Een creatieve zomer

De maand is voorbij gevlogen! En het was een fantastische maand. Geen bijzondere uitstappen of reizen maar eenvoudig vakantie in eigen huis en tuin. Of in die van mijn ouders. Zo heeft mijn mama ook gezelschap.

Wie me van op school kent, weet dat mijn mama plastische opvoeding gaf. Ondertussen is ze al een aantal jaren op pensioen en ik vind het zonde dat ze niets meer doet met haar kennis. Ze is graag bezig en ik heb me zowat tot doel genomen om haar oude passies opnieuw aan te wakkeren.

Zo gingen we begin juli samen naar een groothandel voor kunstenaarsmateriaal. Ik had zelf klei nodig en toen we daar waren stelde ik voor om naar de spekstenen te kijken. Ik zag meteen een project voor de zomer voor onze kinderen. Want ik herinner me dat mijn mama lang bezig was aan het vormen van een steen.

Oké, als ik mijn eigen zinnen hierboven herlees klinkt het allemaal wat onsamenhangend. Maar ik ga mijn mama niet in beweging krijgen door te zeggen dat ze wat actiever moet zijn en een hobby opnieuw moet opnemen. Dus ik doe het via een omweg… De kleinkinderen en mezelf!

Ik dacht meteen dat het een perfecte bezigheid was voor onze kinderen want de zomervakantie duurt 9 weken en die zijn niet om naar TV te kijken of op de tablet te spelen.

Dus kochten we enkele stenen zodat elk kleinkind een eigen steen had. Zelf had mama er ook nog liggen.

Een nieuwe ervaring

Voor mij was het een nieuwe ervaring! Ik had als kind mijn mama aan spekstenen zien werken maar daar moest ik zelf ver af blijven. Nu kon ik het eens proberen en ik vond het best fijn.

Je vertrekt van een ruwe steen waar je onregelmatigheden af vijlt. En dan kijk je welke vorm je er in ziet, welke richting je er mee uit gaat.

Eigenlijk weet je niet waar je gaat eindigen en hoe het eruit zal zien want door te werken komen andere kleurnuances naar boven. En door het vijlen zie je de kleuren minder. Pas door hem nat te maken krijg je er een beeld van.

Oh, wat was ik ontgoocheld in de kleuren van mijn steen toen ik hem de eerste keer echt zag. Maar ik had deze steen gekozen en misschien had deze steen mij ook wel gekozen. Enfin, ik zette door want je kan pas oordelen eens het af is.

Heel wat vijluren later, verdeeld over verschillende dagen, zag hij er oké uit. Op veel momenten verloor ik mijn gevoel van tijdsbesef. Ik was zo verdiept in mijn steen. En uiteindelijk mocht ik beginnen schuren. Best intensief want dat is met 6 verschillende diktes van schuurpapier. Het doel is om elk ongewild krasje eruit te schuren tot de steen super glad is en al wat glanst.

Hieronder zie je enkele foto’s van het proces en dan natuurlijk het eindresultaat.

Een creatieve zomer-trots

Voor een eerste steen ben ik best trots. Natuurlijk is het ook nog zoeken naar de manieren van gereedschap gebruiken, hardheid van de steen, vormgeving,… Door één keer een steen te bewerken ben ik nog geen kunstenaar hé. Daar zullen nog veel stenen voor nodig zijn. Maar het smaakt in elk geval naar meer. Perfect om te doen in de zomer. Het is wel iets voor buiten want het is stof, stof, stof. Buiten op de steentjes onder de carport, de perfecte plaats!

Ik kijk al uit naar de volgende steen. Maar voorlopig heb ik voor bij mijn mama een haakwerk opgezet met granny squares. Iets wat ik altijd al wilde proberen al heb ik geen idee wat ik er uiteindelijk van ga maken.

Creatieve bezigheid in mijn vrije tijd

Voor de zomer werkte ik de 7 kleurmonsters af. Was ook leuk om te doen. Daar heb ik wel lang aan gewerkt aangezien ik haak wanneer ik naar TV kijk. Ik ben dan toch graag met mijn handen bezig en haken is beter dan chips eten!

