Meer water drinken met deze herfstdrankjes

Meer water drinken deze herfst. Dat is bijzonder belangrijk willen we gezond blijven en ons goed voelen.

Tijdens de herfst hebben we de neiging om minder te drinken.
Het dorstgevoel is ook veel minder.

De neiging naar comfortfood is dan weer groter.
Chocolademelk hoort daar ook bij en daar durf ik eens aan toegeven.
Koffie lust ik totaal niet. Hoewel ik de geur van koffie heel huiselijk vind.

Mijn man drinkt wel graag koffie. Maar eigenlijk is koffie niet gezond.
In die zin dat het vocht afdrijvend is.
M.a.w. als je een tas koffie drinkt dan dien je een dubbele hoeveelheid water te drinken.
Vandaar dat je in de betere zaken bij een cappuccino een groot glas water krijgt.

En laten we eerlijk zijn, het enige drankje waar we echt gezond van worden en blijven is zuiver water!

Water drinken

Maar hoe kan je nu meer water drinken deze herfst?

Laat me beginnen bij het begin en je iets meer vertellen over water.

Water behoort naast vuur, lucht en aarde tot de vier oerelementen. Thales van Milete (624-546 v.Chr.) zag in water de oerstof van al het zijn. “In den beginne was het water”, zo staat het in het scheppingsverhaal in de bijbel beschreven. En of het leven nu uit de oceaan of -aldus de laatste hypothese- in de oertijd uit de opstijgende dampen van een vijver is ontstaan, het staat in elk geval vast dat er geen leven mogelijk is zonder water.

Voor de mens is water van wezenlijk belang. 60% van ons lichaam bestaat uit water. Sommige literatuur spreekt over 95% wat te verklaren is door het feit dat ook de “vaste elementen” bestaan uit cellen en cellen zijn op hun beurt gevuld door water met stofdeeltjes.

Per dag scheiden we 2,5l vocht uit en moeten dit dus door middel van eten en drinken weer opnemen.

Water is een hoofdbestanddeel van ons lichaam!

Water is het hoofdbestanddeel van iedere cel en van alle vloeistoffen in ons lichaam. Water transporteert de voedingsstoffen in het bloed naar de verschillende cellen, is van invloed op de spijsvertering en regelt de warmtehuishouding.

Water als therapie (hydrotherapie)

En ook de genezende kracht van dit vochtige element is al duizenden jaren absoluut zeker. In het hele gebied rond de Middellandse Zee hebben de Romeinen thermaal-baden achtergelaten, de voorlopers van onze medicinale baden.

Tot op de dag van vandaag zoeken en vinden patiënten hier verlichting.

Het medisch effect van water wordt o.a. toegeschreven aan de koude prikkels die tot een betere doorbloeding van de huid leiden. Pijn, problemen met de bloedsomloop, doorbloedingsstoornissen, ziektes die gepaard gaan met koorts, slaapstoornissen en luchtwegproblemen, kunnen opgevangen en verminderd worden. Ook het vegetatieve zenuwstelsel, de hormoonproductie en zelfs het immuunsysteem kunnen door water worden beïnvloed.

Eerder schreef ik al een blog over wisselbaden. 
KLIK HIER om het te lezen.

Kwaliteit van je drinkwater

Met het oog op dit ongekend grote belang is de kwaliteit van het water doorslaggevend. Wij drinken al lang geen vers bronwater meer dat uit het diepste van de aarde komt, zijn weg door de lagen gevonden heeft en onder invloed van het aardmagnetisch veld veredeld werd.

Het drinkwater in onze beschaving is in de meeste gevallen zeker op verantwoorde wijze bereid, maar het heeft zijn oorspronkelijk magnetiserende kwaliteit niet behouden omdat het bij ons uit de waterleiding komt.

Wij weten tegenwoordig, dat watermoleculen zogenaamde di-polen met elektrische eigenschappen zijn. De watermoleculen vormen ringen om ionen, die op hun beurt positief of negatief geladen zijn.

Als je een magneet in het water brengt, dan volgt een afstoting van de ionen overeenkomstig hun lading. Door deze nieuwe richting van de ionen verandert de structuuropbouw van het water en dit kan een begin zijn om de veelvoudige werking van gemagnetiseerd, stimulerend water op de gezondheid van de mens te verkennen. Tot die tijd zijn we aangewezen op ervaringen van mensen, die hun kwaliteit van leven door middel van gemagnetiseerd water hebben teruggevonden.

(bron: Eindelijk gezond)

Kwaliteit van je water verbeteren

ENERGETIX heeft een hele leuke productlijn om jouw water opnieuw op te laden zoals de natuur het bedoeld heeft! En neen, het zijn geen gewone magneten.

