Roep buikkrampen een halt toe

Buikkrampen, spastische darm, (verborgen) reflux,… Ze komen op de vervelendste momenten voor. Voor jezelf is het vervelend maar wanneer je een kindje hebt met deze klachten is het een ware strijd. Je gaat op zoek naar verschillende houdingen om het comfort te verhogen. Je probeert verschillend voedsel uit. Je weet niet goed wat werkt en wat niet. Je bent radeloos.

Laat me om te beginnen toch zeggen dat je eerst en vooral een arts moet raadplegen om een juiste diagnose te stellen. Ik verduidelijk dit even met een persoonlijk voorbeeld.

Hevige buikkrampen kan vele oorzaken hebben

Na mijn vierde zwangerschap had ik hevige buikpijn. Op zich was het een vierde en het eerste idee was: naweeën. Doorgaans, hoe meer kindjes je hebt, hoe meer je lichaam moet werken om opnieuw naar een “normale” toestand te komen.

Maar mijn gevoel zei dat het meer was. Misschien toch een blaasontsteking, want ook dat is iets dat veel voorkomend is tijdens en na een zwangerschap. Maar neen, een urinestaal wees toch uit dat het dat niet was… Tja…

Dan hadden we nog een optie, al strookten mijn symptomen niet meteen met de algemeen gelinkte klachten aan… een blinde darm ontsteking. Na een echo bleek mijn appendix er met spoed uit moeten. En dat 10 dagen na mijn bevalling.

Ik geef dit voorbeeld om je duidelijk te maken dat je niet zelf voor doktertje mag spelen! Gevolgen kunnen zelfs dodelijk zijn!

Enorm dankbaar ben ik voor de huidige medische kennis en behandelingen die er zijn. Dat neemt echter niet weg dat ik vertrouw in mijn 100% natuurlijke etherische oliën wanneer de eerste klachten of kwalen de kop op steken.

En in deze blog wil ik jou wegwijs maken in mogelijkheden bij buikkrampen bij baby’s en kinderen. Voor jezelf kan je de tips natuurlijk ook toepassen.

Buikkrampen

De nummer 1 etherische olieblend bij baby’s en kinderen is TummyGize.

TummyGize etherische olie is voor kinderen en ondersteunt een gezonde spijsvertering. Het is een verzachtend, kalmerend, ontspannend en rustgevend mengsel dat kan worden aangebracht op kleine buikjes.

Buikkrampen kunnen een lichamelijke oorzaak hebben, daarvoor moet je zeker eerst bij de arts langs! Maar een buik is erg onderhevig aan stress. En daarvoor is deze etherische olie ook heel geschikt.

Gebruik om kinderen (en dieren) te helpen bij het “verteren’ en loslaten van datgene wat hen hindert op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Dit is een zeer goede olie wanneer er een heleboel chaos, stress, verandering of overgang gaande is in de huiselijke omgeving. Of zelfs op school, clubs of bij sportactiviteiten. Stress kan een oorzaak zijn van buikkrampen!

Hoe gebruik je nu deze prachtige blend?

In elk geval dien je steeds te verdunnen. Omdat het over kleine kinderen gaat, verdunnen we zelfs op 100 ml drager. Een drager is een neutrale plantaardige olie zoals jojobaolie, amandelolie,… Of mijn favoriet V-6 van Young Living.

Etherische olie verdunnen bij babies

Massage, in zelfs zijn eenvoudigste vorm heeft een deugddoend effect op zowel het emotionele als op het fysieke welzijn. Ik maakte voor mijn collega eens een boeiende blog over de voordelen van massage (algemeen). Er is ook een mogelijkheid om een e-boek aan te vragen met massagemengsels.
KLIK HIER om een kijkje te nemen!

Roep buikkrampen een halt toe!

Wrijf de buik in van je baby met TummyGize een half uur voor de voeding. Dit is preventief tegen buikkrampen!

Een lichte buikmassage met TummyGize helpt bij darmkrampen en werkt troostend.

Doe in het avondbadje voor de laatste voeding 3 dr TummyGize. Gebruik nooit etherische olie rechtstreeks in water maar verdun in een scheutje volle melk, honing of een plantaardige basisolie.

Babybad met etherische olie

En natuurlijk één van mijn favoriete toepassingen: het inmasseren op de voetjes. Eigenlijk maakt het niet uit waar, maar wil je wat meer op de reflexzones werken dan is deze een hele goede plaats (zie afbeelding hieronder). En na het masseren de kousjes aan of de trappelzak in. Baby’s hebben de neiging om met hun voetjes te spelen, groot gelijk!!!