Kleurenmonsters haken

Een creatieve zomer-teen

Afgelopen week was het heel warm. Een beetje te warm naar mijn goesting…

’s Avonds stonden mijn tenen precies in vuur en vlam. Het gevoel was zo vreemd dat ik niet exact kon zeggen welke tenen meer last gaven. Maar toen ik keek en over mijn tenen wreef merkte ik dat mijn 3de teen op de linker voet de grootste boosdoener was.

En weet je waar die teen voor staat?

Juist, creativiteit!

Er zitten zoveel ideeën in mijn hoofd dat ik nog wil doen. Zoveel op mijn to-do-lijstje…

Geen wonder dat mijn tenen me vertellen dat ik het rustiger aan moet doen. Of toch… Misschien niet rustiger aan, maar beter gedoseerd. Want bij mij is het vaak alles of niets.

Een eigenschap die ik aan het bijschaven ben.

De pijn in mijn tenen verdween relatief snel. Ik smeerde ze in met een bodylotion van Young Living en masseerde even krachtig. Ik zocht naar een mogelijke verklaring en werd me bewust dat ik weer in overdrive ging.

Wil je meer weten over voeten?

Vraag dan zeker mijn e-boek aan: Voeten dienen voor meer dan op je tenen lopen (KLIK HIER)

Mijn favoriete etherische oliën op dit moment

StressAway

Een blend uit de starterskit van Young Living

Hoe je het draait of keert, ik grijp meestal terug naar de oliën uit de starterskit. En StressAway gebruik ik bijzonder graag. Het woord zegt het zelf, het vermindert het gevoel van stress. En dat kan je heel ruim omvatten want de hitte van afgelopen dagen geeft ook stress voor je lichaam.

Lees zeker ook mijn blog over het gevecht met de tijger (KLIK HIER) daar leg ik uit wat stress met je doet.

StressAway gebruik ik ook tijdens mijn voetreflexologie. Vooral in het begin van een sessie. Om mijn cliënten te ondersteunen in hun ontspanningsproces. Want als cliënten goed ontspannen zijn werkt voetreflexologie nog een laag dieper in.

In mijn volgende blog zal ik meer vertellen wat allemaal mogelijk is met voetreflexologie, blijf me dus volgen.

Magnify Your Purpose

Dit is een blend die ik later gekocht heb. Ik had geluk want de etiketten waren niet perfect van uiterlijk en dus kreeg ik 2 flesjes. Tja, in dit geval is het de inhoud die telt. En mooie foto’s dat komt later wel… Als ik ooit eens tijd heb.

De geur is enerzijds aardend waardoor je met je voeten stevig op de grond staat, maar anderzijds zit er een vluchtige geur in. Hoewel ik aromatherapeut ben, en hier ook opleidingen in geef (KLIK HIER voor informatie) heb ik de tijd nog niet genomen om hem volledig te ontleden.

Ik geniet gewoon van de geur en dat in combinatie met de luisterboeken van dit moment.

  • Change Your Paradigm
  • The Possibility Mom
  • Miricle Morning

Abundance

Het is eveneens een blend. Ik gebruik hem niet elke dag, maar hij blijft ook wel één van mijn favorieten. In de cursus Allround Aromatherapeut heb ik een volledige training gemaakt rond deze blend. Maar dan moet je sowieso starten bij de online basiscursus Aromatherapie.

Creatieve klei

Afgelopen maand heb ik niet zo veel potjes gedraaid. Maar kan eigenlijk niet precies zeggen waarom niet. Ik ben wel met klei bezig geweest en volgde met onze twee oudste zonen een workshop handopbouw. Ik vond het heerlijk en leerde toch wel wat bij. Maar ben er thuis nog niet aan begonnen.

Ken je dat… Wachten op het perfecte moment…

Met als resultaat… NIETS!

Zo zie je maar, ik ben geen goeroe maar een gewone vrouw!

Maar wel super trots op wat ik realiseerde, vooral dan achter de schermen.

Veel liefs en fijne zomer!

XOXO Hilde

Hilde Schoonjans - Een creatieve zomer