Verfrissend lekker water – 3 recepten

Steeds meer water ben ik aan het drinken en mijn lichaam heeft er deugd van! Maar met het warme weer heb ik wel eens nood aan verfrissend lekker water. Ik geef toe, water op kamertemperatuur drinken is veel gezonder. En doorgaans drink ik water op kamertemperatuur. Maar wanneer het boven de 25°C is dan mag het wel wat frisser.

Ik deel met jou 3 verfrissend lekker waterrecepten

Nou ja, eigenlijk is het eenvoudigweg een ijsblokje toevoegen aan mijn glas water. Zo heb ik geen overvolle koelkast, gevuld met flessen. Want je kan je wel voorstellen dat water koelen voor 6 personen best wat opslag vergt. En op één of andere manier staat er in de zomer meer in de koelkast dan in de winter. Als dat bij jou ook het geval is, moet je me dat zeker eens allemaal vertellen in de Facebookgroep (KLIK HIER)

Ijsblokjes met een tikkeltje extra

Neem er alvast je plus-collectie bij van Young Living want daar gaan we mee aan de slag! Je herkent ze aan de witte labels. Deze mag je met mate innemen. Een recept mag je steeds naar beneden afronden qua hoeveelheid druppels etherische olie, nooit naar boven. Een druppel te veel kan echt een verschil maken. Je moet goed weten dat etherische olie op zich al veel plantgeurstoffen bevat.

Ik bedoel hiermee dat één druppel etherische olie afkomstig is van heel wat plantmateriaal. Zo zijn er bijvoorbeeld 60 rozen nodig om tot 1 druppel etherische olie te komen. Toch iets om even over na te denken… Een druppel etherische olie is dus best intensief. Vandaar dat één druppel echt een verschil kan maken.

Voeg meer smaak toe aan je dag

Verfrissend lekker water met Lemon en Lime

Een klassieker, maar eenvoud siert!

Pers een halve limoen en een halve citroen uit. Doe in dit sap 6 druppels etherische olie van Lemon en 6 druppels Lime. Roer goed door zodat de etherische olie zich mengt met het sap.

Snij de andere helften in schijfjes of kwartjes en leg ze een kwartier in het sap met de etherische oliën. Plaats in een afgesloten pot in de koelkast.

Daarna doe je de schijfjes of kwartjes in je ijsblokvorm en vul je het met water. Laat voldoende lang in de diepvries staan zodat alles goed bevriest. Zo heb je een prachtig kunstwerkje in een glas!

Zeker wanneer je glashelder ijs maakt!

Glashelder ijs maak je zo!

Normaal wanneer je ijs maakt, heeft het een doffe kleur. Maar wanneer je veel tijd hebt en glashelder ijs wilt dan moet je dit zeker eens proberen.

Breng gedemineraliseerd water aan de kook. Laat het daarna een half uur afkoelen en breng het vervolgens nog eens aan de kook. Laat het nu volledig afkoelen en giet het in de ijsvormpjes.

Door het kookproces haal je onzuiverheden en luchtbubbels er uit. Resultaat glashelder ijs waar je de vruchten en/of kruiden duidelijk kan zien.

Analoog aan het recept van Lemon en Lime kan je werken met Grapefruit. Een halve pompelmoes en in totaal 12 druppels etherische olie.

Verfrissend lekker water met aardbei en Rosemary

Wat is er heerlijker dan echte zomerse aardbeien. Mmm… de volle en rijke smaak… ze doen me watertanden. Met het grootste gemak eten we als gezin 3 bakjes leeg. Samen aan de tuintafel, Nico die de kroontjes niet op tijd kan afsnijden en uiteindelijk zelf amper een aardbei heeft gegeten.

Van aardbei bestaat geen etherische olie. Wanneer je de geur van aardbei tegen komt in producten is deze altijd kunstmatig!

Wat je kan doen is wanneer je een kleurrijk blokje ijs wilt, is 1 kop aardbeien in stukjes snijden. En daar 3 tot 12 druppels etherische olie op druppelen. Zet het afgesloten potje een kwartier in de koelkast zodat de etherische olie goed mengt met de aardbeien.

Doe vervolgens de aardbeien in de ijsblokvormpjes. Je kan er nog enkele blaadjes van een verse rozemarijn aan toevoegen.

Let wel op dat Rosemary een heel intensieve geur en smaak heeft. Te veel druppels etherische olie zal overheersend zijn, vandaar dat ik in dit recept spreek over 3 tot 12 druppels.

En dan natuurlijk water erbij en het vriesvak in.

Analoog aan dit recept kan je werken met blauwe bessen en Basil. Weet dat Basel ook heel fel door smaakt, dus begin eerder met 3 druppels dan met 12! En voor de frisse kleur in je glas kan je een blaadje basilicum erbij doen.

Verfrissend lekker water – 3 recepten

Verfrissend lekker water met perzik en Lavender

Fruit kan je pureren en invriezen. Bij perziken is dit ook het geval. Pel hem eerst en snij vervolgens in stukjes. Pureer verder en doe er 6 tot 12 druppels Lavender bij. Roer nog even goed door.

Eventueel kan je aan je mengsel verse lavendel (bloemetjes) toevoegen voor de kleur en water om het makkelijker in de ijsvormen te gieten.

En invriezen maar!

Of wat dacht je van Orange en Peppermint?
Muntblaadjes en stukjes appelsien, aangevuld met etherische olie (2 druppels Peppermint en 6 druppels Orange)

Er zijn zo veel combinaties mogelijk!

En tussen ons gezegd en gezwegen…
Je kan het in je water doen als heerlijke verfrissing, maar al deze recepten zijn ook een leuk idee om je favoriete aperitief mee te pimpen.

Op jouw gezondheid!


Wil jij de etherische oliën uit proberen?

Ga via mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Wanneer jij je registreert als lid (zeker doen want dan is alles 24% goedkoper) moet je wel goed kijken dat je mijn gegevens ziet als persoon van aanmelden. Zo ben je zeker dat je mijn begeleiding krijgt! Mijn lidnummer is: 16114238 mocht je het nodig hebben.