Just be – een overzicht van de week

Just be, just me, het hoeft niet altijd vol glamour en glitter te zijn in het leven. Eigenlijk is een rustige week met de kindjes helemaal top. Al begint het thuis blijven opnieuw wat door te wegen. Vooral de kindjes zijn echt uitgekeken op alles en vooral op elkaar.

Maar toch proberen mijn man en ik er het beste van te maken. Ook oma heeft deze week een stevige wandeling gemaakt met de kindjes. Maar wel in Lokeren! Jaja, we blijven in onze buurt! 😉

Hoe was jouw week?

Dus als je me zou vragen hoe de week is gelopen dan zal ik waarschijnlijk zeggen: “niets bijzonders”. Al wil ik toch even stil staan bij de leuke en bijzondere momenten van deze week.

Vorige week maandag ben ik best wel een tijd bezig geweest met mijn blog over huisdieren (KLIK HIER). Mijn focus lag vooral op de PC, mailtjes beantwoorden,… Een leuk berichtje kwam mijn richting uit net voor de middag. Een collega, die nog bij mij voetreflexologie volgde (meer info over mijn opleiding KLIK HIER) had last-minute geen kindjes in huis en vroeg of ik in de mogelijkheid was om haar een voetreflexologie te geven. Super leuk dus! Want het was al meer dan 8 jaar geleden dat ik haar had gezien!

afspraak maken met Hilde Schoonjans

Dinsdag… Tja… wat hebben we dinsdag nu weer gedaan… Die dag ben ik precies kwijt… En ik meng de dingen een beetje door elkaar wat we wanneer gedaan hebben. Eigenlijk goed want dat bewijst dat we helemaal los komen van tijd en ruimte. Wat op zich een perfect vakantiegevoel is!

Oh ja, mijn man heeft samen met de kindjes de berging helemaal leeg gemaakt en opnieuw geordend. Best gek hoeveel een mens heeft! Maar geen dingen die schandalig over datum zijn en we moesten weg gooien, dus daar ben ik best trots op. Zelf nam ik een dosis rust.

Woensdag was het voor de kindjes dan de fikse wandeling door de bossen in Daknam. Samen met oma. Elk een flesje water mee en een koek. De pijntjes en schrammetjes kregen ’s avonds een beetje Lavender. Al was het deze keer meer om de gemoedsrust te sussen.

Ik had opnieuw een last-minute voetreflexologie. Zalig! Een dochter van een collega deze keer. Even een ontspanmoment voor het studeren voor de tweede zit. Omdat je met geuren associaties legt, gaf ik een ruikbuisje mee. Ze koos Lavender.

Door het ruiken aan een etherische olie tijdens het studeren leg je een associatie tussen de leerstof en de geur. Wanneer je deze geur opnieuw ruikt vb. tijdens het examen, dan komt de leerstof sneller naar boven. Zo zie je maar, etherische oliën kan je op zoveel verschillende manieren gebruiken.

Maar wat een heerlijk moment om de kindjes even uit huis te hebben. Gewoon stilte!

We zitten al over de helft van de week!

Donderdag was het een rustige dag. Mijn mama kwam mosseltjes brengen. Ze waren heerlijk! Terwijl ze in Nederland waren heeft ze voor mij enkele omslagen gepost. Wist je dat je van mij een boekje krijgt over de etherische oliën uit de starterskit wanneer je via mij een kit aanschaft? KLIK HIER voor meer info over de starterskit! Het is eigenlijk één van de beste investeringen die ik ooit deed in mijn leven. Want in de starterskit zit ook de etherische olieblend Purification. Deze heb ik gebruikt toen ik de mosseltjes klaar aan het maken was. Een papieren zakdoekje langs elke kant van het fornuis, met daar 2 druppels Purification op. De mosseltjes aten we buiten want het was mooi weer.

Al hadden de kindjes niet zo een grote eetlust. Ze waren zenuwachtig want we zouden voor het eerst een nachtje in een tent slapen in onze tuin… Voor het slapen gaan speelden de kindjes nog een kaartspelletje. Lees mijn blog ook over onze favoriete kaartspelletjes. KLIK HIER.

Vakantie in eigen tuin

Op donderdag kwam er ook nog een nieuwe blog uit. Ik schrok toen ik las dat er antivries in deodorant zat. Tijd om daar een alternatief voor te zoeken want een leven vol chemicaliën maakt je ziek. Langzaam maar zeker! Vandaar dat wij stilletjes aan over schakelen naar gezondere alternatieven.

Vrijdag was een bijzonder opstaan. Met de zon op de tent. Het was een extreem warme dag. Voor mezelf echt lastig. Gek genoeg heb ik overal pijn als het kouder en killer is… maar te warm hoeft ook weer niet want dat maakt me misselijk.

De tenten moesten wel opgeruimd worden want de weersvoorspelling was regen voor zaterdag rond 7 uur ’s morgens. 2 nachten in de tent zat er dus niet in.

