 3 sessies nodig
dit is natuurlijk sterk afhankelijk van jouw wil en doorzettingsvermogen.

afspraak maken met Hilde Schoonjans

Ik kan me natuurlijk goed voorstellen dat je nog wat afwachtend bent over hypnose. Heel wat van mijn cliënten trouwens. KLIK HIER om meer te lezen over hypnose!


Maar hé, misschien woon je wel te ver af om helemaal tot naar Lokeren af te zakken. En ook voor jou heb ik een perfecte oplossing!

Voor jou heb ik een online programma: Stoppen met roken!
KLIK HIER voor meer informatie!

Het is een online programma vanuit mijn website: KoninginMetZelfvertrouwen, omdat ik geloof dat elke vrouw zich moet voelen als een koningin! Vol vrijheid, daadkracht en liefde.

En daar horen sigaretten absoluut niet bij!
Want een verslaving is het tegengestelde van vrijheid.

Stop-met-roken

PS: het online programma komt je voordeliger uit, dan drie keer langs komen in mijn praktijk… Zeker de moeite waard om het te volgen!
Zo bespaar je nog extra!