Maar wanneer er etherische olie aan de voetjes hangt kan het naar de ogen gebracht worden via de handjes. Eerst met de voetjes spelen en daarna voorbeeld met de handjes in de ogen wrijven omdat het moe is… Dit kan irritatie geven aan de ogen. Beter voorkomen dus!

Reflexzone baby met buikkrampen

En bij kleine kinderen blijft de diffuser ook een goede keuze!

In de diffuser wordt de etherische olie in minuscule druppels in de ruimte gebracht. Door dit systeem worden de etherische oliën optimaal in de bloedstroom gebracht. Lees ook: https://hildeschoonjans.be/eenvoud-daar-hou-ik-van-jij-ook/ In dit blog ontdek je meer over hoe etherische oliën in het lichaam komen. Zeker doorklikken!

Hoeveel druppels in de diffuser bij baby’s?

0-1 jaar: 1 druppel in de diffuser is op zich al voldoende. Kinderen zijn nog heel gevoelig en nemen de frequenties van de oliën snel op. In tegenstelling tot volwassenen, waar denken primeert. Wij denken sneller dat een druppel meer ook meer effect heeft. En eigenlijk is dat helemaal niet zo.

1-3 jaar: 3 druppels in de diffuser

3-6 jaar: 5 druppels in de diffuser

6-12 jaar: 8 druppels in de diffuser (al is dit qua geur héél intensief hoor)

Allemaal afhankelijk van type olie, je kindje, grootte van de ruimte,… Doe dus eerder een druppel minder er in en voeg na een half uur nog een extra druppel toe, dan meteen hoog te doseren. Leg uit aan je kind, hoe je de diffuser uit zet.

Etherische olie in de diffuser bij babies - TummyGize

Dit moet ik gewoon delen met jou!

Zo grappig, terwijl ik dit schrijf, zijn Tiechje (3 jaar) en Reitse (5 jaar) naar Bubble Guppies aan het kijken. Het gaat juist over buikpijn en het lichaam. Over slechte bacteriën die in de buik zitten. Reitse komt naar mij toe met een getrokken gezicht en zegt: “als je buikpijn hebt, dan betekent dit dat je slechte bacteriën hebt.” Hierop antwoord ik: “buikpijn kan ook van stress komen.” Maar mama is juist een blogje aan het schrijven over een olietje voor buikpijn. Eens ruiken?”

Tiechje komt naar me toe en neemt het flesje om te ruiken. Reitse houdt zich stoer en wilt eerst niet ruiken maar dan komt hij naar me toe, neemt het flesje en smeert op zijn buik. Jep, hier gebruiken de kindjes vaak puur vanuit het flesje!

OMG, zei je nu puur uit het flesje?

Als aromatherapeut kan ik dat niet toejuichen en ik adviseer dat nooit om puur te gebruiken. Gewoon omdat ik niet kan inschatten hoe jij of je kindje reageren op etherische olie! Mijn eigen kindjes is een ander verhaal. Ik weet dat Tiechje en Reitse pure etherische olie kunnen verdragen. Feiko (8 jaar) niet, want hij geeft aan dat het prikkelt. En Djurre (10 jaar) heeft genoeg aan het ruiken aan het flesje of een voetmassage (voetreflexologie) om tot rust te komen.

Zo zie je maar dat het echt allemaal verschillend is hoe mensen reageren op etherische oliën. Dus nogmaals geef ik mee als advies om eerst weinig te gebruiken en verdund!

Reitse ging dus meteen aan de slag met de TummyGize. Hij omschreef het als de tandpasta-olie. En inderdaad de Spearmint komt heel goed naar voor. En Tangerine komt ook naar voor. Maar dan ook weer, geur is iets subjectief.

Het verbaast me niets dat hij nu wat buikpijn heeft. Hij heeft er de vierde dag van een padelkamp op zitten. Reitse is best moe en hij zit al een week tussen kindjes die hij niet kent. In een andere omgeving durf ik niet direct zeggen omdat het kamp letterlijk naast de deur is! Zalig om te brengen en af te halen!

Dus deze avond zeker op tijd naar bed!
Zijn dosis TummyGize heeft hij al aangebracht op zijn buik.
Weg met buikkrampen!

Maar wanneer kies je nu voor welke olie?

Soms zijn blends gelijkend op elkaar. Een paar ingrediënten maken het verschil!
Hieronder een overzicht van 3 op elkaar lijkende blends, allemaal te gebruiken bij buikkrampen.

3 buikkramp blends op een rij

In mijn online cursus aromatherapie leg ik uit hoe je juist een keuze maakt voor een etherische olie. KLIK HIER voor meer informatie.

