Back to school, welkom snottebelletjes!

OMG, één week school en het beukt in bij de kindjes. Snottebelletjes, buikpijntjes, bleke vermoeide snoetjes. En toch nog tegen strubbelen om naar bed te gaan ’s avonds.

Het nieuwe ritme is nog niet helemaal ingeburgerd maar ik geef mezelf wel een pluim! Na het vieruurtje doe ik het huiswerk met de kindjes, maar dan één voor één.

De eerste dag kreeg ik van alle vier de brieven om in te vullen en dat was echt een overrompeling. Dus nu is het echt één voor één. Zo hebben ze ook even een momentje met hun mama. En daarna is het al tijd om te koken.

Het zijn monsters!

Het liefst van al zou ik hen nog meer tijd willen geven maar als de kindjes niet op tijd hun eten hebben, dan worden het echte monstertjes. En nu druk ik me zachtjes uit.

Natuurlijk droom ik ook van die lieve schattige momentjes die de media en de reclame ons voorschotelen. Samen knus en gezellig gezelschapspelletjes spelen, knutselen, met de Lego of Playmobil spelen. Maar op een doordeweekse schoolavond zit dat er niet in. Echt niet.

Mijn droombeeld

Mijn weekend achter een scherm

Dit weekend was het de conventie van Young Living. Super boeiend! Maar wel een weekend achter een scherm. Normaal was de conventie in Valencia. Een stad waar ik mooie herinneringen aan heb. Dus ik wil er zeker nog eens naar toe. Alles op zijn tijd!

Maar tussen (en tijdens) de lezingen door moest ik wat snottebelletjes kuisen. Natuurlijk heb ik een olietje om te ondersteunen. Uit de starterskit van Young Living is R.C. een goede keuze. Al koos ik dit weekend voor Raven. Een zachtere blend qua geur, een weldaad voor de ademhaling.


Raven is een blend van vijf oliën (ravintsara, citroen, wintergroen, pepermunt, eucalyptus radiata). Deze oliën zijn rustgevend, verfrissend en troostend. In mijn opleiding als aromatherapeut leerden wij dat ravintsara ook gebruikt kan worden bij snottebelletjes. Vooral als ze viraal zijn!

Raven opent de zonnevlecht- en de hart chakra. Het helpt ons in het beter gevoelens uiten naar de buitenwereld door verdriet los te laten. Degenen die zich afgewezen voelen, verdriet en rouw vasthouden zullen merken dat ze deze emoties gaan loslaten.
Zodra al deze negatieve emoties worden los gelaten, is het makkelijker voor ons om vreugde en hoop in ons leven te omarmen.

Raven - Young Living

Raven gebruikte ik overdag om op de borst en rug te smeren. Natuurlijk ga ik met de kindjes naar de dokter als de ziektebeelden meer dan 3 dagen aanhouden zonder beterschap, in geval van koorts of wanneer ik me echt ongerust maak. En dat wil ik dus ook nog eens meegeven. Wanneer er sprake is van een ziekte, moet je naar een arts en diens behandeling volgen.


In mijn diffuser op mijn bureau gebruikte ik dit weekend één van mijn favoriete geuren: Sacred Mountain (ik schreef er al eens over). Ik zou bij de naam alleen al 3 hartjes willen zetten omdat ik het zo graag ruik. En ook op de teamdag van vorige week liet ik het ruiken. Langs de ene kant heeft het iets fris over zich. Maar ook iets wat een diepe indruk nalaat. En eens je de geur opsnuift, wil je nog eens extra ademhalen en ruiken om het echt diep tot je te nemen.

De olie blend (spar, ylang ylang, denneboom, cederhout) stimuleert gevoelens van kracht, zelfbeschikking, aarding en veiligheid dat resulteert alsof je dichtbij de natuur bent. Deze spirituele mix van etherische oliën roept “heilige” gevoelens op, wat je terug vindt in de bergen. Het biedt de kracht en de bescherming van Moeder Natuur en kan helpen om veiligheid, kracht en macht in onszelf terug te vinden. Daarnaast is het antibacterieel en zeer rustgevend voor de luchtwegen.

De olie zal degene helpen, die bang zijn om te horen wat ze moeten horen, of bang zijn om zich uit te durven spreken. Dit gebeurd meestal omdat we bang zijn om een compromis te sluiten met onszelf en we doen dit te vaak! De olie geeft rust, aarding, veiligheid en kracht die we nodig hebben, vanuit onszelf, zodat we rustig en veilig onszelf durven te zijn en alles aan kunnen wat we moeten horen en durven uit te spreken.

