Een blog op de laatste dag van het jaar

Een blog op de laatste dag van het jaar… Een bewogen jaar, maar dat was voor iedereen het geval. De ene had plots geen werk meer, de andere extreem veel werk. Kindjes thuis, met bogen wordt er rondom ons gelopen wanneer we naar de winkel gaan, het gevoel van eenzaamheid is groot.

En ook ik was de eerste lockdown wat lam geslagen. Vooral op professioneel vlak!  Langs de andere kant had ik wel veel aandacht voor de kindjes en het huishouden. Massa’s knutselwerken hebben we gemaakt en ik lanceerde “de knutseldoos”.

De knutseldoos is eigenlijk een doos waar niet afgewerkte knutselwerkjes in belanden, of wanneer ze toch niet zo mooi zijn… Ja, eerlijk is eerlijk! Niet alle knutselwerkjes zijn mooi! Maar om ze meteen in de papiermand te gooien…

Een goede verstaander heeft maar een half woord nodig… de knutseldoos is een veredelde papiermand!

Wanneer je kindjes in huis hebt, moet je het zeker ook eens proberen!

En tijdens de eerste lock down werden hier opvallend meer cakes en koekjes gebakken, pannenkoeken en wafels,… Enfin een flinke dosis suikers die de kindjes er buiten konden af spelen want we hadden het geluk dat het mooi weer was!

Ik liep op de toppen van mijn tenen!

Ondanks het mooie weer en de zee van tijd liep ik op de toppen van mijn tenen. Het was voor mij zo moeilijk om te begrijpen dat het onderwijs zo grote steken liet vallen. Het is te zeggen… grote contrasten werden zichtbaar tussen leerkrachten die echt begaan zijn met hun werk en kinderen in hun klas, en leerkrachten die vast benoemd en vast geroest zijn.

Ik heb echt veel tijd gestoken in het thuisonderwijs van de kinderen. Het is hun toekomst waar mee wordt gespeeld! En helaas had ik de tijd om er over te denken en het in mijn hoofd te vergroten. En de communicatie naar de leerkrachten en directie… Tja, het viel in dovemans oren.

Het verschil in aanpak tussen leerkrachten van eenzelfde school…

Ik wil dit stukje beëindigen met een positieve noot. En juf Magali een warm en hartelijk applaus geven! Zij stak er met kop en schouders uit van de leerkrachten die onze kindjes hadden!


Dit schooljaar hebben onze kindjes telkens een leerkracht met structuur en een hart voor hun werk. En dat geeft een pak meer innerlijke rust als mama!

Een blog op de laatste dag van het jaar…

Eigenlijk vliegt de tijd en het is best moeilijk om alle details te herinneren.

Van de eerste helft van het jaar onthoud ik vooral de ideeën die naar boven kwamen. De momenten die ik had met mijn etherische olie-vrienden. De cliënten uit mijn praktijk,…

Er zijn in het leven ongetwijfeld momenten die je liever niet mee maakt of waar je de bal totaal hebt mis geslagen. Toch nodig ik je uit om een lijst te maken met de positieve punten van de eerste helft van het jaar 2020!

Neem tijd en schrijf minstens 5 positieve punten op!

Verandering kan altijd! Ook als het een moeilijke periode is!

In eerdere blogs had ik het over veranderingen in het leven. Mensen die bij mij komen in de praktijk of starten met etherische olie die willen een verandering van hun huidige situatie.

Dat kan gaan over bepaalde fysieke pijnen die men kwijt wil, een aantal kilo’s, negatieve gedachten en angsten,…

In mijn praktijk werk ik met voetreflexologie, coaching en hypnose in combinatie met etherische oliën. De oliën zorgen voor nog meer dieptegang. Afspraken kan je maken via mijn online agenda! KLIK HIER! En sowieso krijg je een melding wanneer de praktijk weer open gaat! Dus het heeft echt wel zin om je nu al te registreren.

En ik kijk er enorm naar uit om opnieuw mensen te ondersteunen en fysiek contact te hebben.

Verandering kan ook zijn dat mensen op zoek gaan naar een andere job. Een zinvolle vrijetijdsbesteding waar ze mensen helpen en eventueel iets aan verdienen.

Naast mijn praktijk heb ik een online school! Reflexology4u (KLIK HIER)

Daar kan je voetreflexologie leren, op een degelijke manier. Je krijgt een stevige basis en de lessen verlopen hoofdzakelijk online op je eigen tempo. Het begint met de online basisopleiding en vervolgens stap je in de Academy.

