Water drinken is goed voor je mentale gezondheid

Je mentale gezondheid, daar gaan we het even over hebben…
In de winter is het sowieso lastiger om de spirit erin te houden.

Maar wist je dat water drinken goed is voor je mentale gezondheid?

Water is dus niet alleen cruciaal voor jouw lichamelijke gezondheid, maar onderzoek toont ook aan dat het belangrijk is voor het behouden van de geestelijke gezondheid.

Meerdere onderzoeken tonen een verband aan tussen uitdroging en een hoger risico op angst, spanning en zelfs depressie! Uitdroging kan de productie van serotonine verminderen, wat één van de oorzaken van depressie is. Zelfs 2% uitdroging kan leiden tot een slecht humeur, een lagere concentratie en meer hoofdpijn.

Toch wel iets om bij stil te staan hé!

Want ik zie vaak mensen in mijn praktijk (KLIK HIER om een afspraak te maken) met beginnende depressie, verschillende angsten, hoofdpijnklachten en verminderde concentratie.

Maar wat haalt het uit om medicatie te nemen, voetreflexologie te krijgen, etherische olie te smeren of diffusen als de basispilaren van het leven niet voldaan zijn? Je weet wel, voldoende bewegen, gezond eten, voldoende rust en slaap,… Dus laten we beginnen met voldoende water drinken. Dit is één van de makkelijkste pilaren om meteen te veranderen!

Enkele tips want water drinken is goed voor je mentale gezondheid!

Drink meer door jouw water dichtbij te houden. Het meenemen van je eigen waterfles naar je werk, naar de fitness of boodschappen is een constante herinnering om meer te drinken. Je kan ook een alarm instellen op jouw telefoon als je de hele dag vergeet te drinken.

Als het drinken van gewoon water saai is, of als je op zoek bent naar extra voordelen, doe dan een paar druppels Vitality etherische oliën in je glas! Vitaliteitsoliën kunnen uw water verrijken met een heerlijke smaak en u extra wellnessvoordelen geven!

Pro-tip: gebruik Vitality-oliën om groene sappen en smoothies op smaak te brengen zonder de toegevoegde suiker of kunstmatige ingrediënten!

Mijn favoriete Vitality-combo’s:

  • Tropisch: grapefruit + limoen + sinaasappel
  • Muntachtig vers: pepermunt + grapefruit
  • Lavendellimonade: lavendel + citroen

Je kan etherische olie bestellen via mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Wanneer jij je registreert als lid (zeker doen want dan is alles 24% goedkoper) moet je wel goed kijken dat je mijn gegevens ziet als persoon van aanmelden. Zo ben je zeker dat je mijn begeleiding krijgt! Mijn lidnummer is: 16114238 mocht je het nodig hebben.

Wil je meer tips ontvangen?
Vraag hieronder GRATIS mijn E-boek aan over bewuster leven!

Bewust leven