Stop met denken

In mijn vorige blog schreef ik: stop met denken! En daar wil ik het verder met jou over hebben. We denken een ganse dag door. Tot wel 60.000 gedachten per dag! Het zijn er massaal veel en eigenaardig genoeg zijn onze gedachten vaak hetzelfde als de gedachten van de dag ervoor.

Mocht je de vorige blog nog niet gelezen hebben, adviseer ik je het terug te lezen. Er staat al zoveel info in waar we nu op verder bouwen. KLIK HIER en dan kan je het vorige blog lezen vanuit een ander scherm zodat je deze blog niet kwijt bent 😉


Wist je dat 80% van je gedachten negatief is. Dat wil daarom niet zeggen dat je leven gedoemd is. Want hoe je leven er uit ziet is afhankelijk van hoe jij reageert op een gedachte. Ik leg het je straks uit, maar eerst wil ik je uitnodigen voor een voetreflexologie zodat jij je hoofd vrij kan maken.

Maak snel en gemakkelijk een afspraak via mijn online agenda.


Jouw gedachten worden resultaten

Dit schattige figuurtje (hieronder), met een veel te groot hoofd, ben jij.

Het hoofd is zo groot omdat dit een bijzondere invloed heeft op je volledige leven.

Via je zintuigen komen tal van prikkels binnen. We horen, ruiken, voelen, zien of proeven iets en door die zintuigen komt een gedachtestroom naar boven.

Die gedachten vormen emoties.

En emoties zijn een uiting van onze gedachten.
Ze brengen iets in beweging in je lichaam.
Hierdoor stel je bepaalde handelingen.
En deze handelingen zorgen voor de resultaten in je leven.

Alles wat jij hebt en doet is het resultaat van eerdere gedachten!

Het huis waarin je woont, de stoel waarop je zit, de sporten die jij al dan niet doet,… Dus ook het uitblijven van een resultaat is eigenlijk een resultaat. Voorbeeld het uitblijven van een loonsverhoging kan het resultaat zijn van een afwachtende houding t.o.v. je baas.

Klinkt wat vreemd, ik weet dat. Maar dat betekent ook dat jij 100% verantwoordelijk bent voor jouw eigen leven.

OK, soms gebeuren er dingen in het leven waar je totaal geen grip op hebt en die een loopje nemen met je emoties. Gun jezelf tijd om er even bij stil te staan en ze te voelen. Maar ga niet mee in de gedachtestroom die deze emoties veroorzaken.

Stop met denken!

En denken mag je op zich wel doen hoor!
Maar wees waakzaam over de kwaliteit van je gedachten.

De dingen die ik vertel zijn niet door mijzelf uitgevonden.
Ik leef er zoveel als mogelijk naar en deel dit met jou omdat je dit ook kan integreren in je leven.
Ik wens een wereld vol vrouwen die zich goed voelen, gelukkig, vol zelfvertrouwen en daadkracht. En die alles uit het leven halen wat er uit te halen valt. Daarvoor moet ieder eerst naar zichzelf durven kijken en verantwoordelijkheid nemen voor haar eigen leven.

Begin met alle drama in je leven een halt toe te roepen.
Dat heb jij heus niet meer nodig in je leven.
Het brengt je geen stap dichter bij waar je uiteindelijk wilt zijn.
Dus stop met denken!

En wees waakzaam over jouw eigen gedachten want de succesvolle mensen, en succes ken vele verschillende vormen, weten dit: om tot een gelukkig leven te komen moet je een bepaald doel voorop stellen en er naar toe werken. Ook al is het lastig, blijven doorzetten en volhouden tot je het hebt bereikt.

De kleuter en het snoepje

Denk maar aan een kleuter die een snoep wil uit de snoepkast. Nu ik dit zo schrijf zie ik nog steeds de hoge snoepkast bij mijn ouders uit mijn kindertijd. Als kleuter was het niet vanzelfsprekend om er een snoepje uit te nemen. Een gewone stoel was te klein, dus ik moest een barkruk nemen en daarop klimmen. De kruk moest voor de kast staan en ik kon de deur ook niet zomaar openen want dan kreeg ik de deur in mijn gezicht. Dus kruk op, deur open klikken, me bukken, de deur verder openen en terug recht staan. Maar de beloning was fenomenaal! Een kast vol snoep! En ik was een echte snoepdoos!

Het doel was een snoep. Maar de weg naar de snoep was niet eenvoudig. Ik moest creatief denken en enkele vaardigheden bezitten om mijn doel te bekomen. De wil om mijn doel te halen was enorm krachtig. Dus ik haalde mijn doel!

Er waren zoveel momenten waar ik kon opgeven en mezelf kon bestempelen als een zielig klein meisje. Tegen een muurtje zitten met mijn armen rond mijn opgetrokken knieën en een boos gezicht. Boos op het feit dat ik te klein was, of de barkruk te zwaar. Boos op mijn ouders die de snoepkast zo hoog hebben gemaakt. En boos op mijn broer of zus, die 9 en 12 jaar ouder waren, omdat ze me niet hielpen. Ik kon na de eerste val me omwentelen met zelfbeklag en alles wat er niet bij hoorde in mijn hoofd vergroten, want de gedachtestroom komt op zulke momenten op volle toeren!

Stop met denken!

Mahatma Gandhi zei: “A man is but a product of his thoughts. What he thinks he becomes.”

En dat maakt dat gedachten heel krachtig zijn.

Zullen we eens een experiment doen met de kracht van jouw gedachten?

Ga even terug naar een moment waarop jij je echt schaamde. Zie de situatie voor jou en haal het helemaal naar boven. Het is goed mogelijk dat de emoties naar boven komen en dat je nu zelfs begint te blozen. Neem waar wat er met je gebeurt.

Ga naar een gelukkig moment in je leven, beleef ook deze situatie helemaal. Waarschijnlijk krijg je in je lichaam een hartverwarmend gevoel en begin je zelfs te lachen.

Wanneer je naar een verdrietig moment gaat met je gedachten, dan is het mogelijk dat je lichaamshouding verandert, beetje meer ineengekrompen, je laat een traantje,…

Maar ook als je denkt aan een situatie die nog moet gebeuren, dan gaan emoties komen, nieuwe gedachten,… Je kan je verbeelding helemaal los laten. Je lichaam denkt dat het nu aan het gebeuren is!

En de kracht van verbeelding gebruik ik veel!
Ik ga je er nu niet alles over vertellen, maar in mijn GRATIS webinar vertel ik hoe ik aan de slag ga met mijn verbeelding en hoe ik mezelf ondersteun om sneller tot een doel te komen.

Het is gratis, dus meld je hieronder zeker aan!

Blijf me zeker volgen want in mijn volgende blog ga ik dieper in op het werken met affirmaties.
Want laten we eerlijk zijn…
Ze werken niet altijd!
En hoe dat komt vertel ik je in een volgende blog.