Weg met je allergie deze lente!

Allergie en snotteren, dat is deze lente niet van tel. Tenminste, als je deze blog leest en de gegeven tips opvolgt! Zullen we eerst eens bekijken wat een allergie is? Ik vind het belangrijk dat je de diepere achtergrond kent. En niet enkel de symptomen. Vanuit deze kennis kan je dieper werken! Meer effect bereiken.

Wat is allergie?

Allergieën beschouwen we als een stoornis in de stofwisseling. Ongeacht of het gaat over hooikoorts, allergie voor levensmiddelen of dieren. De stofwisselingsstoornis betekent in eerst instantie dat er een overgevoeligheid is voor een allergeen (een bestanddeel van een natuurlijke of kunstmatige stof die allergische reacties veroorzaakt).

Dit is een stukje tekst uit mijn ReflexologyAcademy4u.
Deze academie is een online vervolgopleiding van de basiscursus voetreflexologie.
Dus als je er meer over wilt weten, verwijs ik je graag naar daar.

Het stuk over allergieën gaat verder en ik ga dus ook nog even een stuk delen, al hoef je geen punthoofd te krijgen als je er nu weinig van snapt. De moeilijke woorden werden in eerdere delen van de cursus reeds besproken.

Bij elke allergische reactie komt het weefselhormoon histamine vrij. Histamine komt in het lichaam op een aantal plaatsen voor. De meeste histamine komt niet vrij voor maar zit in speciale blaasjes in mestcellen en in basofiele granulocyten. Mestcellen zijn gespecialiseerde cellen die zich bevinden in weefsels die in contact staan met de buitenwereld: de huid, de longen, het maag-darmkanaal, hersenen. Het is de taak van histamine om bij weefselletsels te zorgen dat de leucocyten de beschadigde plaats snel bereiken om de ziekteverwekkers te verwijderen.”

Even het bovenstaande kaderen zodat je er toch iets van verstaat.

En nu in het Nederlands…

In het lichaam zitten verschillende mechanismes die er voor zorgen dat we niet ziek worden van alle bacteriën, virussen, schimmels,… die in de lucht hangen, die we overdragen van mens op mens,… Gelukkig hebben we geen microscopische ogen, want dan zouden we allemaal smetvrees hebben.

Om er voor te zorgen dat we niet steeds ziek worden, hebben we in ons lichaam een systeem dat we algemeen benoemen als het immuunsysteem. Het immuunsysteem is dus een verzamelnaam van mechanismes die er voor zorgen dat indringers geen kans maken.

Immuunsysteem ondersteunen

In het immuunsysteem zijn er mechanismes die indringers herkennen. Ze sturen een boodschap naar andere cellen die deze indringers zullen vernietigen of opeten en dan zijn er nog enkele mechanismes die er voor zorgen dat de restanten worden afgevoerd. Het is bijzonder complex! En daardoor zijn er ook veel fouten mogelijk in onze afweer.

Eén van deze fouten is een allergie. Hier worden bepaalde stoffen door het lichaam erkend als gevaarlijk/levensbedreigend. Het lichaam zet alles op alles om deze stoffen onschadelijk te maken. Ook al betekent dit dat er hele nare symptomen komen.

Er is een totale ontregeling van de stofwisseling. Stofwisseling is trouwens ook weer een verzamelnaam. Je volledige lichaam is in de war!

Niet enkel je lichaam is in de war bij een allergie

Je lichaam reageert buitensporig op de lichaamsvreemde stof. Maar niet enkel het lichaam reageert. Ook je gedachten hebben zich ingesteld op het mogelijks krijgen van een allergische reactie. En hoe gevaarlijk deze kunnen zijn. Lees ook mijn blog over angst voor beien en wespen (KLIK HIER)

Door gedachten vererger je bepaalde reacties in je lichaam. Dus een allergie is niet enkel een fysieke aandoening, maar dient in zijn geheel bekeken te worden!

Tijd voor een reset

Heel wat mensen zijn allergisch voor huisstofmijt. Op zich ben je niet allergisch voor deze microscopische diertjes maar voor hun uitwerpselen. Deze diertjes leven van stof. M.a.w. dien je stof in huis te verminderen! Stof voorkomen lukt niet. Lees mijn blog over stof (KLIK HIER)

Ben je allergisch aan bepaalde voeding(stoffen), kuisproducten, parfums,… probeer deze zoveel als mogelijk te voorkomen.