Sacred Mountain - Young Living - helpt ook tegen snottebelletjes

De etherische oliën kan je bestellen via mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Wanneer jij je registreert als lid (zeker doen want dan is alles 24% goedkoper) moet je wel goed kijken dat je mijn gegevens ziet als persoon van aanmelden. Zo ben je zeker dat je mijn begeleiding krijgt! Mijn lidnummer is: 16114238 mocht je het nodig hebben.


Het terug naar school brengt toch wel een lading emoties naar boven.

Niet alleen voor de kinderen maar ook voor mezelf. Ik liep zenuwachtig, of ik toch wel alles op tijd gedaan ging krijgen… En ik keek ook uit naar een dag volledige rust en stilte in huis. Ik wacht daar eigenlijk nog steeds op want er viel altijd wel iets te doen! Ah ja, nieuwe week, nieuwe kansen… om eens niets te doen… Een massage staat alvast op mijn agenda en de week daarop een voetreflexologie voor mezelf!

Welkom snottebelletjes!

Al die maanden thuis zijn zonder ziekte. Een week school en meteen steken de kwaaltjes op.

Dus mijn EHBO voor de snottebelletjes is R.C. of Raven
Voor de buikpijn was het TummyGize (KLIK HIER voor meer info)
En voor de bleke snoetjes een zakje NingXia Red en toch op tijd naar bed…

Ideaal zou zijn dat de kindjes KidScents® MightyPro 30 ct 30454 en KidScents® MightyZyme 90 ct 325908 nemen ter ondersteuning van het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem. Maar deze hebben we voorlopig nog niet in huis. Staat op het verlanglijstje!

Wat is nu juist een teamdag?

Eigenlijk is dit pure gezelligheid!
We speelden een spel met vragen over etherische oliën. Op deze manier leerde iedereen de basiskennis van aromatherapie. En voor anderen was het een fijne herhaling. Tijdens het spel maakten we een rollon, een neusinhalator (of ruikbuisje zoals wij dat noemen) en we maakten een liefdevolle diffuser voor in de wagen.

Maar bovenal was het een verbinding met elkaar aangaan. Samen zijn… Even alles los laten en echt samen zijn, ervaringen delen, vriendschappen aangaan!

Teamdag - Lokeren - eind augustus 2020

Ik leerde via Young Living mijn beste vriendin kennen!
Echt waar. Iemand aan wie ik echt alles kan vertellen, zonder verbloeming en vooral vanuit mijn directheid. Praten zonder denken hoe het over komt op de ander. Want ik weet dat ik met mijn intonatie soms onbedoeld op tenen trap. Wie me kent, kijkt er over en weet dat de intenties altijd goed zijn. Maar toch… Mijn directe manier van uitdrukken komt bij sommigen te direct binnen. En ik praat het niet goed… Het is mijn “sociale handicap” waar ik zelf aandacht voor moet hebben.

Dus een teamdag draait om gezelligheid, vriendschap, delen van kennis,… Een ongedwongen sfeer! Je bent nooit alleen want er staat een volledig tem voor je klaar. Hoe fijn is het om een luisterend oor te hebben?

Een teamdag is voor teamleden (uiteraard) en je maakt deel uit van mijn team wanneer je een starterskit koopt via mij bij Young Living. KLIK HIER voor meer info over de starterskit.

De conventie dit weekend

Pfff… Dat was weer een bom aan informatie. Mijn hoofd tolde op een bepaald moment. Vooral bij de vraag: “Wat betekent het om echt te leven?” Mijn droombord heb ik natuurlijk wel. Maar deze vraag is toch nog net iets anders.

Voor mezelf kwam ik tot een antwoord. Maar wat betekent het voor jou om echt te leven?

Slot van de dag

De dag sluiten we af met een verhaaltje en een olietje.
De buikjes kregen een wreefje TummyGize en de borstkastjes een vleugje Pine.

Natuurlijk is een heerlijke massage van de voeten ook één van de slaaprituelen. Veelal met etherische olie en dan weten de kindjes dat ze niet meer uit bed kunnen komen.

Om de snottebelletjes te verminderen even extra masseren op de toppen van de tenen. Dat kan al dan niet met etherische olie.

Snottebelletjes

Hopen op een goede en herstellende nachtrust!
Voor ons allemaal!
Weg met de snottebelletjes!

Xoxo Hilde