Alles is te bestellen in mijn webshop: www.hildeschoonjans.energetix.tv

Meer water drinken

Ik toon je graag enkele van mijn favorieten

Met een waterstaafje: dit laat je minstens 5 minuten in een glas water, thee,… staan. Het kikkertje is mijn favoriet.

De onderzetter gebruik ik om mijn waterfles op te zetten. Door je tas of fles heen hebben de  magneten die in de onderzetter verwerkt zijn een magnetiserend effect.

Het waterkwartet: een must have omdat je niet enkel je water magnetiseert maar bovendien de energie van de kristallen (amethist, bergkristal en rozenkwarts) afgeeft in het water. Het oogt ook heel mooi in een waterkan!

Alles is te bestellen in mijn webshop: www.hildeschoonjans.energetix.tv

Tip: meer water drinken door je water te pimpen!

Meer water drinken doe je o.a. door je water te pimpen. Je geeft dus een lekker smaakje aan je water door er een infusie van te maken. Zo kan je bijvoorbeeld stukjes komkommer bij je water voegen, of blaadjes munt of een schijfje citroen.

Of doe eens lekker gek en voeg ze alle drie samen en als je daarbij dan je roerstaafje van ENERGETIX gebruikt dan heb je meteen een ideaal drankje om te ontgiften!

Al klinkt dit eerder iets voor de lente dan voor in de herfst.

Meer water drinken in de herfst doe ik door in mijn glas een druppel etherische olie te doen van Orange of Tangerine. Lemon en Peppermint zijn ook heel lekker in water. En weet je, het is leuk om eens een ander smaakje te hebben!
Etherische olie drijft op water.
Om te mengen gebruik ik mijn roerstaafje van ENERGETIX.

Zo breng ik kracht in mijn water door ENERGETIX en smaak door de etherische oliën.

Meer water drinken

Tip: hou water in de buurt

Zorg ook dat je steeds een flesje water bij de hand hebt. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om een slok water te drinken voor je vertrekt naar je werk, naar de winkel, naar je sportclub,…

Tip: meer water drinken doe je op tijd

In het begin kan je een wekker zetten om elk uur een glas water te drinken. Mijn advies is om in de voormiddag elk uur een glas water te drinken en in de namiddag om de twee uur.


Nog enkele richtlijnen bij het “meer water drinken”

Speel niet vals! Koffie, frisdranken,… zijn geen vervanging van water! Weet dat als je een tas koffie drinkt, je eigenlijk 2 glazen water bij zou moeten drinken aangezien koffie juist vocht afdrijvend is.

Water heeft een zuiverende functie in je lichaam. Het is heel belangrijk voldoende te drinken om de afvalstoffen van jouw lichaam via de urine af te voeren. Wanneer je te weinig drinkt dan merk je dit aan je urine. Is deze gekleurd of heeft die een geurtje, dan moet je meteen 2 glazen water drinken.

Meer water drinken is ook aangewezen wanneer je moeilijk naar het groot toilet kan gaan. In de dikke darm wordt nog vocht onttrokken aan de resten van het eten. Wanneer je lichaam een tekort heeft aan vocht, is dit één van de verschillende manieren om toch nog vocht te recupereren.

Meer water drinken: minstens 6 glazen!

Drink minstens 6 glazen water per dag.
Dit is het gemiddelde dat een volwassene nodig heeft.

Om het jou gemakkelijk te maken, maakte ik deze afbeelding.
Je kan hem opslaan op je bureaublad (rechter muisklik – opslaan als) en elke dag uitprinten.

Per glas water dat je drinkt, streep je een glas weg.

Kies voor elke dag een leuke, kleine beloning.
En hou voldoende lang vol!
Nu 5 dagen meer water drinken voel je al een heel verschil.

Meer water drinken - checklist

Heb je dorst?

Drink dan eerst 2 glazen water.
Dorst is een signaal van het lichaam dat het al aan het uitdrogen is!

Indien je een lange periode te weinig drinkt, dan is het mogelijk dat je natuurlijk dorstgevoel verloren gaat. Gelukkig komt dit terug eens je opnieuw de gewoonte hebt om voldoende water te drinken!

Dus wil jij je echt goed voelen?

Drink dan voldoende krachtig water!


Tot slot

Meer water drinken met deze herfstdrankjes

Op 1 liter water mag je 3 druppels etherische olie gebruiken.
Gebruik enkel etherische olie van de beste kwaliteit!

Ik kies voor 100% puur van Young Living.
Wil je er meer over weten?
Volg me dan in mijn Facebookgroep: KLIK HIER!

Meer water drinken

PS: geef dit bericht zeker een duimpje als je er iets aan had!