Neem je voorgeschreven medicatie want de tips die ik geef ondersteunen je!
In eerste instantie naar een gezondere levensstijl om zo je immuunsysteem terug te resetten en op te bouwen. Sommige tips geven op korte termijn resultaat en andere op langere termijn. Je afweermechanisme bouw je niet op in 1,2,3!

Hypnose en allergie

Zorg er voor dat je je hoofd al niet op hol brengt door zelf in je hoofd dingen in te prenten. Zoals: “het pollenseizoen komt er aan, ah neen, ik ga weer veel last hebben. Mijn ogen gaan tranen en ik ga weer een doos zakdoeken per dag nodig hebben.”

Je geest is bijzonder krachtig. Vanuit hypnose is het mogelijk om allergieën te verminderen (of zelfs helemaal de kop in te drukken). Hiervoor zijn gemiddeld 3 tot 5 sessies nodig, afhankelijk van hoe jij reageert. Hypnose is zo een prachtige techniek! Er zijn zo veel mogelijkheden… Dus ook voor allergie. Wanneer je allergie gebonden is aan bepaalde periodes, dien je 2 maand op voorhand een eerste keer langs te komen. Zo hebben we de mogelijkheid om de sessies op te bouwen.

Maak dus nu je afspraak!
Stel niet uit!

Ja, ik moet het er bij schrijven omdat ik weet dat er heel wat mensen mijn blogs lezen en me volgen, helemaal prima, maar pas na enkele jaren een afspraak maken. Dus, nu is gewoon het juiste moment!

afspraak maken met Hilde Schoonjans

Voetreflexologie en allergie

Een andere mogelijkheid is, om je immuunsysteem een reset te geven via voetreflexologie. Voetreflexologie is een meerwaarde om tal van kwalen en klachten te verminderen. Het wakkert je innerlijke arts opnieuw aan en brengt je lichaam in evenwicht. Dit is een manier om resultaten te krijgen op langere termijn. Dus verwacht niet dat je langs komt en dat jij je meteen weer 21 jaar voelt! Ook hier zijn enkele sessies nodig. In het begin is dit één keer in de week en wanneer jij je zelf beter voelt, bouwen we dit af. Eén keer om de twee weken, om de drie weken,… Ideaal is om jezelf daarna een voetreflexologie te gunnen om de vijf à zes weken.

Jouw lichaam is een prachtig iets!
Er schuilt zo veel kracht in!
Maar soms zit die kracht diep verborgen!
Samen halen we die kracht terug naar boven!
Het is maar hoe jij het verkiest…

Kies je voor voetreflexologie of toch liever voor hypnose?
Beiden hebben hun voordelen en nadelen wanneer je ze vergelijkt met elkaar.
Al zou ik eerder zeggen dat ze vooral veel voordelen hebben in het algemeen.

afspraak maken met Hilde Schoonjans

Honing bij allergie

En deze tip kan je makkelijk combineren met de andere mogelijkheden. Gebruik honing als therapie! Natuurlijk niet zomaar honing! Je honing moet afkomstig zijn van een imker bij jou in de buurt. Want de beitjes die maken honing van de planten uit de buurt, waar jij juist allergisch op reageert. Je lichaam went aan deze stoffen.

Bovendien heeft honing nog tal van andere voordelen!
Hoog tijd om de beien opnieuw de erkenning te geven die ze verdienen!

Honing bij allergie

En de honing kan je bovendien extra krachtig maken door er etherische olie aan toe te voegen.
Lees maar even verder.

Etherische olie bij allergie

Etherische oliën kan je heel ruim inzetten. Het leuke is dat het eenvoudig en snel werkt. Bovendien zijn er zoveel verschillende toepassingsmogelijkheden dat er vast wel een goede voor jou tussen zit. Eentje die jij perfect kan integreren in jouw leven.

Wil je het helemaal goed doen, dan heb je een ommezwaai van levensstijl nodig. Een leven zonder chemicaliën. Deze belasten je immuunsysteem enorm. Je lichaam heeft heel wat energie nodig om deze chemicaliën uit je lichaam te zuiveren.

Natuurlijk moeten we realistisch zijn. Een leven zonder chemicaliën is niet meer haalbaar. Schadelijke stofdeeltjes zijn overal terug te vinden. We hebben er niet altijd controle over.