Digize ken je waarschijnlijk wel al want deze zit in de starterskit van Young Living. Heb je de kit nog niet en wil je hem graag bestellen, dan kan ik het je alleen maar aanraden.

In de kit zitten 12 etherische oliën die in je EHBO-kit hoort.

Wat zit er allemaal in mijn EHBO-koffertje?

 • 12 etherische oliën (bespreek ik dadelijk kort)
 • Een prachtige diffuser
 • 2 zakjes NingXia Red (een energieboost in een zakje)
 • Een rollerdop
 • Testflesjes
 • Catalogus met extra gebruiksmogelijkheden

Starten met dit EHBO-koffertje heeft zo veel voordelen!

 • Gratis workshops
 • (e-) boeken, ook gratis
 • En gratis persoonlijke begeleiding van minstens 3 oliefans

Even een overzicht van mijn 12 EHBO-oliën:

 • Copaiba = brengt rust, ontstekingen, huid- en haarverzorging
 • Digize = spijsvertering ondersteunend (dus ook bij buikkrampen)
 • Frankincense = huidverzorging, ontspanning/meditatie en zuiverend
 • Lavender = brengt evenwicht, huid- en haar ondersteunend, spieren en gewrichten
 • Lemon = zachte verfrissing, concentratie, reinigend
 • Orange = geeft zoete dromen, stimuleert speelsheid, minder piekeren
 • Panaway = ondersteuning bij het bewegingsstelsel, spieren, gewrichten, botten, blauwe plekken
 • Peppermint = focus en energie, spijsverteringsstelsel ondersteunend
 • Purification = neutraliseert geurtjes, zuiverend
 • R.C. = ondersteunt het ademhalingsstelsel, meer energie en daadkracht
 • Stress Away = kom in je kracht, zorgen en angst verminderen, rust in je hoofd
 • Thieves = de NR 1 bij ziektekiemen!

Er zijn zo veel mogelijkheden!

En daar ondersteun ik jou graag mee!

Ik kan het je alleen maar aanraden om mee op avontuur te gaan!

De veelzijdigheid van de etherische oliën, fenomenaal!

Hoe gebruik ik etherische olie?

Ik gebruik etherische oliën in mijn huishouden, voor de kinderen, ter verlichting van klachten en kwalen bij mezelf en mijn gezin,… Echt!

In mijn praktijk gebruik ik de diffuser voor een lekker geurtje bij het binnenkomen. Natuurlijk ook met een extra werking. Maar een collega merkte nog op: “als je hier binnen komt, dan ruikt het altijd zo lekker. Eigenlijk is dat wel aangenaam binnenkomen. Ik zou dat precies ook kunnen doen in mijn praktijk!”

Maar die lekkere geurtjes hebben naast hun fysieke werking ook een emotionele en mentale werking. Ze hebben héél veel van mijn cliënten ondersteund!

(Net als ze mij hebben ondersteund toen ik diep intens vermoeid was)

Oh, ik kan niet omschrijven hoe ik jou deze prachtige starterskit toewens!

Durf jij ja te zeggen tegen jezelf?
En durf jij een investering te doen van 188 euro?

Laten we samen groeien en op olie-avontuur gaan!

Zeg ja en stuur me een mail met je contactgegevens: Voornaam – Familienaam – Adres – e-mail – GSM-nummer – Geboortedatum – Persoonlijk of zakelijk gebruik – BTW-nummer (indien van toepassing)

Nadat je alles ingevuld hebt, koppel ik jou aan de groothandel en bestel de kit voor jou. Je zal dan meteen ook een aantal mailtjes ontvangen, waaronder een betalingsuitnodiging via overschrijving.

Wil jij de etherische oliën uit proberen?

Ga via mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Wanneer jij je registreert als lid (zeker doen want dan is alles 24% goedkoper) moet je wel goed kijken dat je mijn gegevens ziet als persoon van aanmelden. Zo ben je zeker dat je mijn begeleiding krijgt! Mijn lidnummer is: 16114238 mocht je het nodig hebben.

Nog even verder over TummyGize!

Het optimaliseren van het spijsvertering heeft tal van voordelen. Er is een link tussen de darmen en de hersenen. De laatste jaren wordt hierover steeds meer onderzoek gedaan. Via de Nervus Vagus, de tiende hersenzenuw staan de hersenen en de darmen in verbinding.

Ook wanneer je naar de vorm kijkt, zie je een gelijkheid. Er bestaat een theorie dat vormen die gelijkend zijn, nauw met elkaar verbonden zijn. Deze theorie wordt ook gebruikt in voetreflexologie. Bijzonder boeiend maar dat zou me nu te ver doen afdwalen over het thema buikkrampen.