Ook geef ik online cursussen aromatherapie. Dit begint bij de basis voor eigen gebruik en je kan er voor kiezen om het vervolg te volgen, namelijk Allround Aromatherapeut.
Maar hier start je sowieso met de online cursus aromatherapie!


Laat me nog even terugkomen op het lijstje met positieve herinneringen

Je moet namelijk weten dat ons zelfbesef, ons positieve of negatieve zelfbeeld en onze geloofsovertuigingen, uitgaan van hoe wij ons op een bepaalde manier herinneren. Als we de herinnering veranderen, veranderen we de hele persoonlijkheid!

Stressvolle of zwaarbeladen herinneringen eisen onze aandacht op en zorgen voor problemen in ons dagelijks leven. Maar ook minder stressvolle of angstige herinneringen kunnen sterk van invloed zijn op hoe we handelen en denken en hoe we ons voelen in bepaalde situaties.

Ons identiteitsbesef is gebaseerd op de herinneringen die we hebben en het verhaal dat we aan de hand van de herinneringen aan onszelf vertellen.

Vandaar dat het belangrijk is om de positieve aspecten in je leven in de verf te zetten!

Maar zodra je besluit om iets te veranderen in je leven, gebeurt er iets interessants. Als je een poging doet om je leven in een andere richting te bewegen, komen gevoelens van nervositeit, onzekerheid, frustratie,… aan de oppervlakte.

Dat komt omdat je tegen de innerlijke weerstanden tegen verandering aanloopt. Die innerlijke weerstanden heb je in het verleden op basis van je ervaringen gevormd. Als je volhardt, zal verandering optreden.

Al kan het voor jou gemakkelijker!

Ga aan de slag met etherische oliën.
Start via mij met de starterskit van Young Living (KLIK HIER) en ontvang van mij een persoonlijke coachingssessie GRATIS! Dit doen we online dus het maakt niet uit waar je ergens woont.

Maar laat me je helpen!

Het tweede deel van het jaar!

Mijn tweede deel van het jaar begon met de zomervakantie. Het lijkt alweer ver af maar het was een verademing dat de 2 oudste jongens een week op kamp konden. De zomervakantie was voor de rest vooral veel thuis blijven in onze eigen bubbel.

De opluchting van de eerste schooldag was groot!
Voor zowel de kindjes als voor ons!
Even iets normaler leven.
Ik nam me meteen voor om mijn dagen zo productief als mogelijk door te brengen. Ik werkte een aantal dingen af en ik realiseerde het samen studeren voor mijn studenten voetreflexologie. Opnieuw verbinding brengen. Heerlijk!

Focus op de toekomst, ook al is het niet steeds eenvoudig!

Er kwamen heel wat emotionele tegenslagen.
Maar ik hanteerde mijn principe… even je hoofd laten hangen mag maar het haalt niets uit!

Vooruit met het leven!
Ik gebruikte mijn etherische oliën nog intensiever. Zowel op emotioneel vlak als op fysiek vlak.

Copaiba en Panaway, uit de starterkit, zijn mijn goede vrienden wanneer ik mijn heb in mijn spieren. Mijn onesie is mijn favoriete kledingstuk omdat dit de warmte lekker bewaart. Een weldaad voor mijn spieren bij kouder weer. En als ik dan toch buiten moet… Tja, dan heb ik een warme dikke broek aan.

Mijn vermogen om te denken in oplossingen kreeg opnieuw een boost.
Weten en goed beseffen dat corona slechts een tijdelijke periode is in het leven, helpt me vooruit.

Maar nogmaals, het is niet altijd zo evident. Op Kerstavond ben ik als een pudding ineengezakt. De energie was ver te zoeken. De traditie om Kerstavond met mijn ouders te vieren beukte in mij. Voor de kindjes een uitgebreide aperitief met massa’s hapjes. En daarna de pakjes.

Ik ben blij dat we de gourmet uitgesteld hebben. En er een Kerstmaaltijd van gemaakt hebben. Het was gezellig en het heeft me gesmaakt. Durf je plannen te veranderen!


Eigenlijk was mijn Kerstavond een perfect voorbeeld van hoe herinneringen ons huidige leven kunnen bepalen. Daar is nog wat emotioneel opruimwerk nodig maar bewustwording is een goede start.

Naar deze avond kijk ik uit! Samen met de kindjes een feestje vieren en gezellig tafelen.
En morgen de nieuwjaarsbrieven!

Al wil ik vandaag nog genieten van elk moment dat 2020 me geeft!

Een bewogen jaar, maar niet per definitie een slecht jaar!
Eerder een jaar met dieptes, vlaktes en hoogtes.

Veel liefs en tot in 2021!

Hilde