Achteraf gezien heeft het de nacht van vrijdag op zaterdag alleen maar gebliksemd en gedonderd. De regen bleef achterwege. Hier toch… Zonde want onze tuin ligt kurkdroog. De natuur kan wel een goede regenbui gebruiken. Het voordeel is dat we het gras niet moeten afrijden. Dat is weer al even geleden. Maar ook dat gingen we sowieso minder doen om de insecten meer kans te geven. Zo merk ik toch al meer vlinders in onze tuin t.o.v. een aantal jaar geleden.

Volgend jaar wil ik toch tijdig meer bloemen zaaien voor de vlinders. Dit jaar was ik wat te laat vrees ik. Ook spannend wanneer onze zonnebloemen gaan bloeien want op andere plaatsen zag ik al mooie exemplaren.

Zo zie je maar, wij hadden geen bijzondere week. Just be in the moment.

Het weekend begint

Op zaterdagvoormiddag stond ik achter het kookvuur. Spaghetti. Ik blijf het gewoon lekker vinden! Ik stond wel op met barstende hoofdpijn. Waarschijnlijk nog wat van de warmte van de dag ervoor.

Echt waar! Vrijdag heb ik meer gezweet dan wanneer ik naar de sauna ga. Al is dat een eeuwigheid geleden. ’s Middags heb ik geslapen. Daar had ik echt nood aan!

’s Avonds toch een me-time moment genomen. Een voetbadje met etherische oliën (Stress Away), mijn haakwerk erbij en de film Moulin Rouge. Gek hé dat die film ondertussen al 19 jaar is!!!

En dan was het zondag! Wat vliegt een week snel om. We zijn ondertussen ook al aan de tweede helft van de vakantie. Ik trok met Feiko het veld in om leuke foto’s te nemen voor mijn blogjes. Hoewel hij nog maar 8 jaar is, heeft hij er feeling voor. Het was een leuk momentje tussen mama en zoon. En hij was helemaal trots want hij mocht aan de slag met het grote toestel.

Deze foto’s vind ik echt leuk geworden! Speels en ontspannen!

Me, myself and I

Oh ja, als we dan toch het fototoestel in handen hebben moet er mee worden “gesmost”. En neen, eigenlijk mag het niet want mijn fototoestel is geen speelgoed! Maar ze zijn toch grappig, Feiko zijn selfies!

Feiko zijn selfies

Just be, een overzicht van mijn week

De NingXia Red neem ik elke dag en ook een aantal supplementen.

Deze las ik deze week en vond het een goede tip:

De noodzaak voor kwalitatieve supplementen en antioxidanten is zoals transport. Wanneer je door het leven gaat aan een gemiddelde snelheid, is het zoals fietsen.

Je fiets heeft 2 wielen, jij hebt nood aan 2 flessen NingXia Red per maand. Maar wanner je behoefte hebt aan meer supplementen door een versnelling in je leven, meer stress, ongezonde voeding, veel fysieke activiteit in je leven,… dan heb je behoefte aan 4 wielen zoals aan een auto. Dus ook 4 flessen NingXia Red per maand!

Komt uit “A Doctor’s Guide to Essential Rewards”

En deze vond ik ook wel een leuk idee! Uit luchtigere literatuur namelijk de Libelle van deze week 😉 Het verhaal van Leen uit Zonhoven met als kop “Op varkentjes-dag eten alle kinderen zonder handen”.

Het komt er op neer dat haar ouders al 10 jaar lang in augustus een zomerkamp organiseren voor hun 9 kleinkinderen. Ze doen samen low-budget uitstapjes, spelen spelletjes, fietstochtjes,… Er is maar één slaapkamer!!! dus het is een volksverhuizing om een slaapzaal in te richten.

De kindjes maken tijdens zo een kamp nooit ruzie! Want ze zien elkaar weinig doordat ze ver uit elkaar wonen.

Hoe tof is dat verhaal. Ik las het artikel zelfs voor aan mijn man en vond het ook eentje om te onthouden voor later! Maar dat is wel verre toekomstmuziek!

Eerst maar eens de dichtere toekomst bekijken en opnieuw mijn droombord bijwerken. Ik ga nog eens naar de training kijken van mijn collega Katinka. Natuurlijk weet ik het allemaal zelf al, maar een herhaling van iemand anders kan nooit kwaad. Zo worden er toch weer dingen naar boven gebracht… Tijd dus om de week te starten met het uitwerken van mijn droombord!

Doe je ook mee?
Het is een GRATIS training en je kan het HIER aanvragen en meteen volgen.

Benieuwd…

Het blanco leven - droombord

Zondagmiddag hadden we nog een spontaan feestje, een mini-fuif op de kamer van de kids! De muziek hard en dansen maar! Zo zie je dat geluk in kleine momenten zit.

Fijn dat je er bij was en wil je meer lezen?
Geef dan zeker een duimpje!