Constipatie? De verlossing is nabij – lentedetox

Constipatie… Ongeacht waarvoor mensen komen voor voetreflexologie, merk ik dat er een verstoring is aan de dikke darm. Wil dit meteen betekenen dat er grote problemen zijn… Neen hoor! De dikke darm staat algemeen gezien voor het loslaten.

En in het leven valt er heel wat los te laten. Het begint al moeizaam voor sommigen wanneer de kaka niet meer in de pamper moet maar opeens op een potje of op het toilet. Op latere leeftijd hebben heel wat mensen moeite om hun grote boodschap te doen op een toilet ergens anders dan thuis. Internen of kinderen die op kamp gaan, houden zich op tot ze opnieuw thuis zijn.

We kunnen er eens mee lachen, maar uiteindelijk leer je op jonge leeftijd dat loslaten toch niet zo eenvoudig is. Zelfs verbonden is met schuldgevoel. Hoe schuldig voelen vele mama’s zich als ze hun kind afzetten in de kinderopvang. Tja, ook al wil je graag opnieuw aan het werk en je eigen leven opnieuw oppakken (want jij bent meer dan enkel en alleen een mama), ergens knaagt het. En al helemaal wanneer je kind de grootste krijsen naar boven haalt en dikke tranen laat rollen over de wangen. Ook dat is loslaten!

Loslaten is niet eenvoudig!

Maar tegen constipatie heb ik wel een ideaal middeltje!
Dus ook als jij begonnen bent aan je lentedetox, dan hoort dit er zeker bij!

De standaardregels blijven wel van tel hé!

Verzorg je lichaam d.m.v. handreflexologie!

Vraag nu mijn GRATIS mini-e-cursus aan en ga er mee aan de slag!
Laat hieronder je gegevens achter.

Handreflexologie

Constipatie komt vaak voor!

Constipatie komt meer voor dan we denken. Vooral ook omdat niemand praat over zijn/haar “dagelijkse” boodschap. Dat terwijl we er zoveel woorden voor hebben!

 • Afgaan
 • Afleggen
 • Beren
 • Drukken
 • Je behoefte doen
 • Je bevoeg doen
 • Kakken
 • Nr. 2
 • Poepen
 • Schijten

Ik heb ze maar op alfabetische volgorde gezet omdat ik heus niet wist welke op de eerste plaats te zetten. Het blijft een taboe! Al moet ik zeggen dat het taboe steeds meer weg valt met 4 kinderen in huis waarvan 3 jongens. Ja ja, die zijn daar toch net iets opener in… Vooral als het allemaal vlot gaat…

Maar bij constipatie worden ze net iets stiller.
OK, stilte in huis daar kan ik van genieten. Maar niet als dat betekent dat ze last hebben van constipatie.

Bij constipatie blijven afvalstoffen langer in je lichaam dan nodig is. Hierdoor worden bepaalde (toxische) stoffen opnieuw opgenomen. Niet goed dus!

Maar mijn ideaal middeltje tegen constipatie is een snoepje…
Een snoepje dat je eenvoudig zelf kan maken!

Benodigdheden

 • 1 kop gesmolten kokosolie
 • 1 maatje Balance Complete
 • 1/3 citroensap
 • 2 el honing
 • Siliconen vorm voor snoepjes
 • Staafmixer en kom

De hoeveelheid citroensap en honing kan je aanpassen volgens smaak. Al hou ik me aan het basisrecept en pimp alles met 3 tot 10 druppels etherische olie.

Voorbeelden van etherische olie

 • Thieves: 3 dr om je immuunsysteem te ondersteunen
 • Peppermint: 3 dr om je spijsvertering te ondersteunen
 • Lemon: 5 tot 10 dr om extra te detoxen
 • Orange: 5 tot 10 dr voor smaak en vrolijkheid

Deze etherische oliën zitten allemaal in de starterskit van Young Living!
KLIK HIER voor meer info en om het onder mijn begeleiding te ontdekken.

Mijn ideaal middeltje tegen constipatie is een snoepje

Hoe maak je het?

Plaats de siliconenvormen in je diepvries gedurende een uur. Dit om ze goed af te koelen en er voor te zorgen dat de mix van dadelijk niet de tijd krijgt om zich opnieuw in lagen te verdelen.

Na dit uur…

Doe de ingrediënten in de kom en mix alles door tot een homogene massa. Giet vervolgens deze mix in de koude vormen en plaats ze meteen opnieuw in de diepvries gedurende een ruim uur. Na dit uur kan je de snoepjes uit de vorm nemen.

De snoepjes bewaar je best in de koelkast.

Geniet van je snoepjes en van je verlossend gevoel!


Wanneer je aan de slag gaat met Balance complete, ICP en/of andere voedingssupplementen, dien je steeds aandachtig te zijn voor een algemene gezonde levensstijl.

Bij het opstarten van een gezonde levensstijl is het mogelijk dat je lichaam hierop reageert door in eerste instantie minder aangename signalen. Op zich is dit een teken dat je lichaam een evenwicht aan het zoeken is.

Deze signalen zijn van tijdelijke aard. Indien ze langer aanhouden en/of wanneer je ongerust bent, dien je steeds een arts te raadplegen. En de voorgeschreven behandeling op te volgen.

Het is het einde van de winter en het begin van de lente waardoor de (buik)griep nog in volle opmars is. Het kan dus een loutere toevalligheid zijn dat je ziektesymptomen vertoont in het begin van een zuiveringskuur!


Wil je etherische oliën bestellen?

Ga langs mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Wanneer jij je registreert als lid (zeker doen want dan is alles 24% goedkoper) moet je wel goed kijken dat je mijn gegevens ziet als persoon van aanmelden. Zo ben je zeker dat je mijn begeleiding krijgt! Mijn lidnummer is: 16114238 mocht je het nodig hebben.