Leren en studeren

Darmen en hersenen

De conditie van de darmen beïnvloeden de hersenen via o.a. de neurotransmitter serotonine. Een verandering van serotonine kan een invloed hebben op zowel de darm-, als op de hersenfunctie.

Wanneer we opnieuw terugkeren naar baby’s dan weten we dat de hersenen van een baby in gewicht slechts 25% bedraagt t.o.v. een volwassene. Bij de geboorte wegen de hersenen ongeveer 350 gram. In het eerste levensjaar verdubbelt dit gewicht ruimschoots tot ongeveer 900 gram! Zenuwcellen zoeken connectie met elkaar en er worden verbindingen gemaakt. Deze verbindingen worden beïnvloed door de hormonen die in het bloed circuleren.

En hormonen worden o.a. beïnvloed door de signalen van de Nervus Vagus. Denk maar aan het mechanisme dat in werking treedt bij stress.

Wetenschappers weten nog lang niet alles over het menselijk lichaam. Elke dag worden nieuwe ontdekkingen gedaan. Maar het belang van de darmen is fenomenaal! Spannend wat men nog allemaal gaat leren over buikkrampen!

Heb dus aandacht voor je darmen en dat van je kind!
Gebruik TummyGize om je kind te ondersteunen in zijn/haar volledige ontwikkeling.

Wist je dat je…

Wist je dat kinderen met leesproblemen vaak een kleiner hersenschors hebben en minder verschil tussen de linker- en rechter hersenhelft? Het is juist in de hersenschors dat in het eerste levensjaar de zenuwcellen dendrieten (verbindingen) vormen.

Lezen is meestal een kwestie van oefening in een schoolomgeving en verder oefenen thuis. Ook dit zijn verbindingen die worden gelegd in de hersenen. Elk probleem op school of thuis kan een grote invloed hebben op de ontwikkeling van de leesvaardigheid. Gebruik etherische oliën om het welzijn van je kind te vergroten!

Reden tot medische ongerustheid is veelal als een kind meer dan twee jaar later kan lezen dan leeftijdsgenoten. Jongens hebben vaker problemen met lezen alsook kinderen uit een lagere sociaaleconomisch milieu of grote gezinnen (oepsie…)

Naast TummyGize zijn volgende producten aan te raden om je kind te ondersteunen:

KidScents® MightyZyme 90 ct (325908)
KidScents® MightyPro 30 ct (30454)

Adviseer steeds een arts bij klachten en kwalen!
Ik kan het niet genoeg herhalen!

Serotonine en depressie

Het is te belangrijk om zomaar links te laten liggen. Maar bij vele vormen van depressie ziet men dat er een tekort is aan serotonine waardoor de zenuwoverdracht niet optimaal kan gebeuren. Al zijn er nog meer oorzaken van depressie. Dit is echt een complex gebeuren. Daarover later meer, dus blijf me zeker volgen!

Maar voorlopig wil ik je al uitnodigen om je darmen te verzorgen.
Ontdek in deze blog hoe ik dat doe! KLIK HIER!

Tot slot…

In deze blog deelde ik al heel wat informatie over de wonderlijke blend TummyGize en over buikkrampen.

Tot slot wil ik nog iets bijzonder belangrijk vertellen over deze blend!

Namelijk deze blend mag je niet gebruiken op de huid en daarna in UV-stralen. M.a.w. het is een blend die fototoxisch is door de Tangerine.

Dus niet even buikje insmeren met TummyGize en dan met een ontbloot bovenlichaam in volle zon spelen. Vandaar dat ik toch een grote voorstander ben van een basiskennis van aromatherapie wanneer je aan de slag gaat met etherische oliën. KLIK HIER!

Etherische oliën zijn echt een pracht product van de natuur en ik ben er vol lof over! Iedereen zou ze moeten gebruiken in het leven. Maar aromatherapie is het geïnformeerd en gecontroleerd gebruik van etherische oliën.

Vandaar dat ik via mijn blogs mensen wil inspireren.
Je mag mijn blogs delen, maar niet blindelings kopiëren.

Klik zeker ook door naar blogs waar ik naar verwijs omdat ik nog dieper ga op bepaalde begrippen. Wil je meer weten over fototoxische eigenschappen, lees dan deze blog (KLIK HIER)

Geniet van je etherische olie avontuur en blijf me volgen!

Laat je gegevens hieronder achter om nog meer te ontdekken over bewust leven met etherische olie.

Iets geleerd uit deze blog over buikkrampen, geef mijn blog dan een duimpje.