Maar over sommige dingen hebben we wel controle. Zoals de producten die we in huis halen. Wil je er meer over weten, volg dan zeker mijn webinar over etherische oliën. Aanmelden doe je heel eenvoudig door je gegevens hieronder achter te laten. Na het aanmelden ontvang je een mail met alle informatie en nog veel meer.

Dit trio is super!

Algemeen voor allergie wordt een combinatie van deze drie etherische oliën naar voor geschoven: Lavender, Lemon en Peppermint. Deze drie zitten ook in de starterskit van Young Living, dus nu is het echt tijd om ja te zeggen tegen jezelf en tegen je gezin!
Maak deze investering!

Ik versta dat het klinkt alsof het veel geld is, maar ik beloof je dat als je echt aan de slag gaat met de 12 etherische oliën uit de starterskit, dat er een volledig nieuwe wereld voor je open gaat.

Starterskit Young Living

Je mag me blijven volgen, mijn blogs blijven lezen, maar zolang je geen actie onderneemt of actie blijft uitstellen, zal er niets aan je huidige situatie veranderen.

En jij verdient een mooi leven!

Elke vrouw (en man) verdient een mooi leven. Dat mooie leven is ook mogelijk!
Alleen dien je de moed te hebben om het op te eisen en dus te kiezen voor jezelf.

Young Living is niet enkel wat etherische oliën, het is een levensstijl, een mogelijkheid tot vriendschappen opbouwen, jezelf ontwikkelen, het is mogelijk om je inkomen een boost te geven,…

KLIK HIER om meer te ontdekken over de starterskit!

Etherische oliën kan je inzetten op verschillende manieren.
Wanneer het over allergieën gaat is een neusinhalator mijn favoriet!
Je kan het overal mee naartoe nemen en het is super zuinig.

Een druppel van elk op het staafje, dit in de inhalator steken, dopje erop en klaar.

Ik ben er helemaal dol op en onze kinderen ook. We benoemen het als een ruikbuisje. Zo een buisje kan je dus heel gemakkelijk mee geven met je kind naar school, op uitstap,…

Voor jezelf ideaal voor in de handtas.

Een andere manier is werken met een rollon. Op deze wijze komen de etherische oliën via de huid in je bloedbaan terecht en natuurlijk ook via je neus. Want wanneer je het aanbrengt ruik je het automatisch.

Rollonflesjes bestaan in verschillende maten. Wanneer ik een recept deel met jou zal dit steeds zijn voor flesjes van 10 ml. Wanneer je een ander formaat hebt, dan dien je het om te rekenen. Dit doe je via “de regel van drie”. Deze regel heb ik trouwens ook uitgelegd in mijn online basiscursus aromatherapie, zodat je echt zonder voorkennis etherische oliën kan toepassen. Op een veilige manier en vol zelfvertrouwen! KLIK HIER voor meer informatie.

Alvast enkele richtlijnen:

  • Kinderen 6-23 maanden: 3 dr op 10 ml draagolie
  • Kinderen 2 tot 5 jaar: 3-6 dr op 10 ml draagolie
  • Kinderen 6 tot 11 jaar: 6-9 dr op 10 ml draagolie
  • Vanaf 12 jaar: tot 20 dr op 10 ml draagolie

Je kan verhalen horen van mensen die etherische oliën puur op de huid gebruiken. Wanneer je een starter bent, zou ik dit niet adviseren. Leer eerst de etherische oliën kennen en waarvoor je ze kan gebruiken. Ontdek hoe jij en je gezin reageren op de etherische oliën.

Je moet namelijk weten dat etherische oliën samengesteld zijn uit atomen en moleculen en dat deze reageren in je lichaam. Aangezien elke mens net iets anders is, werkt de etherische olie voor ieder persoon net iets anders.

Een mis opvatting is bijvoorbeeld dat Lavendel ontspannend werkt. Dit is een veralgemening, maar klopt voor heel veel personen niet.

Wil je meer weten over het gebruik van etherische oliën, dan adviseer ik je om mijn online cursus aromatherapie te volgen. KLIK HIER voor meer info.

Cursus aromatherapie

Nog even dit: merk je dat het trio te weinig effect heeft, dan kan je er wat extra power bij steken door Cypress en Wintergreen toe te voegen. Dit is voor de gevorderden !!!

In elk geval dien je voorgeschreven medicatie in te nemen en advies van je arts op te volgen.