Kindjes op kamp… Heimwee en loslaten

In de zomervakantie draaien de jeugdorganisaties volle toeren. Massa’s kinderen gaan op kamp. Ook onze kinderen gaan op kamp. Met heel veel vreugde en plezier vertrekken ze. En ze zijn ook weer blij dat ze terug thuis zijn. Doodmoe ploffen ze in de zetel want ze zijn apetrots dat ze tot 23uur of zelfs later wakker bleven!

Zelf heb ik er geen probleem mee om ze “los te laten”. Het is even wat rustiger in huis en daar kan ik van genieten! Extra aandacht voor de thuisblijvers! En de kindjes die weg zijn krijgen met de post brieven en kaartjes. Ik steek er zelfs al ééntje in de koffer, altijd leuk als ze het uitpakken! Al heb ik niet steeds de indruk dat ze de koffer of rugzak volledig uitnemen…

Voor jou alvast enkele kaartjes die je kan opslaan en afdrukken!
Djurre kwam net binnen toen ik het olie-kaartje aan het maken was en hij zei: “oh mama, zo leuk!”

Hij heeft alvast veel zin om op kamp te gaan!

Done for you: kaartjes op kamp!

Kinderen loslaten…

Vanuit mijn praktijk en de gesprekken met mama’s aan de schoolpoort weet ik dat het heel wat mama’s zwaar valt om hun kind los te laten. Als je zo een mama bent, dan nodig ik je uit om een afspraak te maken via mijn online agenda. Het thema loslaten kan benaderd worden via zowel coaching, hypnose als voetreflexologie. Jij kiest waar jij je het prettigste bij voelt.

afspraak maken met Hilde Schoonjans

In eerdere blogs, schreef ik dat lichaam en gedachten verband houden met elkaar.


Als je deze blogs nog eens wilt nalezen:


Loslaten

Loslaten is een mentaal proces, het is een gedachte! En in je lichaam zijn de dikke darm en loslaten met elkaar verbonden. Zo kan je dus op je handen de reflexzone van de dikke darm bewerken. Dit leg ik uit in de gratis mini-e-cursus handreflexologie. Laat je gegevens hieronder achter. Je zal dan naar mijn andere website geloodst worden.

Handreflexologie is echt perfect om jezelf te ondersteunen. Het is waar dat de therapeutische waarde net iets minder is dan voetreflexologie, maar via handreflexologie heb ik al best wat akelige situaties overwonnen. Concreet… Spastische darm (krampen) in het midden van de nacht! Tja, dan zijn er geen voetreflexologen beschikbaar die je a la minute kunnen helpen. Op zulke momenten is het roeien met de riemen die je hebt! En kennis van handreflexologie is zo HANDig!!!

Vraag dus zeker en vast de gratis mini-e-cursus handreflexologie aan!

Darmondersteunende oliën

Er zijn een aantal etherische oliën die darm-ondersteunend werken.

Darmondersteunende etherische oliën

Etherische olie tegen heimwee, voor mama thuis, als je kind op kamp!

Via geuren kunnen we onze emoties en gedachten razend snel beïnvloeden. Slechts 22 seconden zijn er nodig om dat te bekomen! En hiervan gaan we gebruik maken!

Omdat we een goed gevoel willen creëren moet je werken met geuren die jij graag hebt. Als je daar het fijne van wilt weten, raad ik je aan om mijn online cursus aromatherapie te volgen. KLIK HIER voor meer info en/of je aan te melden.

Wanneer je zelf elke dag een druppel Orange gebruikt of StressAway om te ontspannen, dan ervaren je kinderen deze geur als ontspannend en zullen ze zich bij deze geuren veilig en geborgen voelen. Ook deze 2 geuren zitten in de starterskit van Young Living!

Associaties met geuren!

We leggen associaties met geuren! Geef je kinderen een neusinhalator mee op kamp met hun favoriete etherische olie. Zo kunnen ze er aan ruiken wanneer ze in hun bedje liggen. Want ja, de traantjes beginnen enkel te vloeien als de vermoeidheid toeslaat en ze hun dag overdenken. Gedurende de dag zijn de kinderen gewoon veel te actief bezig om jou te missen. Hun focus ligt op de activiteiten. Dus meteen ook een tip voor jou als jij je kindje enorm mist als het niet bij jou is! Doe iets betekenisvol voor jezelf! Verleg je focus op leuke dingen, spreek eens af met een vriendin en zie de voordelen! Deze keer hoef je geen babysitter te regelen en kan je uitslapen!!! ZALIG!!!

Gebruik etherische oliën die algemeen gezien vreugdevol werken!

  • Citrus Fresh™ 
  • Lemon 
  • Grapefruit 
  • Melissa 
  • Bergamot 
  • Eucalyptus Radiata 

Gebruik ze in bad, in je diffuser, in een roller,…
Wees aandachtig met de voorschriften per etherische olie.


Wil jij de etherische oliën uit proberen?
Ga via mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Wanneer jij je registreert als lid (zeker doen want dan is alles 24% goedkoper) moet je wel goed kijken dat je mijn gegevens ziet als persoon van aanmelden. Zo ben je zeker dat je mijn begeleiding krijgt! Mijn lidnummer is: 16114238 mocht je het nodig hebben.


Oh ja, nog even terugkomen op de kaartjes… Doe een druppel etherische olie op de kaartjes die je verstuurt! De wereld mag niet alleen wat mooier kleuren, maar ook mooier geuren! Gebruik etherische oliën om jouw kindje te ondersteunen!

Etherische oliën voor kinderen