Voetreflexologie

Voetreflexologie, het is een onderdeel van mijn leven! Het is een echte passie! Zowel om te geven, maar natuurlijk ook om te krijgen. Echt, het is gewoon een zaligheid.

De grootste klacht die mensen afgelopen week vermelden, was symptomen van een beginnende blaasontsteking. Het viel zo hard op…

Laten we eerlijk zijn, bij een blaasontsteking moet je sowieso veel water drinken en je blaas zo leeg mogelijk maken wanneer je naar het toilet gaat. Cranberry’s of in het Nederlands veenbessen zouden een goede ondersteuning zijn. Ook preventief.

Voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen.

En om je lichaam in evenwicht te brengen en te houden, is voetreflexologie een heerlijke manier. Maak je afspraak eenvoudig via mijn online agenda (KLIK HIER). Veel te vaak hoor ik mijn cliënten zeggen dat ze al veel eerder hadden moeten komen. Dus stel niet uit!

Wat kan voetreflexologie voor jou betekenen?

Heel veel eigenlijk! Ik zal heel algemeen stellen dat het doel is om het lichaam in evenwicht te brengen. Want als je lichaam in evenwicht is, is er ook geen ziekte.

Nu is het in onze maatschappij onmogelijk om een perfect evenwichtig lichaam te hebben.

Stap je deur uit en er komen tal van uitdagingen voor je lichaam op je af. Denk daarbij aan de hitte in de zomer of de koude in de winter. Je lichaam wordt uitgedaagd om steeds opnieuw evenwicht te zoeken. En als het niet al te extreem is, lukt dat relatief goed. Het is echter een grotere uitdaging als het lichaam te maken heeft met verschillende prikkels op eenzelfde moment: geluiden, luchtvervuiling, drukte,…

Daarbij komen nog eens je eigen gedachten die voor een massa stress zorgen. Daar schreef ik eerder een blog over en kan je via deze link (KLIK HIER) terugvinden.

Je to-do lijst, prikkels van buitenaf, je eigen gedachten,… Het zorgt er allemaal voor dat je lichaam hard moet werken om evenwicht te vinden.

Voetreflexologie heeft als doel om evenwicht te herstellen

Op je voeten kunnen je organen worden geprojecteerd. Zelfs heel gedetailleerd. Je zou kunnen zeggen dat je voeten een spiegel zijn van je lichaam.

Voetreflexologie Hilde Schoonjans

Je voeten als spiegel van je lichaam

Zoals gezegd kan het volledige lichaam geprojecteerd worden op de voeten. En bij voetreflexologie worden je voeten bewerkt. De visie is dat bijgevolg je volledige lichaam aandacht krijgt.

Soms zullen plaatsen gevoeliger zijn of zelfs pijnlijk.

Dat betekent niet dat voetreflexologie standaard een pijnlijke manuele therapievorm is. Een therapievorm die constant pijnlijk is, geeft namelijk ook stress voor het lichaam.

Als voetreflexoloog zoek ik een evenwicht in de sessie tussen gericht reflexzones bewerken en een intens ontspannen gevoel voor jou. Dit betekent dat je soms pijn zal ervaren tijdens een sessie, waar ik je door loods, maar hoofdzakelijk is het pure ontspanning.

Vanuit ontspanning krijgt je lichaam de kans om zichzelf te herstellen.

Is voetreflexologie goed bij een blaasontsteking?

Euh,…

Regelmatig krijg ik een mail met de vraag of ik kan helpen bij een bepaalde klacht, zoals blaasontsteking.

Mijn hart zou willen roepen: ja, ik kan je helpen!

Mijn verstand zegt: Hilde, je kan pogen te helpen maar je mag dit niet zo verwoorden!

M.a.w. ik mag geen genezing beloven omdat ik geen arts ben. Ik ben wel paramedisch geschoold maar dat is omdat ik Bachelor in de Podologie ben.

Het is dus geen standaard dat een voetreflexoloog “medisch” onderlegd is en uitspraken mag doen over de gezondheidstoestand van een persoon. Dit zou onwettige uitoefening zijn van de geneeskunde.

Voor mij is het dus heel lastig om de vraag te krijgen of ik met voetreflexologie kan helpen bij een bepaalde klacht. Gewoon omdat ik er niet op mag antwoorden.

Klachten dien je steeds met je arts te bespreken en diens behandeling op te volgen. Hierop aanvullend kan voetreflexologie zeker en vast en dan zeg ik wel een dikke luide JA!

Voetreflexologie bij blaasontsteking

Voetreflexologie is een zaligheid!

Voetreflexologie is gewoon zalig! Je moet het eens ervaren om je er een beeld van te vormen. En het kriebelt helemaal niet. Er wordt gewerkt met een juiste dosis kracht.

Een kracht die je rust brengt.
Een kracht die je evenwicht herstelt.
En een kracht die je een betere versie van jezelf maakt.

PS: wil je nog meer ontdekken over wat voetreflexologie is, klik dan HIER even door