Een oermandala bracht me rust en inzichten

Dit weekend heb ik iets leuks gedaan! En iedereen kan het! Namelijk een oermandala maken!

Vorige week kocht ik in de kringloopwinkel een boek over mandala’s. Het is een wat ouder boek en ik twijfelde of ik het mee zou nemen of toch maar niet. Maar ja, ik ben nu eenmaal dol van boeken en gisteren nam ik de tijd om er echt door te bladeren.

Ik stond versteld van de verschillende mogelijkheden van de mandala aangezien ik voorheen vooral aan de slag gegaan ben met de “flower of life”.

Maar gisteren ging ik dus aan de slag met de oermandala!

Ik nam mijn A3 tekenblok, mijn passer en een potlood. Daarna trok ik een grote cirkel op het blad.

Aangezien het mandala tekenen gaat over intuïtie deed ik een druppel etherische olie van Abundance op mijn handen en rook deze intens door. Wat een heerlijk krachtige olie!

Abundance

Je kan etherische olie bestellen via mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Wanneer jij je registreert als lid (zeker doen want dan is alles 24% goedkoper) moet je wel goed kijken dat je mijn gegevens ziet als persoon van aanmelden. Zo ben je zeker dat je mijn begeleiding krijgt! Mijn lidnummer is: 16114238 mocht je het nodig hebben.

Uitbundig, welvarend,…
Heerlijke woorden toch?

Maar heel krachtig wanneer je dit echt vanuit je oerkracht kan doen. Dus de oermandala!

Het is eenvoudig want je gaat aan de slag met oervormen zoals de cirkel, driehoek, vierkant, vijfster en zesster. Door oervormen te tekenen kun je met ze in gesprek komen en leren ze je iets over jezelf. Je ervaart welke vormen prettig zijn om mee te werken en welke je minder aanspreken.

De cirkel staat voor de eenheid en de eeuwigheid. En met deze vorm ging ik nog verder aan de slag.

Ik had dus mijn groot blad met een cirkel op. In deze cirkel tekende ik op willekeurige plaats enkele dikke stippen. Sommige kleur je in en andere laat je open. Rond elke stip trek je 3 cirkels. En vervolgens trek je er steeds meer cirkels rond. Maar je mogen niet door de ruimte van de andere stippen gaan. Je kan er contact mee maken, en zo ga je door tot je volledige grote cirkel is gevuld.

Daarna bekijk je de tekening en ga je verder, net zo lang als het voor jou goed voelt.

Dit is die van mij geworden!
De kwaliteit van de foto is niet optimaal maar het geeft je wel een idee van dat ik gemaakt heb.

oermandala

Het hoeft ook geen absoluut kunstwerk zijn. Oefening baart kunst. Maar mijn doel was om het te proberen en een manier vinden om mijn gedachten tot rust te brengen.

Ik ga niet meteen vertellen wat het voor mij bracht (omdat ik jouw zuiverheid toewens, vanuit jezelf), maar door rust te creëren komen er sowieso nieuwe ideeën naar boven. Daar mag je op vertrouwen.

Probeer het zeker eens uit!

Veel liefs, Hilde